טירון עם כאבי בטן

קנוק

New member
טירון עם כאבי בטן

בני התגייס ליחידה קרבי בנובמבר. המפקדים לוחצים עליו לאכול יותר כדי לעלות במשקל. פעמיים הוא חלה עם שילשולים והקאות. בפעם האחרונה הוא ניסה להסתיר את זה וקיבל עונש של ריתוק מחמשוש. האם עלי להתערב ואך. אמא של טירון.

ברוכה הבאה קנוק../images/Emo140.gif( תשובה ארוכה)

הבאת פה ענין שלי אישית למקרא הדברים גרם זעזוע. לפני הכל אספר לך שבני ירד 14 קילו בצבא ומעולם לא הכריחו אותו לאכול.נהפוך הוא..הוא רעב על בסיס קבוע. יש דבר אחד שעלייך לדעת! טירון צריך לאכול משהוא בתוך חדר האוכל עצמו. כדי שהמפקד יראה.יש פה בעיתיות מסוימת. סיפור של פעמיים שילשולים יכול לנבוע גם ממתח נפשי. אינני מתימרת להיות רופאה חלילה. לאור התפרצויות של מחלות מרובות חיילים לאחרונה(בכוונה איני כותבת"מגיפה") יש לי מידה מסוימת של הבנה לרגישות מדוע הוא נענש על כך שלא סיפר.שילשולים בהחלט יכולים להיות מאוד מדבקים בעיקר אם עובדים בתורנות מטבח. בשביל להיות מועילה אני מציעה לך: 1.שבנך יבקש רופא לבירור הרקע לשילשולים. 2.כמה אוכל לחצו עליו לאכול? תבררי. פרוסה אחת...יותר...מה לחצו עליו לאכול?אין ספק שהאוכל הוא לא גורמה- אין פה ויכוח על זה. 3. יש כדור מופלא שנקרא" קלבטן" נמכר ללא מרשם רופא.נגד כאבי בטן מכל סוג שהוא.שווה לצייד אותו בכדור הזה. 4. אל תתערבי!!!( לדעתי) תדריכי אותו.מה לעשות.תציידי אותו כל פעם בנייר טואלט זו בעיה אקוטית ידועה.( הנייר) 5.בתור אמא למ"כ אני יודעת- לא תוכלי לדבר עם המ"כ של בנך על זה כי אסור לו לענות לך.(דרגתו נמוכה מידי) הוא יפנה אותך למ"פ שבמילא אינו המפקד הישיר של בנך. 6.הכי חשוב!!! תבואי לפה כל הזמןותקבלי כח ותמיכה ענקית שיעזרו לך לעבור את הקשיים הללו בחברה של אנשים מופלאים.

י רדן

New member
ברוכה הבאה קנוק../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

ראשית הגעת לפורום הנותן מקום להביע, לשוחח, להתייעץ, לקבל תמיכה.. מעוז ענתה לך באופן מאוד מפורט כך שאין לי כל כך מה להוסיף על דבריה.. אותה הרגשה שמלווה אותנו ההורים של חוסר האונים שהילדים שלנו בצבא והם כביכול יצאו מרשותנו,, היא לא קלה.. אך לאט לאט עם הזמן בנך הסתגל למסגרת, מאחלת לבנך שירגיש טוב ובהצלחה בהמשך השרות. ולך שולחת חיבוק עם המון כוח והכלה.

קנוק

New member
תודה ירדן

על החיבוקים והחום. אני מוכנה להרגשה של חסרת אונים במידה מסויימת - אך אנני מוכנה לראות את הבריאות של בני מדרדר ללא תגובה או התערבות. איפה הקו האדום שלנו בכל העניין של בריאות/בטיחות של ילדינו?

