טיק בצוואר

skitter

New member
טיק בצוואר

כבר כמה שנים שאני סובל מטיק בצוואר ושרירים תפוסים בצוואר ובאיזור הכתפיים. יש משהו שאני יכול לעשות בעצמי בלי ללכת לטיפול (טיפול לא בא בחשבון כרגע)

רפי עשת

New member
נסה לסובב לאט את צווארך, מעט לכל

כיוון, כשאתה מנסה לדמות לעצמך כאילו אתה נמצא לצד עמוד השידרה הצווארי. חוש בעת הסיבוב שאתה מלטף (בלי להכאיב) את עמוד השידרה. אם תגיע לנקודה כואבת - הרפה מעט את היקף הסיבוב. כך - 3 סיבובים לכל כיוון, כמה פעמים. אתה תחוש במהרה שהאיזורים הכואבים מתרככים. * זה טיפול, הדורש הדרכה אישית ואיני יכול לפקח על מעשיך וירטואלית. לכן - זו המלצה בלבד!!

SideKick

New member
שאלה לרפי...

רפי, האם לדעתך יש הבדל בין לתת למישהו המלצה לקחת תרופה מסוימת, או רקיחת צמחים, או מתכון לסיבובי צוואר? לפי דעתי לא! אינך יודע מי הבנאדם, מהו אורח חייו, למה נתפסו לו שרירי הצוואר. אולי השרירים התפוסים ההם מגינים על משהו עמוק יותר, ואתה באופן וירטואלי ממליץ לו לשחרר משהו מבלי להיות אחראי למה שיתפרץ מתחתיו? אולי הבעיה היא בכלל במקום אחר ואתה רק מרחיק אותו מן הטיפול האמיתי? הבנאדם לא סיפר שנתפס לו הצוואר אתמול אחרי הצהריים. הוא מדבר על משהו שגר איתו כבר חודשים (ואולי שנים). האם באמת נראה לך ששלושה סיבובי צוואר לכל כיוון יפתרו לו את הבעיה? בואו נישאר זהירים במציאת פתרונות חפוזים לאנשים. ולכל דורשי שלומי - עוד לא התחברתי מחדש. רק קפצתי לביקור אצל סבתא ציפורה.

רפי עשת

New member
את מאוד צודקת ולכן סייגתי דברי

בכך שהם הצעה בלבד, שעליו לבחון בעצמו!! תבורכי בכל מקרה!!

freearth10

New member
זוכר איך אמרת לא, כשהיית עוד חופשי

ומאושר? מבלי לסחוב את הבעיות של כל העולם על כתפיך? חזור אל אותה התנועה של ה"לא רוצה" של הילד בן ה-5 : הרם את כתפיך הפנה ראשך ימינה ושמאלה לאט לאט כאשר בכל פעם אתה מנסה להרחיב את התנועה. לאחר כמה פעמים הורד את כתפיך והמשך באותה התנועה של ה"לא!" הרם את ידיך. נסה להגיע לשמיים כשאתה מטפס על הסולם הכי גבוה עמוד עם רגליים מוצלבות. נשום עמוק והרם את ידיך מעלה. בנשיפה תן לידיך ולגופך ללא שום מאמץ להגיע לריצפה או לאן שאתה מגיע. נשום שם שוב עמוק ונשוף כאשר אתה מנסה להגיע הרבה יותר נמוך ולשחרר בעיקר את שרירי הצוואר. הכנס שמחה לחייך! היא תגרש כל דאגה! הקפד לצחוק 5 דקות כל יום וצפה לריכוך ורגיעה לא רק בכתפיים ובצוואר. וכשיש רצון גם מה שהוא "לא" אחד גדול, כי... מוצא תמיד את הדרך אל ה"כן". כי, כן, רק טיפול יכול באמת לשחרר אותך מכל המועקות שיושבות שם כבר די הרבה שנים והזנחה שלהן ודחייה של הטיפול לימים טובים יותר רק תחריף את הבעיה. מאיה

samuel54

New member
צוואר

שלום לך, התנועות הנכונות ע"פ ד"ר אלברטו איילון,מומחה לביומכניקה של התנועה ,הן אכן קוויות. תנועה מעגלית עללה לפגוע בעמ"ש צווארי. התנועות הנכונות הן: ראש מוטה לשתי הכתפיים,פעם לימין ופעם לשמאל,כמו כן סיבוב על ציר עמ"ש להביא את הסנטר פעם לכתף ימין ופעם לכתף שמאל. במקומך הייתי בודק מצב עמ"ש צווארי בצילום או c.t את פעילות הצוואר הייתי מגביל רק לאחר קבלת התוצאות. יכול להיות שיש צורך בטיפול פיזיוטרפי או אחר. לבריאות ובהצלחה

למעלה