טיקים

eran onil

New member
טיקים

מאז שאני זוכר את עצמי היו לי טיקים, אך תמיד הסתרתי אותם. כשהייתי קטן ואמא שלי הייתה שואלת אותי למה אני "עושה את התנועה הזאת", הייתי מתבייש ואומר ש"אני משחק עם עצמי". כשהייתי עם חברים נורא השתדלתי להסתיר את הטיקים, וכשהגעתי הביתה זה פשוט התפרץ. לא נתתי לזה להפריע לי, ועם השנים לימדתי את עצמי כל מיני שיטות שעוזרות לי להסתיר את הטיקים. לדוגמא, במקום שיהיה לי טיק בפנים- שזה המקום הכי חשוף וגלוי לעין, הרגלתי את עצמי שיהיה לי טיק באצבעות הידיים. זה אמנם לא פתר את הבעיה, אבל כמות הטיקים הפנים ירדו בצורה משמעותית. אני לא יודע אם הבעיה אצלי היא נוירולוגית- טוראט או בעיה פסיכולוגית. קראתי איפשהו שתינוקות שנולדו במצב נשימה מצוקתית מפתחים בשנים מאוחרות יותר טיקים, ואני אכן נולדתי במצב של מצוקה נשימתית. כיום אני מבוגר, ועדיין סובל מטיקים, אמנם הרבה פחות, וכשאני מוקף באנשים כמעט ולא, אלא בעיקר כשאני לבד. עכשיו זו הפעם הראשונה שאני שואל אנשים אחרים ולא מתחבט בשאלה לשווא בעצמי: מה לעזאזל יש לי? למה יש לי טיקים? האם זה טוראט? מה עושים עם זה? לילה טוב ערן

Matanhirsch

New member
גם לי יש טיקים...

זה מתבטא במצמוצים בעיניים.. ורק השנה גיליתי שזה הטוראט הזה..אני בן 17..

eran onil

New member
הממ

אובחנת כסובל מטוראט? ואיך זה מבטא? רק בטיקים בעיניים?

ערן ברוך הבא!

אין סיבה לחיות בחוסר וודאות , עף על פי שאתה בוגר ולמדת להסתדר עם הטיקים. רצוי שתיגש לנאורולוג טוב, רשימה של כאלה יש אצל בת-שבע גרניט (יו"ר העמותה) היא מכונה בפורום זה "שביק". אם תאובחן , תרגיש לפחות שלם עם עצמך , על זה שאתה יודע מה יש לך. יש מצב שאולי תקבל טיפול תרופתח להקלה על הטיקים. אם זה לא טוראט , אז תעבור הלאה ותמשיך בחייך כרגיל. בהצלחה בכל מקרה.

הלנה

New member
שלום ערן וברוך הבא לפורום

אחד המאפיינים המרכזיים של טוראט הוא שבנוסף לטיקים מוטוריים מתחלפים יש גם או היה גם לפחות טיק קולי אחד, כאשר טיק קולי יכול להיות גם שיעול או כחכוח בגרון. ההגדרה ועוד הרבה אינפורמציה בצורה של שאלות-תשובות מופיעה באתר של אסט"י (העמותה הישראלית לטוראט - יש קישור בראש הדף). אני מצטערת לשמוע שכל השנים הרגשת צורך להסתיר את הטיקים ואני שמחה שהגעת אלינו. אנחנו כולנו הורים ללוקים בטוראט או כאלה שלוקים בעצמם - אז בכל מקרה הגעת למקום הנכון! אם מאד חשובה לך ההגדרה אני מציעה לך לפנות לנאורולוג שמתמחה בתחום (למשל ד"ר אנקה הרשקוביץ שמטפלת בוולפסון וגם מקבלת במכבי). בכל מקרה אם תרצה לפנות לרופא כדאי לדבר קודם עם בת שבע גרניט (בכינויה - שביק) יו"ר העמותה כדי שתיתן לך המלצה. אם הטיקים מאד מפריעים לך ישנם תרופות שיכולות להקל, אבל אם אתה אומר שהטיקים פחתו עם השנים אז אולי כדאי להשאיר את המצב כך...זאת כמובן החלטה שלך. לגבי הגורמים, היום ידוע שהגורם העיקרי הוא תורשתי, אם כי יש גם מקרים של בעיות בלידה או פגיעות ראש שבעקבותם התפרץ הטוראט. מקווה שעזרתי, אם יש לך עוד שאלות..אנחנו כאן. אגב, לא הצגתי את עצמי, אני אמא של ערן, ילד בן 12 שלוקה בטוראט קל + OCD קל (הפרעה טורדנית כפייתית). ואם כבר הזכרתי, לחלק לא קטן מהלוקים בטוראט יש גם OCD, ADHD, לקויות למידה והתפרצויות זעם.

