טיקים ומצמוצים

טיקים ומצמוצים

כתבתי לפני כמה שבועות על המצמוצים וכיווצי הפנים שחשדנו שהם בעקבות חשיפת יתר למחשב - אחרי "גמילה" מוחלטת התברר שזו כנראה לא הסיבה. השבוע נוספו גם כיחכוחי גרון חזקים ובסך הכל נראה שאלו תגובות רגשיות לכל מני דברים שעוברים על דורי לאחרונה, אבל רציתי לדעת אם יש תוספים או מזונות שכדאי לצרוך או להינמע מהם כדי לשפר את המצב. אומגה 3 הוא מסרב לקחת בכל צורה שהיא כך שזה לא פתרון. תודה, מיכל

razgalili

New member
מה לגבי תגובה אלרגית

תיקים ומצמוצים וכיחכוחים בגרון יכולים להיות תגובה אלרגית. שמן דגים דווקא יכול לעזור - מה לגבי האבקה של גיא? הבנתי שהיא הרבה יותר אכילה. עוד דברים שיכולים לעזור: GFCF - אלרגיות לחלב גורמות לעודף ליחה ולכחכוח אנזימים - לא ימנע אלרגיות לחלב אבל יוריד את כמות האלרגנים שהילד נחשף אליהם ויטמין C - קח פרי ותהיה לי בריא. דווקא פרי הדר כאן יכול להוות כשלעצמו גורם אלרגני, ויטמין C כשלעצמו יכול לעזור למצב אלרגי.

תגובה אלרגית

לא היו כל שינויים בתזונה או משהו אחר כשהחלו להופיע הטיקים ולפחות מבחינת הכחכוחים - זה משהו שחוזר על עצמו ונדמה לנו שה"פטרן" הוא דווקא של גורמים רגשיים ועל רקע חרדות שונות. הפעם הזו היא פשוט חריגה בחריפותה. דורי כבר בן 5 ולא נראה לי שיש לו רגישות למוצרי חלב (ניסינו את הדיאטה כשאובחן, לפני כ-3 שנים ואז לא ראינו שום הטבה, אפילו להפך). תוכל אולי להמליץ לי על איזשהו אנזים התחלתי כדי שאוכל לנסות לבחון אם בזה מדובר? שמן דגים הוא לא מוכן לקחת גם לא באבקה, די הרמתי ידיים. לפחות עד שאצליח לשכנע אותו קוגניטיבית שכדאי לו לקחת... התחנות הבאות הן פסיכיאטר ונוירולוג, רק רציתי לבדוק דברים נוספים לפני שמתחילים טיפול תרופתי. תודה בכל אופן.

טיקים ומצמוצים

ילדי אספרגר וP.D.D- לעיתים מקבלים ב"עסקת חבילה" גם את הטורט. עכשיו, נא לא להבהל, גם אנחנו היינו בסרט הזה. טורט זוהי תסמונת שמאופיינת בטיקים / מצמוצים + אלמנטים ווקאליים נוספים. האלמנטים הווקאליים יכולים להופיע במקרים קשים יותר בפליטת מלל ללא שליטה, ובמקרים קלים - כחכוחים. אין דרך לאבחן טורט - לבד מהזמן שעובר. נדמה לי שמדובר על משהו כמו שנה או שנה וחצי. לבן שלנו גם הופיעו תנועות ידיים לא רצוניות (ערבובי ידיים) בתוספת קולות של פיצוצים ויריות. זה לווה בריצה ספונטנית במעגלים. חשדנו בטורט תקופה קצרה (הוא עשה זאת למעלה משנתיים), אך לבסוף החשד נרגע קצת, וזה מסתמן יותר כתנועות סטראוטיפיות של P.D.D. (לא שזה מרגיע...) לטורט יש קשת רחבה של דרגות, בדיוק כמו בקשת הP.D.D. הדבר דורש בדיקה מעמיקה של נויירולוג טוב. לגבי תוספים אני בטח לא הכתובת, אבל חשתי צורך לחוות את דעתי לגבי האופציה הנ"ל. שיהיה לכם רק טוב, אמא כל היום.

למעלה