טירונות שלישות?

wannabe

New member
טירונות שלישות?

למישהו יש מושג איפה עושים טירונות הקצונה ייעודית של שלישות בגיוס של ה22.8?? יש כאלה שאומרים לי בזיקים וכאלה שאומרים שבבה"ד 11 צריפין...

../images/Emo27.gif

לפי מה שאני הבנתי, הטירונות היא כבר איפה שאנחנו עושים את הקורס, וזה במצפה רמון בכלל... בן או בת?

dudster

New member
לא נכון לדעתי

לדעתי זה בבה"ד 11, כי ככה היה עד עכשיו.

dudster

New member
בה"ד 1 וקצונה ייעודית

אני לא יודע, וזה לא בדוק אבל עד עכשיו קצונה ייעודית של חיילות היו נעשות בתוך החייל. קצונה ייעודית בחיל האויר היתה מבוצעת בבית הספר הטכני בחיפה, ולא בבה"ד 1 גם קצונה ייעודית בחיל השלישות (לבנות, טירונות בבהד 11, בנים טירונות כל"צ ואז קורס). הייחוד בקצונה ייעודית שזה קורס קצינים תוך כדי קורס למקצוע בו תשרתו, ולא קורס קצונה כלל צה"לי כפי שמבוצע בבה"ד 1. שוב, אני לא יודע מה נעשה עכשיו בשטח (מהסיבה הפשוטה שזה פשוט לא מעניין אותי), אבל עד עכשיו זה היה מבוצע במסגרת החיל.

../images/Emo27.gif

אבל איזה הגיון עומד מאחורי זה שקציני שלישות יסתובבו עם נשק? ובקשר למסלול של הקצונה יעודית, יש מצב שאתה יכול לברר עליו?

ההגיון הוא

שתלוי איפה תהיי מוצבת בסופו של דבר כקצינה. בנות קצינות לא חייבות נשק, בנים קצינים חייבים גם אם הם משרתים בקרייה. למה ? ככה. חוץ מזה לכל אורך המסלול עד שתהיי קצונה יהיה לך נשק. למה? כי קצונה מכשירה אותך ל- 03, אז מן הסתם רצוי שתתרגלי להסתובב עם הנשק ולתפעל אותו.

עשית בלאגן ../images/Emo122.gif

הרשה לי לתקן אותך, בתור אחת שעניין אותה בעבר. קצונה ייעודית בכל החיילות עושים בדר"כ משהו כללי שזה טירונות (בנות בבה"ד החיל , 11 במקרה שלך, בנים בבט"ר רגיל), קורס ייסוד בחיל, סיפוחים, הכנה לקק"צ (קשר עושים בבה"ד 7, והשאר עושים בבה"ד 20) ואז קק"צ, בבה"ד 1 (12 נסגר) - כשבבה"ד 1 יש את המסלולים שהיו פעם, נחשון- קציני מטה, הכי ג'ובניקים, אחרי זה מעוז- שהם התומכ"ל, ולהב- שזה הקק"צ של הלוחמים (וקשר"גים). מי שמיועד להיות שליש, עושה קק"צ מעוז, ומי שמיועד לקצין קישור (בנות בדר"כ) תעשה נחשון. אחרי בה"ד 1 מקבלים את הסיכת מ"מ (ששמים על הדש של החולצה). את ההשלמה החיילית עושים כל אחד בבה"ד של החייל, כשבסיום ההשלמה מקבלים את הדרגה.

wannabe

New member
לפי מה שאני יודע

הקורס קצינים כבר עבר לבה"ד 1 לפני כמה שנים אבל לפני זה יש גם את הקורס מש"קים שלפי מה שאני יודע עוברים אותו בצריפין בבה"ד 11 ואני בן המסלול הולך ככה: טירונות-> קורס משקים בצריפין-> בנים עושים 4 חודשים בתור משקים-> הכנה לקורס קצינים->קורס קצינים בבה"ד 1->השלמה חילית בצריפין-> השלמה מקצועית לפי התפקיד שמתקבלים אליו

תשובה

בס"ד הטירונות והקורס בבה"ד 11 בצריפין- הבה"ד של שלישות את קורס הקצינים אתם תעשו בבה"ד 1 (במקום בבה"ד 12)

באמת?

אתם בטוחים, כי זה נשמע הרבה יותר טוב.. אני חשבתי שביום הראשון ישר יקחו אותנו לצריפים ושיעשו לנו טירונות משולבת עם הקורס? הטירונות תיהיה עשרה ימים? ולא ידעתי שיש גם מסלול לקצונה יעודית גם לבנים..זה אומר שהקורס יהיה משולב?

wannabe

New member
לא, הקורס הוא בנפרד

והבנות לא עושות 4 חודשים סיפוחים...ממורמר...

למעלה