yakovs

New member
גם לי יש טיקים

ייייייייייייש! ערן, אתה לא לבד. מה עושים עם זה? נו, זוהי שאלת מליון הדולר. יעקב.

ברוך הבא לפורום../images/Emo24.gif ערן

אם אכן הינך לוקה בTS אתה צריך לברר, ראשית עם עצמך..בדוק האם ישנם גם "טיקים" ווקליים כגון: כחכוח בגרון, יריקות, שריקות, מצמוצי שפתיים...או כל "טיק" ווקאלי אחר. התנאי לקיום TS כאמור שה"טיקים" יהיו לפחות שנה ויכולים אף להתחלף ביניהם.

eran onil

New member
תודה רבה לכולכם. אז ככה...

בהחלט. יש לי טיקים שמלווים אותי גם יותר משנה והייתה לי תקופה שהיה לי טיק ווקאלי. הייתי כל הזמן משמיע קולות קטנים כאלה ומנסה שכמה שפחות ישמעו אותם, והייתה תקופה קצרה שגם כיחכחתי בגרון. אבל כמו שציינתי, היום כמעט ואין לי טיקים בחברה, אלא יותר כשאני לבד בחושך, או כשאני במתח. האם באמת כדאי לי לפנות לנוירולוג? ושוב, תודה רבה. ערן

הלנה

New member
ערן שלום...זה תלוי בך

אבל לדעתי...אם זה לא מפריע לך ואין לך סיבה לקחת טיפול תרופתי..בשביל מה לך?

eran onil

New member
כי..

אולי ביום מן הימים המצב שלי יחמיר, כלומר, יהיו לי הרבה טיקים כמו שהיו לי בילדות? וחוץ מזה, תמיד כדאי לדעת ממה אני סובל. אגב, קראתי קצת באתר של א.ס.ט.י ובאמת נראה כאילו היו לי סימפטומים ראשונים של ההפרעה, לדוגמא, אם נגעתי במשהו הייתי חייב לגעת בו בשתי ידיים בכדי "לאזן". וכמו שציינתי, היום זה קורא לי הרבה פחות.

הלנה

New member
ערן...אז אתה ענית על השאלה שלך

אני ממליצה לך לפנות לד"ר אנקה, מבי"ח וולפסון .שמעתי מכאלה שמטופלים אצלה שהיא רופאה טובה וגם שמעתי אותה מרצה. לדעתי (הלא מומחית) זה נשמע כמו טוראט.

eran onil

New member
הממ

ואם יוודע שאכן אני סובל מטוראט, איך זה ישפיע על העתיד שלי? לדוגמא, מורידים על זה פרופיל בצבא? איך אני יכול לפנות אליה?

שביק

New member
ערן שלום רב, בכדי לענות על

שאלותיך, אני זקוקה לעוד פרטים. על-כן אני מזמינה אותך להתקשר אלי, לטל': 09-7408478, ונחליט על המקום המתאים ביותר עבורך ועל דרך הטיפול, כן/לא ואיזה. אשמח לעזור. להת' שביק.(בת-שבע)

למעלה