טירונות שלישות?

הקורס הוא לא בנפרד..

בס"ד ככה. אתם עושים המ שנקרא טירונות בסמכות, דהיינו טירונות קצרה ואז ישר קורס. זה נעשה בבה"ד 11. הקורס הינו קורס אחוד- דהיינו בנים ובנות ביחד. לאחר הקורס אתם משובצים במקומות שונים בתור משק"י קישור/ מש"קי שלישות גדודיים. לאחר תקופה בתפקדי אתם יוצאים למבד"קים והעוברים אותם יוצאים לקצונה.

אוףףף

כבר השתגעתי מכל התשובות פה... את המבדקי קצונה כבר עברנו, היה לנו יום מיונים אורך לזה... והם אמרו לנו שם שמהרגע שעברנו את המבדקים ממש בודדים נופלים מיוזמת הצבא אבל אנחנו יכולים לחתום ויתור מתי שנאחנו רוצים...

אני יודע מה שאני אומר

בס"ד כי אחותי הייתה במסלול הזה. אולי עכשיו שינו ואתם עושים את המבד"קים כחלק מהמיונים- הפקת לקחים די ברורה שחבל שלא חשבו עליה מראש, כי רבים מהמחזור של אחותי פשוט לא עברו מבד"קים.. ואגב כן יכולים להעיף מהקורס של הייעודי או של הקצונה, אז אל תחשבו שאתם מוגנים

מעיפים מלא..

על פי כמה שמעיפים קובעים מכסות חוגרים לקצונה בחיל. הם לא עברו מבד"קים. הם עברו מבדקי התאמה לקצונה ייעודית. זה אולי דומה. אבל יש כל מיני חבר'ה שלא עוברים מבד"ק, ועברו את המיון לפני הגיוס. מבד"ק הוא לא רק מבחנים. הוא גם ראיון קבלה, סוציומטרי, חוו"ד מפקד ישיר/מפקד יחידה.

הטירונות בסמכות בבה"ד 11

צריפין. כמו שאמרו פה. לא במצפה רמון, איפה שנמצא בה"ד 1- ביה"ס לקצינים. (בו כ-ל המגמות עושות עכשיו את הקורס כבר כמה מחזורים).

בשורה תחתונה!

את השרות שלי, כלומר הטירונות אני מתחילה בצריפין, אחר כך הרמת גן, ורק בסוף במצפה רמון ואחר כך שוב רמת גן... אמ...מסובך, אבל בכייף.. וכל החצי שנה האלה, או כמה זמן שלא יקח (דרך אגב, למישהו יש הערכה כמה זמן כל התהליך הזה לוקח?),אני מסתובבת עם נשק?

מה רמת גן?!

יש לי חברה בייעודי לקשל"ג. (שלישה גדודית). היא עשתה טירונות בבה"ד 11. ואח"כ קורס, באותו המקום. של חודש וחצי. עכשיו היא ב4 חודשי סיפוחים בגדוד. שלאחריהם - הכנה לקק"צ בצריפין (שבועיים-שלושה) קורס קצינים בבה"ד 1. (חודשיים וחצי). והשלמה חיילית (חודשיים בערך) בבה"ד 11.

../images/Emo35.gif

בקיצור, הם סתם עשו רעש... מכל הקורס העבירו רק חודשיים וחצי למצפה רמון..אני כבר תכננתי על חצי שנה שם... אז צריפין זה הרבה יותר טוב!!!!!! יותר קרוב לבית...

wannabe

New member
סבבה אז בנות עושות את הטירונות

בצריפין, הגענו למסקנה הזאת אבל האם זה נכון גם לגבי בנים??

למעלה