טיקים פנימיים

נוגה99

New member
טיקים פנימיים

לבן שלי יש כרגע טיקים של נענועי ראש מהירים מצד לצד. הוא מתלונן במקביל על כאבים פתאוממים בצואר. האם קיימים טיקים פנימיים?

ברוכה הבאה../images/Emo24.gifנוגה99

סביר להניח שבגלל ה"טיקים" יש לו התכווצות שרירים בצוואר. וכן ישנם "טיקים" פנימיים גם כן כמו כיווץ השריר בבטן...ויודעת שישנם גם "טיק" של כיווץ ושיחרור שלפוחית השתן....ו"פי הטבעת"

שלום נוגה99,

כדאי שתבדקי אם הוא מספר על "כאבים בצוואר" כדי "לתרץ" את סיבת הטיקים שלו. כלומר: יתכן שלא נוח לו להסביר לכם על הצורך לעשות טיקים, והוא בעצם פוטר אתכם ב"תירוץ" של כאבים בצוואר ש"בגללם הוא מטקטק". כשהתחלתי לטקטק, והוריי שאלו אותי למה אני ממצמצת בעיניים, עניתי שהשיער נכנס לי לעיניים ומפריע לי, ולכן אני ממצמצת...

דר קסלר

New member
טיקים "פנימיים" - התיחסות

שלום לנגה 99, לא טעיתי בשמך. אני תקווה שאת לא מבטאת עצב אלא זוהר. הטיקים הינם פנימיים כולם. חלקם נראים ומורגשים יותר וחלקם פחות. לעיתים, גם כשיש טיקים ברמת חומרה בינונית, הסובל מהם אינו חש בהם כלל. לעיתים נובע הדבר מהכחשה כמנגנון פסיכולוגי שאינו מודע לחלוטין. ברצוני להאיר בתשובתי פן אחר לטיקים שציינת- טיקים מוטורים המערבים את מכלול הצוואר והראש - עלולים לגרום לנזקים משמעותיים בהתאם לחומרתם הנוירולוגית. חשוב ליצבם מוקדם ככל האפשר. משום כך חשוב לפנות לאבחון נוירולוגי שישקלל את הרכיב האורטופדי באופן מקיף ויסודי! ויפה שעה אחת מוקדם מאשר מאוחר. בברכה והצלחה, ד"ר קסלר נוירופסיכולוג

שביק

New member
שלום ד"ר קסלר, שמחה לראותך

פה איתנו, מעורב, מתיחס. ברוך הבא! חג פורים שמח ולהתראות. שביק בת-שבע גרניט.

למעלה