קנוק

New member
תודה על התשובה ארוכה

ואכפתיות שלך. אנחנו דיברנו עם מפקד צוות היום וגם עם הבן. הוא עלה במשקל כבר 3 קג' והפסיקו ללחוץ עליו. הוא אמר שנותנים לו שתי מנות בשר במקום אחת ושהוא כן אוכל וצריך את הקליריות עקב הפעילות הפיזית האינטנסיבית שלהם.אגב - הם אמרו לו לאכול 6 ביצים ביום וקופסת טונה אחרי כל אימון- ואת זה הוא כמובן הפסיק. הצטערתי לשמוע שבנך ירד במשקל. למרות שכלכם אמרו לא להתערב "מול הצבא" אנחנו בכל זאת התקשרנו. לפי דעתי עניין של בריאות לא יכול לעבור על סדר היום וכמה שהצבא לא רוצה התערבות שלנו ההורים - אנני מוכנה לעמוד בצד ולא להתערב. אני כן חושבת שעצותייך מאוד חשובות ואדריך את בני. תודה רבה על התמיכה

תלוי מה הבעייה

נשאלת השאלה למה הוא הקיא ושלשל.האם בגלל כמות האוכל או שמא בגלל סיבה אחרת.האם רק עליו לוחצים בגלל חוסר במשקל? שווה לבדוק. התופעה של לאכול יותר מוכרת לי.תביני, החברה' האלה עושים פעילות פיסית ברמות שאי אפשר לתאר במשך תקופה ארוכה מאוד, ולכן הם חייבים לאכול יותר. הבנים שלי בתקופה לא קצרה (ועדיין) ,למרות שכמויות האוכל ואיכותם משובחים ביותר , מגיעים הבייתה וטורפים.(ועלו מעט מאוד במשקל). היה אצל אחד מבני מחסור בברזל ומפקדו באופן אישי היה מגיע כל ארוחה לראות אם אכל מספיק בשר.(מעיד על דאגה לחייל). אם את חשה שזה משהו חריג שווה להבדק ע"י רופא. (זאת הוא יכול לעשות בכוחות עצמו ולבקש הפנייה למרפאה). שיהיה לו בהצלחה.

../images/Emo174.gif../images/Emo78.gif../images/Emo21.gifלאילתית...

תזונאות בגרוש.... בעת מאמץ גופני השריר עובר תהליך של הרס עצמי עקב צריכת החלבון הגבוהה. לכן המפקדים של קנוק מכריחים אותו לאכול ביצים שזהו המקור הכי יעיל לחלבון וכן טונה שבה גם יש מקור חלבון לא מבוטל. ניתן להשלים חוסרים בחלבון באמצעות אבקת מי גבינה שמיד עם סיום המאמץ או תוך כדי בעת ששותים את המשקה, החלבון נספג תוך זמן קצר בשריר. ישנם גם חטיפי חלבון בטעמים שונים, אותם ניתן לקנות בחנויות ספורט למינהם. לגבי הבן שסבל מחוסר ברזל, הבשר אינו מכיל כמויות מספיקות של ברזל, אלה ויטמין B12 וחלבון. המאכלים העשירים בברזל הינם: כבד עוף(לא להגזים), תות שדה, קיטניות(חומוס, אפונה, שעועית, עדשים). בדרך כלל חוסר ברזל אצל העוסקים בפעילות גופנית עצימה בא לידי ביטוי בחוסר במאגרים (feritin)ולא בספירת הדם הרגילה. כאשר יש חוסר במאגרים לעיתים הכמות במזון אינה מספיקה ויש ליטול כמוסות ברזל במשך תקופה נקובה כדי להעלות את הרמה של הברזל. איך שכחתי את פופאי, גם בתרד כמובן יש אחוז גבוה של ברזל, אלה מה, לא לרוץ ולשלוח בורקס תרד לחייל, בדרך כלל הבורקס ספוג שומן ומכיל גם גבינה עם התרד. הגבינה מונעת את ספיגת הברזל בדם. אצלנו אומרים למי שחסר ברזל "יאאללה, לך תלקק מעקה".

../images/Emo51.gif על התשובה המלומדת

טנצר,בהחלט ניכר אצלך הקשר בין הספורט להבנת התזונה (ולמה בגרוש?). אולי רק תסביר לי (זה תחום -מיני תחומים שאינם חזקים אצלי),מה כוונתך: לא בא לידי ביטוי בספירת הדם הרגילה.הוא עשה ספירת דם שיגרתית שבה אובחן חוסר הברזל. ולגבי המזונות הכדאיים ,כאמא "פולנייה" דווקא מוכרים לי המזונות העשירים בברזל,אך מה עושים שה"זאטוט" רואה כבד עוף ומתחלחל. (אולי בגלל שאמא שלו אכלה כמויות מטורפות בהיריון?...)

../images/Emo210.gifלאילתית, כדאי לבצע....

