טירון בjava - איך לבצע בדיקת קלט?

EndersG

New member
טירון בjava - איך לבצע בדיקת קלט?

שלום, התחלתי ללמוד java. יש לי רקע סביר בC. אני מעוניין לבצע בדיקות קלט על משתני String שאני מקבל מהמשתמש למשל לבדוק שהתקבל מספר לפני שאני שולח אותו לparse ולא כל כך מצליח להבין איך אני מוצא את זה... ניסיתי לחפש קצת בתעוד של הAPI אבל אני מאבד את הרגליים והידיים שם, ניסיתי תחת המחלקה String ולא מצאתי. 1. אפשר לקבל הסבר לגבי בדיקות קלט - איך אני מבצע את זה? בC פשוט יצרתי לעצמי סיפריה של כל מיני פונקציות שמחזירות ערך בוליאני אם זה מספר , אם זה מספר בתחום מסויים וכו'. 2. מישהו יכול לתת לי כמה טיפים שיקצרו לי את תהליך הלימוד, משהו כמו man man בלינוקס שיעזור לי להבין מה אני אמור לחפש ב תיעוד ואיך אני עושה את זה? 2.

desertboy

New member
כמה דברים

1) בג'אווה יש שמוש נרחב במנגנון ה exception ,לכן במקרה הנ"ל לא מסופקת פונקציה שבודקת אם הקלט הוא מס' תבצע הפוך ובמקרה הצורך תקבל הודעת שגיאה. 2) לגבי תעוד תתחיל מפה . 3) במידה ואין לה ניסיון ב OO מוטב שתנסה להבין קודם את עקרונותיו של תכנות מונחה עצמים.

EndersG

New member
עשיתי כבר את מה שהצעת. ולכן שאלתי.

ראשית תודה על התשובה. שנית כבר ניסיתי לקרוא בתיעוד - יקח לי זמן עד שאלמד להשתמש בו ביעילות. בינתיים דברים שאני לא מוצא אני כנראה אשאל בפורומים כמו זה. אני עוד לא יודע מה זה מנגנון ה exception - אני כבר אנסה לגגל על זה קצת. אבל לא נשמע לי הגיוני שאין אפשרות לבצע בדיקת קלט. בטוח אפשר לעבור תו אחר תו ולבצע משהו מקביל לisdigit של c או משהו כזה. נכון אין לי ניסיון ב OO - איך אני אמור להבין את זה אם לא ע"י לימוד שפה כמו java? אני לא רואה שום דרך אחרת.

voguemaster

New member
הצעות:

תפסיק לקרוא את "המשחק של אנדר" (אתה חייב למות על התרגום!
) ותתחיל לקרוא את ה-API של ג'אווה!! חפש במחלקת Integer מתודה שנקראת parseInt ותתקדם משם.

למעלה