טירונות- בעיות נעליים

mmhbk

New member
עוד שאלות

1. כמה שבו נישאר לאורך הטירונות 2. מתי יוצאים הביתה(חמישי או שישי) ומתי חוזרים 3. האם יש אפשרות להגיע למחנה 80 בעזרת מניפולציות כלשהן ולא דרך סלקציה אקראית?

ובעניין המעיל

אז גם אני התקשרתי אליהם עכשיו ואמרו לי "לא, לא צריך להביא את המעיל"

bigbang

New member
תשובות

כולכם תשארו לפחות שבת אחת בבסיס (חלקכם יותר..) במקרה הכללי יותאים ביום שישי בבוקר אם מישהו עושה משהו חריג, יש סיכוי קטן שיתנו לו לצאת חמשוש.

עמית123

New member
וואלה גם אני חושב אם צריך להביא ת"ז

צריך באמת? אההה... ועוד משהו: אני וחברים שלי רוצים להיות באותו מחנה (איפה שזה לא יהיה אבל רצוי מחנה 80) אז איך כדאי לעשות את זה? להיכנס ביחד לבקו"ם? ככה אחד אחרי השני? (בשביל לקבל את אותו מספר מחלקה) ככה זה עובד?

טירונות- בעיות נעליים

אז ככה... הנעליים שלקחתי קטנות עליי באיזה שלב מחר אני משיג נעליים אחרות? איך זה עובד בכלל? אנחנו באים וישר נוסעים לבסיס או שקודם מתקבצים כל העתודאים לשיחת עידוד עם מדור עתודה או מה? והפואנטה, ממי אני מבקש נעליים אחרות ומתי? יש מצב לבוא עם נעליים משלי בגלל שהן קטנות עליי או להדחס לנעליים שלהם? (אני מדבר על היום הראשון...) ואם תקפוץ לי עוד פרסומת של תפוז אני לא יודע מה אני יעשה... תודה

macco

New member
מצטרף לשאלה(אצלי זה חגורה)

סמוך על האפסנאות של צה"ל שיתנו לך מכנסיים מידה 46 אבל חגורה שלא היתה עולה על סנדי בר :) וכמובן שהדבר היחיד ששכחתי למדוד בבלגאן של היום חיול זה החגורה המסכנה הזאת...

שמש27

New member
כמה קיבלתם בהבנת הנקרא? ../images/Emo8.gif

היי בקיצור נמרץ: כל מה שפגום/קטן/גדול/מסריח - להביא, ויחליפו. ומה סדר היום, כושי ? 9:30 התכנסות בלובי המלון 10:00 בופה עשיר עם מיטב תקרובת המלון 10:30 הגעת הרמטכ"ל ואלופי המטה... מה רצית ? מגיעים, נקלטים, מחכים שעות בשמש, מחליפים למי שצריך מה שצריך, עולים על האוטובוס ומתחילים לדבר ב "כן, המפקד!" / "לא, המפקד!". זה הכל. תשמרו על עצמכם.

הכוונה הייתה...

אם אנחנו באים עולים על אוטובוסים וביי או שהם מודעים לזה שיש אנשים שצריכים להחליף דברים (עברה שנה...) ויהיה לזה זמן. אני יודע שזה לא ממש מאורגן ואתה לא ממש יכול לתת לי תשובה... אבל בכל זאת.

שמש27

New member
???????????????????????????????

וואלה, לא הבנתי כלום... עכשיו לי יש בעיה בהבנת הנקרא... כושי, תקשיב: אתה בא. נרשם. נותנים לך חוגר. אתה מחכה. בודאי שהם מודעים לזה שיש דברים לא בסדר, ובודאי שיש זמן לזה, ובודאי שמחליפים. וזה כן מאורגן - עד כמה שאפשר, בכל זאת - זה מדור עתודה - לא נאס"א... ועל מה אני לא יכול לתת תשובה ? לא הבנתי. טוב, מקווה שסגרתי לך את כל הקצוות בראש. אגב, מתי הטירונות ?

לא משנה...

סיבכתי את זה קצת, מצטער אמממ... הטירונות מחר בבוקר ועוד שאלה אם כבר מה אתה חושב, ישחררו אותנו יום שישי הזה (מתחילים טירונות יום רביעי...)

שמש27

New member
../images/Emo41.gifאיך לדעת אם נשאר שבת ראשונה ../images/Emo35.gif

להלן פתרון התעלומה: אז ככה. חוץ מהערך החיילי-פיקודי-צבאי-משמעתי של להשאר שבת בבסיס בטירונות (אחרת איך יוכלו להגיד לכם כשתתפרעו בשבת (אסור לתזז בשבת) את המשפט האלמותי: " לכל שבת יש מוצאי שבת " ?) יש לשבת בבסיס ערך חשוב מאד: ש מ י ר ו ת. ה"בשר הטרי" שנכנס לכל בסיס טירונות (מעתה - אמור בט"ר) משמש לתגבר ו/או להחזיק באופן בלעדי את השמירות בבסיס. אבל, כדי לשמור צריך קודם לעבור מטווחי יום ולילה (אם טווחת רק ביום - תוכל לשמור רק ביום - וזה "לא שווה" לשמירות של השבת, שהן 24 שעות רצוף) ולכן, שים לב לדברים הבאים: 1. כשהאוטובוס עובר במחנה בדרכו למגרש המסדרים - שים לב האם הבסיס נטוש או יש קצת טירונים אחרים או מלא בטירונים : אם הבסיס ריק ונטוש - סימן שאין כרגע קורס בבסיס, וכשמזה תקופה סגל הבסיס, כל הפינוקיים שבקושי מזיזים עט, טוחנים שמירות והם כבר חמים ועצבניים רצח - ולכן צפה לתיקתוק רצחני של הימים הראשונים, במטרה להגיע למטווחים כמה שיותר מהר - ולשחרר את עול השמירות מעל סגל הבסיס. התוצאה: נשארים שבת ראשונה. אם בבסיס יש קצת טירונים - יכול להיות שהם בסוף קורס או כמוך בהתחלה - בכל אופן זה כבר תלוי במפקד הבסיס - עד כמה דחוף לו שתכנסו למעגל השמירה. התוצאה: לא ידוע. אם בבסיס יש מלא טירונים - רוב הסיכויים שלא יעשו שמיניות באוויר כדי להכשיר אותכם לשמירות, וילכו לפי הספר - ובינתיים הקורסים (או הפלוגות) האחרות ישמרו. התוצאה: יוצאים שבת ראשונה. בכל מקרה, במקרה שלך, כשטירונות מתחילה יום רביעי, משמע רק ביום רביעי אחה"צ אתה נקלט בבסיס - ונשאר עוד יום וחצי להכשיר אותך לשמור - לא ריאלי בכלל - לכן, דעתי, אתה יוצא שבת ראשונה ב 99%. כל טוב.

למעלה