טיקים קוליים

טיקים קוליים

האם טיקים קוליים (כחכוחים ומשיכות באף) מעידים בהכרח על טוראט? והאם יש משמעות לכך שהם מתגברים (אצל ילד בן 5) בשעת צפיה בטלויזה, משחקי מחשב ולפני השינה - ולא בהקשר של לחץ?

הלנה

New member
תלוי... אם יש גם טיקים מוטוריים

ועם הכחכוחים ומשיכות האף הם באמת טיק (יכול להיות מסיבות אחרות).... בכל מקרה אם זה נמשך אולי כדאי להיוועץ עם נאורולוג. בהצלחה, הלנה אמא של ערן שלוקה בטוראט קל וברוכה הבאה לפורום!!!

yakovs

New member
מיכל, נדמה לי שהצפייה בטלוויזיה

מעודדת טיקים מאיזה שהיא סיבה, השד יודע מהי. לנו אין טלוויזיה, כידוע, אבל כשאני צופה בה, אני מטייק מאד כהנה וכהנה. וגם בקולנוע.

ש ל י ק

New member
אצלנו זה גם אותו דבר

אני חושבת שזה מתפרץ כי הגוף נמצא במנוחה ולא עסוקים בפעילות כל שהיא. ביום שישי האחרון היינו בים והסתכלתי על ילדי הנהנה מפעילות ספורטיבית, מדייג ,ואיסוף סרטנים. הוא לא טייק אפילו פעם אחת! כשחזרנו הביתה והוא התיישב מול הטלויזיה הטיקים התפרצו בריבית....

yakovs

New member
שלי, מסקנה: להרבות בפעילות

ספורטיבית, דייג, איסוף סרטנים וקונכיות, ולהמעיט בישיבה מול הטלוויזיה. זה בכלל לא קשה אם אין טלוויזיה.

ש ל י ק

New member
יעקב, אני באופן אישי תמיד דואגת

להיות בפעילות ספורטיבית ולשמחתי גם ילדיי אוהבים להיות עסוקים כל הזמן בחוגים ובשאר פעילויות. אני בהחלט משתדלת שלא ישאר להם הרבה זמן צפייה מול המסך.

yakovs

New member
כן אבל רק דגי ים. יש בעייה עם

הדגים שמגדלים בבריכות. מפטמים אותם בכל מיני חומרים השד יודע איזה. יש סיכוי סביר שהם בעצמם לוקים בטוראט (וסליחה עם מי שכבר שמע את הבדיחה).

שביק

New member
למיכל ברוכה הבאה. יש להניח, זאת

אינה קביעה כמובן, שהטיקים הווקאליים שלו הנן מסיבה אחרת. לדוגמא בעיה של אף-אוזן-גרון. אולי פוליפים וכדו'. ממליצה על בדיקה על הכיוון הזה.ובהמשך, אם יהיו גם טיקים מוטוריים - אז תהיה סיבה לפנות לנוירולוג לאיבחון נוירולוגי. בהצלחה.

ברוכה הבאה מיכל כספי../images/Emo24.gif

אם יש גם טיקים ווקאליים וגם טיקים מוטוריים שנמשכים מעבר לשנה אז ישנה סבירות גבוהה שזה טוראט. אך בכל מצב רצוי אבחון של נוירולוג.

למעלה