טיקים

spidergirl

New member
טיקים

שלום, אני משתמשת בריספרדל כבר חצי שנה בגלל בעיות התנהגות, כרגע אני נוטלת מינון נמוך במיוחד (חצי מיליגרם). לפני כחודש התחילו טיקים מגוונים, כל יום יש לי טיק אחר, הטיקים יוצאים רק כשאני לבד או חושבת שאף אחד לא מסתכל. בילדותי היו לי כל מיני תנועות שאם אני מקשרת אותם עכשיו, יכול להיות שאלה היו טיקים אבל זה לא היה כמו שזה היום. חוץ מזה, יש לי קטע של להצמד לקללה וכל הזמן להגיד אותה (בלי קשר לכלום, סתם לקלל)וכל כמה זמן אני מחליפה קללה. אני בעצם מתכוונת לשאול: 1. יכול להיות שטיקים יופיעו בגיל 25 בצורה כזו? 2. האם ריספרדל יכול לגרום לטיקים? 3. שאלת השאלות: למה הטיקים יוצאים רק כשאף אחד לא רואה אותם? מדובר בטיקים רציניים כמו לזרוק את הראש ולעוות את הפה תוך כדי. 4. מה עושים? בתודה מראש על תגובותיכם, שחר

שחר שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אני אמא לילד בן 14 ועשר חודשים לוקה בטוראט גם לוקח תרופה לבעיות התנהגות גם הוא לקח ריספרדל אבל הפסקנו לו בגלל העלות של הכדורים הינו צריכים לקנות באופן פרטי.גם לו יש הרבה טיקים גם שהוא לבד יוצאים לו הרבה .ליד אנשים שהוא לא מכיר הוא עוצר את הטיקים .רק עם אנשים שהוא מכיר ובני משפחה וחברים .וגם החום משיפעים על הטיקים הוא יושב במזגן או הולכים לבריכה ומחכים עד שיגיעה החום לסיום ואז הטיקים עוברים יש יותר ריגעה קבלי

הלנה

New member
הי. שחר

לדעתי...הלא מקצועית (אני אמא לילד שלוקה בטוראט)... 1. הטיקים הופיעו לך פתאום או שהם רק התגברו לאחרונה? 2. ריספרדל בדרך כלל ניתן להפחתת טיקים (וגם להתפרצויות זעם), אבל ידוע שלפעמים תרופות גורמות לתופעות הפוכות אצל אנשים מסוימים... כדאי להתייעץ עם הרופא. 3. זה דוקא מאד טבעי, שאת משחררת את הטיקים במקום שנוח לך ועוצרת במקום שזה יכול להביך אותך.. זה קורה להרבה. 4. מה עושים? תלוי עד כמה המצב מפריע לך... אני היתי חוזרת לרופא המטפל. בהצלחה!!

spidergirl

New member
תודה לכולם על התגובות

הקללות היו תמיד, והיו כל מיני תנועות שהסביבה נהגה להעיר עליה, אבל לא יודעת אם לקרוא לזה טיקים או לא. הטיקים בצורתם הנוכחית הופיעו רק אחרי שירדתי במינון הריספרדל. לא יודעת מה לחשוב, מצד אחד הטיקים לא מפריעים וטיקים שנגרמים בגלל ריספרדל נגרמים בגלל מינון גבוה בהרבה. מצד שני, עצם הרעיון לא מוצא חן בעיני, כי טיקים של ריספרדל הם בלתי הפיכים.

רונן999

New member
תשובה

ריספרידל ניתן אמנם לטיקים (תנועות לא רצוניות) אך ידוע שלעיתים הוא יכול לגרום לתנועות לא רצוניות בשלב מאוחר של הטיפול (כמו טרדיב דיסקינזיה). על אותו עיקרון קיים גם מושג של Tardive Tics או אפילו Tardive Tourettism. כמובן שלא נעשה לך כאן איבחון אבל שווה לבדוק אם לא מדובר בהשפעה מאוחרת של הטיפול התרופתי...מכיוון שזה יכול לקרות. למיטב ידיעתי טיקים מהסוג של טוראט מתחילים באופן ספונטני בילדות (עד גיל 12). טיקים כתוצאה מטיפול תרופתי או השפעה מאוחרת של טיפול תרופתי (מכאן השם טרדיב) יכולים להופיע בכל גיל... כדאי להתיעץ עם נוירולוג. האבחנה המבדלת יכולה להיות מאד קשה ואת צריכה לפרט מה עבר עליך כל השנים בנושא הזה.

חגית35

New member
תודה רבה על ההארה רונן!

המעניין הוא, שהספרות מתארת מקרים של הפרעות תנועתיות שונות הקשורת למונח טרדיב לאחר שימוש ממושך בתרופות נוירולפטיות, אבל המיוחס להפרעה הזו שהארת לשמחתי את עיננו לגביה להלן, הינה הופעה מאוחרת לאחר גיל 21 - להבדיל מטוראט, המאובחן מתחת לגיל 18 . כאן זה בבירור תופעת לוואי של שימוש ממושך בתרופה. יש על זה המון מחקרים למשל: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=8749999&dopt=Abstract http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=1353127&query_hl=3 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=15190229&query_hl=3 תודה רבה!

למעלה