בדיקת דם הכוללת feritin , אם הבדיקה בנורמה אזי המאגרים מלאים, יכול להיות מצב שבו ספירת הדם תקינה והמאגרים חסרים. במצב שבו בספירת הדם יש חוסר ברזל, כדאי להעלות את הרמה עם מולטיויטמין. בכל מקרה כדאי להתייץ עם רופא. אפשרות אחרת, היא לשלוח לחייל אבקת דייסת מטרנה או רמדיה, יש בה את כל הויטמינים הדרושים ורבים הספורטאים שמשתמשים בדרך זו לחיזוק הגוף והחייל יכול להכינה בקלות ביחידה.

טפת

New member
טנצר היקר חולקת אנכי על דעתך...

"ויטמינים יש בצלחת - ולא בבית מרקחת"

../images/Emo45.gifאת לא חולקת, טפת, אני אפילו ...

מסכים איתך, אך בצבא שבו המזון לא לגמרי ניתן לבחירה, או טבול בשמן, או מבוסס על לחם וממרח שוקולד והפעילות היא עצימה, עלול להוצר חסר שיגרום ל"התפרקות" החייל.

../images/Emo211.gifלאילתית..עוד מוצר שמכיל...

ברזל, חלבה. ניתן לשלוח לחייל חטיפי חלבה שניתן לשלוף אותם מהכיס במהלך הפעילות. מסייע גם בהורדת רמת הטריגליצרידים למי שסובל מכך.

טנצר, אתה עשר! אמרו לך?

הבנים לא יבינו מה קרה לי. אני אומר שהכל בגלל טנצר.(והם יחשבו דווקא על טנצר השני!!!)

mikkush

New member
ברוכה הבאה קנוק, מצטרפת לכל מה

שכתבו כאן. מאחלת לבנך שירגיש טוב ויסתגל מהר למסגרת הצבאית.

סמדר בנ

New member
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

זה שהמפקדים לוחצים על בנך לאכול נשמע לי סימן טוב, שמורה על דאגה לתזונה של החיילים. אני לא מכירה את בנך, האם הוא רזה מאוד? בטירונות קרבית המאמץ הפיזי רב וכן מקשל שהם סוחבים, וכמו שאומרים - האוטו לא נוסע בלי דלק... השלשולים וההקאות ייתכן וקשורים למשהו אחר. לא נראה לי כפי שכתבו לך שעליך להתערב מול הצבא, אם כבר מול הילד. ראשית, את יכולה לצייד אותו בדברים שההוא אוהב ולשלוח חבילות. למשל, חטיפי בריאות למיניהם (דיברנו כאן רבות על תכולת חבילות אז למשל ניתן לשלוח קרטוני חלב עמיד אישיים וחבילות דגנים אישיות, קרטוני שוקו עמיד וכד' - כל דבר שעולה על רוחך שהוא יאכל ושיש לו גם ערך תזונתי). מאחלת לבנך בריואת. אגב, באיזה חיל הוא משרת? יש כאן בפורום הורים רבים לטירונים מחילות שונים.

קנוק

New member
תודה סמדר

על עיצותייך. הוא נמצא בדובדבן - צנחנים.שמחתי מאוד לשמוע ממך. שבוע טוב.

oshiko

New member
ברוכה הבאה לפורומנו

יש לנו בעיה שחוזרת על עצמה בפורום: מפקד לוקח סמכויות של רופא. רק רופא יכול לקבוע במצבו האם צריך להכריח אותו לאכול. באופן נורמלי, דובדבן יחידה מאד פיזית. צריך הרבה סידן, קודם כל, את זה לעניות דעתי אפשר לקבל גם בלי להכביד על הבטן. וצריך קלוריות. שיבקש להיפגש עם הרופא, וזה יקבע לו את האיזון הנכון במצבו בין הצורך בסידן וקלוריות לשיקולים האחרים של בריאותו כרגע. לא ממליץ להתערב אלא אם כן המצב קיצוני. מצד שני שהבן יהיה מודע לגבולות של הדרישות ממנו ולא יעשה כל דבר בכל מחיר. היה סיפור אחד יותר מדי בדובדבן - אני מקווה שלמדו שם את הלקח. שיהיה בריא, שיצליח במסלול הקשה. מוזמנת בהחלט להישאר.

למעלה