טיק או קומפולסיה?

חגית35

New member
טיק או קומפולסיה?

אתמול חזרנו מיום העצמאות והלכנו ברגל והבן שלי תוך כדי הטיק של הזזת הראש לאחור והצדה אמר לי : אמא מה את חושבת יכול לקרות בכביש כשיש לי את הטיק הזה ? כמובן שזו השאלה שאני שואלת את עצמי כל הזמן ומקווה שיש לו כבר מנגנון שליטה בזה במצבים מסכנים כמו חציית כביש. והוא מסביר לי שאם בטעות יסובב את הראש והרגל תמעד הוא יפול לכביש אז שאלתי אותו: "אתה יכול לשלוט בו בזמן החצייה כמו שאתה יודע לעשות לפעמים?" אז הוא אמר לי, "כן אבל זה מאוד קשה. ביקשתי שיתאר לי מה זה קשה- כואב? מה? והוא אמר תדמייני מנעול שאת מנסה לסגור ולא מצליחה וזה מאוד מרגיז אותך - אז ככה. מרגיז. תיאור של ילד בן 10 לחוסר היכולת לשלוט בטיק. ואז אמרתי לו ובכל זאת, מה אתה עושה? והוא מספר שהוא בוחר מתי שווה לו הסבל של השליטה ואז הוא יעשה זאת ומתי לא ובד"כ יעדיף שלא להתעמת עם הטיק שלו כי הטיק שלו חזק יותר ממנו והדחף לעשותו גדול עליו וההתאפקות ממש מרגיזה אותו. לפעמים אני ממש תוהה עם הטוראט והטיקים הם משהו נפרד מהכפייתיות - תיאורים כמו אלו גורמים לי לחשוב שאין ממש הפרדה בין קומפולסיה לטיק. נכון שיש הגדרה גם לטיקים מורכבים(complex) קומפולסיביים (compulsive), הם פשוט הוויה משותפת הטוראט והאוסידי. דיירים משותפים בבית אחד- הגוף של הילד שלי ושל עוד רבים כמותו.

הלנה

New member
חגית... קודם כל..

אני נפעמת מיכולת ההבעה והתאור של הבן שלך בגיל כל כך צעיר. ואני מסכימה איתך, הגבול הוא כל כך דק שמאד קשה להבחין.... ובעצם... מה זה משנה, אם את כבר יודעת שיש לו גם טוראט וגם OCD (בעצם.. יש לו?) .. ערן קורה לכל דבר טיק, הוא לא מתעמק בזה וגם אני לא...

yakovs

New member
חגית

אני מזדהה עם התיאור הרגיש והמעניין. גם אני חשבתי על זה הרבה. כלומר, מה עלול לקרות אם הטיק משתלט עליך ואת בסכנת חיים...נניח, כפי שסיפרת, בעת חציית כביש. אני חושב שאין סכנה כזאת, כי יצר ההישרדות יותר חזק מכל הנוזלים המיותרים שנוזלים להם במוח, והגמדטיקים תמיד ניצבים על המשמר. יעקב.

השגיא

New member
חגית

לשי יש טיקים מאוד מסוכנים. אני קוראת להם טיקים עם אוריינטציה של OCD. למשל, אם הוא עובר ליד בור, הוא מרגיש שהוא צריך לקפוץ פנימה... עכשיו הילד בחוג סיירות, יוצא לפחות פעם בשבוע לטיול. לפעמים לטיול של יומיים... אז יש חשש, וחרדות, והמדריך מיודע. ואני משתדלת ככל האפשר לא למנוע ממנו את ילדותו, ומקווה שמה שיעקב כתב זה הנכון.

למעלה