טירונות צנחנים

n i r v a s e r

New member
טירונות צנחנים

שלום! במידה ואני הולך לצנחנים, האם תהיה לי אפשרות לאחר הטירונות והאימון המתקדם לגשת ליחידה שמצלמת ועורכים את המבצעים?

aureliano1

New member
תסביר את עצמך טוב יותר

"ליחידה שמצלמת ועורכים את המבצעים? " לא מכיר חיה כזו. כשתגיע לצנחנים, אתה תשובץ בגדודים או ביחס"ר - ורק אז תישלח לטירונות ואימון מתקדם.

הסבר

אחיו הקטן של כותב ההודעה מתגייס בעוד משהו כמו שבוע, תאריך הגיוס שלו הוא זה של צנחנים. עם זאת במידה ויוריד פרופיל מקומו מובטח בדובר צה"ל השאלה היא האם יש אפשרות לצאת מהגדודים או מהיחסר לתפקידים הקשורים לצילום ועריכה

aureliano1

New member
רות קיבלתי

אני משוכנע שהדבר אינו אפשרי. הבן אדם יתגייס, יעשה שירות של שמונה חודשים או שנה ויוריד פרופיל? סביר להניח שהוא לא יעזוב את החטיבה, וישובץ כג'ובניק במפקדה של אחד הגדודים או בבא"ח. לעיתים נדירות אנשים אכן מצליחים לצאת מהחטיבה, אך אין שום סיבה שיחידה כמו דו"צ, אשר ממיינת את אנשיה עוד לפני הגיוס תחילט לפתע לקחת לוחם לשעבר עם פז"מ של שנה... כמובן שאם לבחור יש חברים רבי עוצמה בצה"ל הכל אפשרי

לא לא לא

הוא עוד לא התגייס, ועבר בהצלחה את המיונים לדובר צה"ל. אך עקב היותו בעל פרופיל קרבי (וההקצאות בדו"צ לבעלי פרופיל קרבי הן מזעריות) הוא לא יוכל לשרת בתפקיד - אלא אם יוריד פרופיל עד הגיוס. מעבר לכך השאלה היא האם בחיל עצמו או בחיילות קרביים אחרים יש תפקידי צילום.

aureliano1

New member
שוב

אם הבחור עבר בהצלחה את מבחני הקבלה לדו"צ - אז אולי אולי יש מצב. אבל הם יירדו עם כל יום שהוא יעביר בצנחנים. אולי אם הוא ינסה לעבור אחרי השבוע הראשון הסיכויים שלו עדיין גדולים (הוא עוד לא שובץ בגדודים, לא עבר כל הכשרה והפז"מ קטן מכדי להיחשב). לגבי יחידות הסרטה בקרבי - אני מעולם לא שמעתי על כזה דבר.

אפשרי, אפשרי, אפשרי(!)

ביחוד אם תיהיה ביחס"ר/גדס"ר אנאערף... אחרי שתסיים ת'מסלול תשאל את המפקדים שלך בקשר לקורס הסרטה מבצעית.

aureliano1

New member
כנראה שדברים השתנו בצה"ל

בשלושת החודשים שלא הייתי שם. על איזו "הסרטה מבצעית" אתה מדבר? הדבר הכי קרוב לכך הוא לוחם שמסתובב עם מצלמה על הקסדה במהלך הפעילות. אבל שום הסרטה לא קשורה לכך. נראה לי שאני לא מבין פה משהו. בנאדם שיעבור לדו"צ אחרי שכבר התגייס לצנחנים? יחידות הסרטה ביחס"ר? משהו פה מוזר ולא ריאלי.

../images/Emo26.gif

"ב2003 נהרג צלם היחידה(יחידת ההסרטה) ליאור זיו מירי מחבלים בפעולה מבצעית של כוחות פלחה"ן גבעתי ברפיח. לאחר המקרה החליטו בצה"ל שחיילים מחטיבת דו"צ יעבירו קורס תיעוד מבצעי ללוחמים בחטיבות החי"ר השונות על מנת שיהיה את הידע הנדרש בצילום."

aureliano1

New member
כנראה ששם זה נעצר

אף פעם לא ראיתי חייל שמסתובב עם נשק ביד אחת ועם מצלמה בשנייה אף פעם לא שמעתי על חיילים שלנו שנשלחים לדו"צ לקורסים ומעולם לא שמעתי על שום יחידת הסרטה קרבית. (בקיצור, זה סודי ומסווג
)

למעלה