טיק תנועתי

ענתד1א

New member
טיק תנועתי

צהריים טובים לפורום המדהים, למרות שהרבה זמן לא כתבתי אין יום שאני לא נכנסת לראות מה שלום כולם. קודם כל רציתי להביע את תנחומי לבת-שבע שלא תדעו עוד צער. רציתי לשאול עד כמה טיקיים מוטוריים יכולים להפריע בחיי היומיום והאם קלונידין יכול למתן את הטיקיים. לאור בן 11.5 יש טיקיים שמתבטאים במיצמוצי עיניים ועם הקלונידין כמעט ולא מרגישים. רון בן 6.5 עדיין לא אובחן (אבל הוא בדרך) התחיל גם עם מצמוצים וגם עם הנפת ידיים קדימה זאת הפעם השלישית או הרביעית שאני רואה את זה והכוונה לסבב של טיקים הוא כיום לוקח רספרידל וקונצרטה בגלל בעיות התנהגות ונמצא בחינוך מיוחד. שיהיה לכולם המשך יום מקסים, ענת.

הלנה

New member
שלום ענת

אני מניחה שזה תלוי באיזה טיקים קוליים מדובר... כחכוח בגרון למשל סביר להניח שלא מפריע כמו צעקות או קללות... אצלנו אף פעם לא היו טיקים קוליים בולטים.

שביק

New member
היי ענת. ראשית תודה על תנחומייך.

ברוכה השבה. לגבי הטיקים, אין לי מספיק פרטים לגבי מצבו של אור. אם הטיקים מפריעים לו לתפקוד, או מפריעים לו מבחינה חברתית - אזי יש מקום לשקול טיפול תרופתי. יש לזכור שתרופות אינן מרפאות. התרופות אינן סוכריות. אני מזמינה אותך ליצור אתי קשר טלפוני וננסה לחשוב על אפשרויות נוספות. בהצלחה. טל: 09-7408478 ביום רביעי לפנה"צ או ביום חמשי בשעות הצהריים. לילה טוב. בת-שבע.

חגית35

New member
זה מאוד אינדיוידואלי אבל המדד הוא

מתי יש פגיעה בתפקוד או בהתנהלות היומיומית באופן שיש פגיעה באיכות החיים- זה אגב המדד לאיבחון טוראט לא רק שיש טיקים והם חוזרים על עצמם במשך זנה בתדירות ומשך קבועים אלא שיש פגיעה בניהול החיים בגללם הנפת ידיים מניסיוני כל מה שקשור בידיים גורם לעצבנות וחווית חוסר שליטה כי כשאלה לא שולט בידיים שלך זה נורא- קשה לכתוב, להקליד זה זוועה, אם יש נגיעות אז בכלל רע... ואם הידיים עושות דברים מכאיבים עוד יותר רע... אז זה בהחלט סיבה לתת תרופה מיצמוצים בעקרון אינם מפריעים אבל אם נגרם יובש בעין זה מגרד ושורף ומציק, לעתים יש עייפות או אדמומיות בגלל המצמוץ החוזר ונשנה יש סוגים שונים של מצמוץ- בעקרון יכול לגרום לכאבי ראש, לנפרעה בלימודים בקריאה או העתקה מהלוח או כתיבה אז לשאלתך אני עונה- הילד הוא המדווח לך והוא הברומטר מתי זה פוגע בו ומפריע לו או כואב לו אם לא מפריע - אז לא חייבים להתחיל בטיפול תרופתי. לפעמים מפריע אסתטית או כי הסביבה מעירה ואז יש לשקול מה כדאי.

למעלה