טיקים

noah000

New member
טיקים

היי, אני בד"כ בפורום OCD השכן, אבל הגעתי לכאן כי לא ברור לי באיזה תחום נופלים טיקים (שמהם אני סובלת מגיל 10 בערך, הרבה לפני פרוץ ה-OCD). בגיל ההתבגרות זה הציק לי, עם השנים זה דעך עם "התלקחויות" בתקופות של מתח, ובחודשים האחרונים יש זינוק חד. זה אף פעם לא לגמרי היה ברור לי וגם לא ממש התייחסתי אליו כי זה היה שולי, אבל בגלל ההחמרה לאחרונה אני מתחילה לתהות לגבי זה. טוראט נשמע לי מורכב בהרבה ממה שאני חווה, והשאלה שלי היא האם כל אדם מבוגר שסובל מטיקים לאורך שנים משוייך איכשהו לטוראט (קביעה שקראתי באיזה מקום ומאוד הופתעתי ממנה) או שיכולים להיות טיקים בלי קשר לבעיה נוירולוגית. תודה...

noah000

New member
רק רציתי להוסיף

אני מדפדפת עכשיו בהודעות קודמות על טיקים בפורום ורואה הרבה אזכורים של טיקים קוליים. זה משהו שאין לי כיום אבל היה די הרבה בילדות (כחכוח או סתם הוצאת קול מהגרון). לא יודעת אם זה רלוונטי.

הלנה

New member
שלום נועה - ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

תסמונת טוראט כשמה כן היא , מורכבת מכל מיני תסמינים שונים ומגוונים, בגלל זה גם מאד קשה לקבוע אם לאדם מסוים יש טוראט או "סתם" טיקים או רק OCD.... אצלנו לבן שלי יש OCD קל, שבעקבותיו (עוד לפני שידענו מה זה) לקחנו אותו לפסיכולוג והוא אמר לנו אחרי אבחון שהוא חושד שיש לו טוראט ואכן הוא אובחן כטורטניק, אם כי אני לא פעם שואלת את עצמי אם זה באמת מה שיש לו... הטיקים אצלו מאד קלים וכמעט ולא מורגשים, לפעמים יש לו תקופות בלי טיקים בכלל. גם הטיקים הקוליים אצלו אם בכלל הם מאד עדינים. בכל אופן, אם חשוב לך עניין ההגדרה או אם את מעוניינת בקבלת טיפול תרופתי אני היתי ממליצה לך ללכת לאבחון אצל נאורולוג שמתמחה בטוראט. יש כמה מרכזים כאלה בארץ ואם תגידי לנו את מקום מגורייך יהיו כאלה שיוכלו להמליץ לך. בהצלחה!

noah000

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

אני מכירה מישהו שיכול להמליץ לי, אני אשאל אותו... תודה על קבלת הפנים החמה.

ברוכה הבאה noah000

ראשית הרשי לי לברך בברכת ברוכה הבאה לבתינו ידוע לכולנו שהטיקים מתחלפים כל תקופה מסויימת , בטיקים אחרים (לפעמים קשים יותר) יש כאלה עם ADD - ADHD ולפעמים מלווים ב- ocd אתנצל ואומר לך שיש לי תקלה במחשב ולא אוכל לכתוב את כל ההודעה .

noah000

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo13.gif

כן, גם אצלי יש "סבב" של סוגי הטיקים לאורך השנים, ושמתי לב שאותו דבר נכון בהרבה מקרים גם ב-OCD (מושא הפחד או העיסוק מתחלף בהדרגה). תודה...

היי noah000 וברוכה הבאה,

כמו שכתבה הלנה, הטוראט שונה מאדם לאדם, לכן יכול להיות שגם אם יש לך טוראט את עדיין לא תזדהי עם חלק גדול מהדברים המתוארים בפורום זה. אני ממליצה לך להיכנס לקישור הירוק שבראש הפורום - "לאתר אסט"י", באתר זה תוכלי לקרוא אודות התסמונת ולבדוק אם את מזדהה עם הכתוב... (ככה אני הבנתי מה יש לי). בכל מקרה שיהיה בהצלחה

noah000

New member
בדיוק נכנסתי לשם,

ובאמת הרבה מאוד היה מוכר לי. אתר מקסים וידידותי דרך אגב. תודה!

טוב, אז אחרי שמצאת את עצמך מתאימה

את מוזמנת לפורום השכן - טוראט חברתי ! שהוא הפורום הכי
בתפוז (במובן החיובי).

למעלה