טיקים

noa290980

New member
טיקים

לבן שלי יש טיקים קוליים מאוד חזקים . הם משתנים כל תקופה.. הוא בן 11 ומודע לזה שהם קיימים . בבית הספר מנסה לשלוט בהם ומתאפק , אבל מאוד קשה לו. האם מישהו מכיר טיפול או משהו אחר . האם נעלמים ? לא מכירה את הנושא.. אם אפשר קצת מידע , רופאים מטפלים. מפריע לו . לא יודעת איך להתמודד ולעזור לו .

arana1

New member
קלינאית תקשורת זה הדבר הכי גרוע בעולם

מהכרותי עם אנשים מתקתקים, מקרוב ומרחוק, אז מה שקורה זה שבדומה לאוטיסטים הם אוגרים מתחים בלתי ניתנים להכלה בדיוק בגלל שמסגרת השפה, ולכן ההתנהגות, הנכונה והמקובלת, מאוד מפריעה לאיזון הפנימי שלהם, ואז אין להם ברירה אלא להתאזן בחזרה דרך פרצים קוליים או תנועתיים, בדרך כלל זה גם וגם

noa290980

New member
קלינאית תקשורת

הוא לומד בבית ספר רגיל , כיתה רגילה עם סייעת( סמויה)

dina199

New member
לדעתי גם בית ספר רגיל וגם סייעת סמויה

זה כבר מצב מלחיץ. הרי אתם משקיעים אנרגיה רק על הסתרת הסייעת שלא לדבר על מצבים מלחיצים אחרים (השינויים)

noa290980

New member
סייעת

בקשר לסייעת אני לא משקיע שום אנרגיה, זה נורמטיבי לחלוטין. הילד פשוט לא יודע שהיא שלו והיא מוצגת בכיתה כסיעעת כיתתית.
אין כאן בעיתיות

dina199

New member
אתם לא יכולים לדעת.

ילדים הרבה פעמים יודעים מה שהמבוגרים מסתירים. הם גם יודעים שאם המבוגרים מסתירים אז יש סוד שאסור לגלות. לכן ייתכן נשגם הילד עצמו וגם הילדים בכיתה יודעים יותר ממה שהמבוגרים מתארים לעצמם.

גם אצלינו אצל הבת עובד ככה יופי

כמעט בכל כיתה יש ילד עם סייעת והיא מוצגת כסייעת כיתתית-כך שלכל כיתה יש סייעת. אנחנו לא צריכים להסתיר כלום.
חבל שלבן לא מצאנו מקום כזה.

dina199

New member
כשזה עובד יופי אז יופי.

אבל בשרשור הנוכחי כשיש בעית טיקים ענקית כנראה הדברים לא עובדים יופי. לכן אני מציעה אפשרויות (כולל כאלה שלא נוחות למבוגרים) לבדוק איפה הדברים לא עובדים יופי.

schlomitsmile

Member
מנהל
כדי לחפש כיוון רלוונטי לילד
צריך שיהיה מושג לגבי הסיבה לטיקים.
&nbsp
כתבת שהם משתנים כל תקופה- האם תמיד מדובר בטיקים קוליים? מה משתנה?
האם מאז ומעולם היו לו טיקים? אם לא- מתי התחילו?
&nbsp
אולי (אין לי מושג, מעלה כיווני מחשבה אפשריים )
ברמה עמוקה כלשהי, הוא מחפש את הקול שלו?
&nbsp
אולי הוא מרגיש לחוץ, חנוק והטיק הקולי הוא סוג של קיטור שמתפרץ מסיר לחץ?
&nbsp
אולי משהו אחר- יש לך מושג ממה נובעים הטיקים?
&nbsp

noa290980

New member
טיקים

מבחינת משתנים , זה כאילו בכל גיל יש משהו אחר. בהתחלה זה היה תנועות בפנים ועיוותים קטינים, אח"כ היו צלילים שהוציא מהגרון ותנועות עם האצבעות ועכשיו זה משפטים ומילים שלמים שהוא חוזר אליהם. התיקים היו אבל מאוד קטנים ולא משמעותיים. גברו אחרי שהתחיל לקחת ריטלין מכיוון שבנוסף היותו על הספקטרום יש הפרעת קשב והריטלין הגביר את התיקים ...את זה ידענו . לא שינינו מינון או משהו.
היו הרבה שינויים ביום יום. עברנו עיר , בית חדש, אבל הבית הספר עד סוף השנה לא השתנה ,. רק משנה הבאה... אולי זה מה שמשפיע? האם שווה להיתיעץ עם מומחה ואיך מוצאים אחד .
תודה על התגובות:)

noa290980

New member
ריטלין

לצערי לא ניתן להוריד רק עם תיהיה תחלטםה כי בלי הריטלין הוא לא מתפקד בבית ספר בכלל.

אני התחלתי להיוץ בן אדם בלי הרטלין

וללמוד ולהיות תלמיד מצטיין ותואר במקביל לתיכון וכו , רטלין זה רעל לא מבין איך נותנים את זה לילדים גם כדורים אנטי פסכוטים זה הכי רעל אבל למזלי הפסקתי עם הכל על דעת עצמי אבל הנזק בלתי הפיך כבר קראי מחקרים על רטלין וקונצרטה על הסם הזה ועל הנזק למוח והקשר לקוקאין אני יודע לקחתי הכל זה מסוכן ככדורינ

גורג42

New member
החלטה של מי?

סתם לידע כללי, לבית ספר אסור לכפות מתן תרופות. זה מנוגד לחוק.

ואם הריטלין גורם לטיקים ורוצים לפתור את הטיקים, אז צריך להוריד את הריטלין. זה באמת עד כדי-כך פשוט.

schlomitsmile

Member
מנהל
ולביה"ס אסור לא רק לכפות, אפילו להמליץ
הרעיון שההחלטה בידי ההורים,
כולל לפעמים בניגוד לדעת אנשי מקצוע וחינוך
נתפש הרבה פעמים כמהפכני לצערי...
אנשי המקצוע כירסמו מאד בבטחונם העצמי של הרבה הורים.

יש לי אקלוליה עד עכשיו

אני הולך ברחוב ומדבר לעצמי וצועק מי שאני נער לא מתבייש מכירים אותי אל תעלימו את סה תבינו את זה זה דעתי ושאר הדברים שאמר ארנה מטפלים זה זבל

dina199

New member
זה המון שינויים.

והרי גם בעניין בית הספר יש שינוי עתידי.
ושינוי עתידי שעוד לא קרה יכול להלחיץ יותר משינוי שכבר קרה כי זה מצב לא ידוע.

למעלה