טירונות בתותחנים

איזק4

New member
טירונות בתותחנים

הבן שלי התגייס לפני שבועיים לתותחנים ועובר טירונות בשיבטה. אתמול בטלפון היומי של 12 בלילה שמענו בקולו שהוא נסער כועס עצבני......כל החבילה טרטורים בגלל קבוצה של חיילים דאפרים שוב מסדר איומים על השבת. ברוב כעס בלבול ועצבים הוא הלך למקלחות ושכח את הנשק בחדר. את הנשק הם קיבלו רק ביום חמישי. קבלנו הודעת אס אמ אס "עצבנית" שעכשיו גם אני נשאר שבת הלכתי למקלחת בלי נשק. זהו במשך כל השבוע אין לו סיכוי לייצור קשר טלפוני , הם באוהלים. הלב נשבר לי לחשוב עליו שם עם הכעס העצבים והידיעה שהוא מרותק לשבת. האם אין כזה דבר הערת אזהרה בצבא ? האם אפשר לבקש שלפחות יאשרו לנו לבקר אותו כי זו כבר תהייה שבת שניה שהוא יסגור בבסיס ואין לו ציוד . ממי צריך לבקש ? האם אנחנו צריכים ויכולים להתערב ? איך משיגה את הכתובת לשלוח לו חבילה ? איך אפשר להשיג את הטלפון של המפקד. אוף זה לא קל בכלל

colibri

New member
היי איזק, ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

באמת לא כיף בכלל
לא נראה לי שיש "הערת אזהרה" - בטח לא על נשק... (כלומר, כנראה הזהירו אותם והסבירו להם שלא עוזבים נשק וכו', וזה אמור להיות מספיק) נכון שקשה להתרגל, וזה עדיין חדש להם - אבל במחשבה של המפקדים שלהם, זו הדרך היחידה ללמוד ולהתייחס לעניין הפקרת הנשק ברצינות. מה שכמובן לא הופך את כל העניין ליותר נעים... בוודאי אפשר לשלוח חבילות. את יכולה, נראה לי, לקבל את כתובת הדואר הצבאי דרך קצין העיר במקום מגורייך - וגם מספרי טלפון בהם ניתן ליצור קשר עם הבסיס. אני חושבת שבהחלט ייתכן גם שתוכלו להגיע לביקור! תקופה לא קלה... אבל לומדים. ואת מוזמנת לבוא לכאן, לפורום, לדבר, לפרוק, ולקבל

קרוסלה

New member
הי

נושא הפקרת נשק מטופל בקשיחות בתחילת הטירונות, כדי שלא יהיה מצב שישאירו אותו במקומות אחרים. לא תמיד מענישים כמו שמאיימים, הרבה פעמים מזהירים ושולחים הביתה. אני מאמינה שיתנו לכם לבוא לבקר אם אכן ישאר שבת. לא יודעת אם כבר ביקרתם אותו, אבל אנחנו ביקרנו די הרבה ויש שם פינת ישיבה נחמדה לשבת עם ההורים. אם לא תמיד תוכלו לבקש מספר טלפון של חבר שכן יבוא הביתה ויעביר באמצעותו. כל כך מבינה את המצוקה שלכם, אבל כך זה בהתחלה. כל דבר שקורה איתם כל כך קשה. לא מציעה לדבר אם המפקד, תשאירו את זה למקרה שחלילה יהיה צורך גדול מזה. והכי חשוב לעודד לעודד ועוד לעודד.

פולי שלנו שייכת לתותחנים

ועד שתגיע... בדרך כלל מכניסים אותם לתלם בהדרגה. הוא בסך הכל שבועיים ויהיו לכם עוד הרבה עליות, מורדות ומצבי רוח. המפקדים מכירים את הקושי הראשוני ובדרך כלל אדיבים, ויש ביקור בית לכל חייל. אני לא יודעת איך זה בתותחנים, אבל את צריכה ללמוד להרגיע אותו. לנחם אותו שהוא לא דפר, ובצבא כל אחד משפיע על חברו. שצריך לקבל את זה בסבלנות. דחוף וחשוב - להוציא ממנו מספרי טלפון של המ"כ והמ"מ שיהיה לך לשעת הצורך. כל הילדים עוברים קשיים בהתחלה. זה לא אומר כלום על ההמשך. יש כאלה שיש להם התחלה נהדרת וקשה בהמשך. מחזיקה לך אצבעות. בואי לכאן ונעודד אותך. עדכני אותנו.

אמא יקרה ברוכה המצטרפת למערך האמהות הדואגות

הבן שלי סגר 33 יום כולל פסח ראשון ושני על כל השבתונים בגלל שהיה חסר לו כדור במחסנית. אין לנו מה לעשות חוץ מלעודד שזה צבא ויש הרבה סוגים של אנשים שצריך להסתגל אליהם וזה חוויה. אם תשאלי היום את הבן שלי שגם כעס על כל העולם אז..הוא יגיד לך שזה היה חוויה,והוא לא בתותחנים. אם תתערבי זה יכול להחמיר את המצב שלו אצל המפקדים. סמכי עליו ותני לו את ההרגשה שאת סומכת עליו שהוא יסתדר ויהיה בסדר. הצבא זה הלמידה הכי טובה שלהם להסתדר לבד. רק סמכי וחזקי.

פולי44

New member
הי איזק, ברוכה הבאה

אני אמא לחייל ותיק בתותחנים, יש לו פז"מ של שנתיים. דבר ראשון, אין דבר כזה הערת אזהרה, כי הפקרת נשק זה בערך הדבר החמור ביותר שהוא יכול לעשות חוץ משבירת שמירה (וזה בערך אותו הדבר) ואכן בטירונות מקפידים על זה מיד, איך שהם מקבלים את הנשק ואפילו עושים להם ביקורות פתע במאהל כדי להרגיל אותם איך שהם מתגייסים שהנשק צריך להיות חלק מהגוף שלהם, ממש כך. אכן הלב נשבר, אני גם הייתי במצב הזה, וזה באמת ממש ממש מבאס. מה שכן, אפשר לבקר, בתותחנים אפשר כמעט תמיד לבקר אולי חוץ מאשר בקורס מכי"ם. אז בקשו ממנו שיבדוק אם אפשר ואני ממליצה בחום שתסעו אליו. זה ממש יעזור לו להעביר את השבת. לגבי חבילה, מעולם לא שלחתי לו חבילה לשום בסיס, אבל אני אנסה למצוא לך את הכתובת למשלוח. אם את צריכה ממני עוד משהו את מוזמנת לשלוח מסר שיהיה בהצלחה!

סמדר בנ

New member
פולי - את בטוחה?

בתקופה שלנו, אסור היה לבקר בטירונות (ודווקא בקורס מפקדים היו ביקורים).

סמדר בנ

New member
היה איזק

תרגיעי את הבן שהיה לו מזל שזה רק שבת כי על נשק אפשר לחטוף הרבה יותר. מניסיוני עם התותחנים דווקא היחס הוגן ואין כמעט טרטורים. להתערב אתם לא יכולים אבל כתובת לחבילות תבקשי מהן שיתן לך ואת יכולה לשלוח לו ציוד בחבילה. כנ"ל לגבי טלפון של מפקד. אמור להיות לבן שלך. זה בטוח לא קל אבל מתרגלים.....

למעלה