טיקים חדשים

anatdror

New member
טיקים חדשים

רציתי לשאול האם נתקלתם בטיק שרגל אחת מתכופפת (כאילו הוא מתאפק לא ללכת לשרותים) ולאחר מכן מין התכופפות מהירה כביכול ישיבה באויר. מדובר בילד בן 7 וכששאלתי אותו מה קורה לו הוא טען בהתחלה כי מגרד לו בפין ולאחר מכן הוא אמר לי כי זהו טיק חדש. דבר נוסף שאני רוצה לשאול רון עולה לכיתה א' מקדמת ובועדת השמה מנהלת הגן אמרה שהיא די חוששת שלרון יהיה קשה בביה"ס רגיל אבל הוא גם לא מתאים לביה"ס לחינוך מיוחד, אני מתנגדת לחינוך מיוחד כיוון שאין ביה"ס קרוב לבית והוא זקוק לחברים, גם הגן שהוא נמצא בו לא נמצא קרוב לבית ובשעות שהוא חוזר מהגן הוא לבד. אשמח עם תוכלו להציע לי איך לעזור לרון (מנהלת ביה"ס מכירה אותי כיוון שבני השני אור לומד שם וגם לו יש טוראט) שיהיה לכם המשך יום מקסים , ענת.

ש ל י ק

New member
היי ענת, באופן אישי לא מכירה

לגבי בית הספר מציעה בחום שתפני לד"ר מיקי אברמוביץ שתוכל לעזור לכם דרך משרד החינוך....

ענת שלום

מהניסיון שלי איןטיק אחד שהוא זהה לטיק שנימצא אצל השני זה מופיע ב 1000000 וריאציות

סמדר 21

New member
היי ענת

אני חושבת שאם הילד אומר שזה טיק כנראה הוא יודע. לגבי בית הספר אני חושבת שתפני לדר' מיקי אברמוביץ כדי לקבל את חוות דעתה המקצועית. לנו היא עזרה מאוד.

דובי גריזלי ברוך הבא לפורום ../images/Emo24.gif

סוף סוף כיבדת אותנו בנוכחותך כאן בפורום...גידי, ונשמח אם תצטרף אלינו גם לחברתי.

היי ענת,

לגבי נושא החינוך המיוחד - לדעתי, עדיף לילד לנסות להתמודד בחינוך הרגיל, ורק אם אין ברירה כדאי להעביר אותו. אני מאוד מאמינה ב"אפקט פיגמליון", דהיינו, אם הילד יידע שהוא ילד רגיל, ויילך לכיתה רגילה, הוא ירגיש שווה לאחרים ויסתדר. לעומת זאת, אם הוא יוגדר מראש כ"ילד מיוחד", ויקבל מסר שהוא "לא מסוגל להתמודד כמו ילד רגיל"... זה אכן יביא אותו להיות כזה. אם תנסו ותראו שהוא באמת לא מתאים (וזה אחרי שתצמידו לו סייעת, תיתנו לו שיעורי עזר וכדומה) - יהיה מקום לשקול חינוך מיוחד. אגב, עוד בעיה קשה לדעתי היא הסטיגמה שיש על ילדי חינוך מיוחד. ולבסוף... המנהלת אומרת בעצמה שהוא "לא מתאים לחינוך מיוחד". אז לא חבל לשים אותו מראש במקום אליו הוא לא מתאים? הרי למנהלת יש איפושהו אינטרס "לחסוך לעצמה בעיות", ולהפנות תלמידים כמוהו למסגרוךת אחרות... אבל האינטרס שלכם הוא הפוך: שהילד ירגיש כמה שיותר "נורמאלי". אגב, את כל הלימודים שלי (מכתה א' ועד התואר) עשיתי בחינוך רגיל, ללא כל "הנחות", ולדעתי, אם טוראטניק יכול להסתדר בלי ש"יבואו לקראתו" - זה עדיף עבורו.

../images/Emo6.gif../images/Emo52.gif שאני צוחקת....אבל אצלנו

זה קיים...ואנחנו פשוט קוראים לזה טיק ה"פלייה" (צעד בבלט)... לגבי רון, תנו לו להתחיל את כתה א' וראו איפה הקשיים שלו בדיוק...אולי יש מקום לקבל סייעת לילד...(רק אחרי המלצת יועצת ביה"ס והגשת בקשה למשרד החינוך)

למעלה