טיקים ...וביה"ס...

• פותח הנושא mazy
  • פורסם בתאריך

mazy

New member
טיקים ...וביה"ס...

היום בני הביע בפני שוב את חששותיו מביה"ס- הוא אמר שבימים שיש לו טיקים הוא לא רוצה ללכת לביה"ס. אני מצידי אמרתי, שזה יכול להימשך מס' שבועות, אז מה מס' שבועות לא תלך לביה"ס? והוא ענה- אז מה אדאג להשלים את החומר. הוא יודע שבלתי אפשרי שיישב בבית, אבל הוא הביע בכך את רחשי ליבו. מחר אני אמורה לפגוש את יועצת ביה"ס, וביום ראשון את המחנכת, כדי לנסות למצוא דרך להקל עליו. יש לכם עצות כלשהן??? תודה, מזי.

היי מזי

זה לא הטיקים!!! משהו עובר עליו שם, ישנה בעיה חברתית, תנסי לברר עם המחנכת. תזכירי לי , הכיתה מודעת לטוראט שלו , או שהוא רוצה להשאר בארון? דני

mazy

New member
"יציאה מהארון"...

לא סיפרנו לילדים בכיתה, מכיוון שהוא לא רוצה בכך. הוא טוען שכולם שמים לב לטיקים, והוא מרגיש לא נוח עם זה. הצעתי שאולי נספר לכיתה, או אפילו לחבר טוב, ואז כולם ידעו מה הסיבה לתנועות שלו, וידעו שיש לזה שם, וזו לא סתם מוזרות, אבל לא הצלחתי לשכנע. שאלתי אם לועגים, מעירים, צוחקים והוא אמר שלא. אני לא מפסיקה לחשוב, מה יהיה בשנה הבאה בחטיבה, שם יפגוש ילדים שאינם מכירים אותו??? מזי.

lati1

New member
מזי, אני יכולה לספר לך על רעיון

מדליק שבא מהבן שלי כשדיברנו, כמוכם, על "יציאה מהארון". הוא אמר לי, אמא , את יודעת שיהיה לי קשה לעמוד מול כולם ולספר על מה שיש לי, אז אולי נעשה מין סרט פירסומת? מיד שיפצתי קצת את הרעיון המדהים הזה והצעתי לו שנשתף את המורה לקולנוע בביה"ס וננסה פשוט לעשות סרט, בו הוא ידבר ואולי גם אחרים, לבחירתו, ויספרו על הטורט. ההתעסקות עם הרעיון הזה הניבה לראשונה, הסכמה שלו בכלל לדבר עם הילדים האחרים על כך שיש לו טורט.ואולי מכאן תצמח פעילות כוללת בענין.

רעיון מצויין

לכיתה של גיא , בכלל הסבירו על תסמונות עם דגש על טוראט מבלי להזכיר את גיא, הילדים כבר הבינו לבד. בכיתה החדשה של גיא, גיא הרצה להם בעצמו , זה עשה רושם הרבה יותר חזק. דני

o g

New member
איזה רעיון יצירתי../images/Emo127.gif

תמיד ידעתי שהילדים שלנו הם משהוא מיוחד במינו, אבל כל פעם אני מופתעת מחדש. ואיזה כיף לבן שלך שיש לו אמא שמרימה כפפות כאלה. אם זה יצא לפועל ,שתפו אותנו- זה נשמע רעיון נהדר אורית

מנסיון , חייב להפתח

מזי לילה טוב מרגע שהכיתה תדע ויוסבר לכיתה, על מהות הטוראט , הילדים יקבלו את זה יפה, ויתייחסו אליו אחרת. זנ פשוט חובה. יש אפשרות להזמין את שביק להרצאה בפני הילדים, או את ד"ר מיקי. יש חובה שכל המורים שמלמדים אותו ידעו ויבינו טוראט, אחרת בנך יפגע. לגבי החטיבה , אותו הדבר . אי המודעות תגרום לא לרצות ללכת לבית הספר בתואנה של טיקים, אך לאמיתו של עניין, תהיה לו בעייה חברתית. שכנעי אותו לדבר עם גיא , או אפילו איתי. אין מה להתבייש , את תופתעי מהצורה שהילדים מקבלים ומבינים. דני

o g

New member
../images/Emo26.gifבאותו עניין

מזי-אתמול גם אני דיברתי עם הבן שלי כי הטיקים מאד התרבו (למרות שחזרנו לקלוניריט-אולי צריך עוד זמן) והצעתי שוב שנדבר עם הילדים בכתה, לאחר שהוא סיפר כמה שזה מפריע לו ושהילדים צוחקים עליו ומחקים אותו-אבל הוא לא השתכנע. לטענתו הם עדיין תינוקיים מדי בשביל להבין מה זה טוראט והוא מפחד שאחרי זה יצחקו עליו עוד יותר. הוא מסתפק בזה שכל המורים שלו יודעים ,והם באמת נהדרים איתו. אני מכבדת את רצונו, אבל הלב בוכה ואני מאד מזדהה עם החששות שלך. בסך הכל אני מאד מאמינה בכוחות שלו, ואני חושבת שגם הוא מאמין בעצמו ויודע מה טוב לו. אני עובדת בעיקר על עצמי לא להישאב כל כולי לתוך כל סיטואציה שהוא חווה- בהרבה מקרים הוא כבר שכח מזמן את מה שסיפר לי ואני עוד הייתי בתוך העניין. שיהיה לך לילה טוב, אורית

ילדים הם לא תינוקות

אני לא יודע באיזה כיתה לומד בנך, אבל אני אומר בוודאות ילדים כבר בכיתה ג' יכולים ומסוגלים להבין. זה יעצור כליל את החיקויים והעלבונות. צריך רק להעביא את החומר לילדים במורה מעניינת ומאתגרת והשינוי בהתנהגות הילדים לבנך יהיה מיידי וקיצוני. דני אבא של גיא

o g

New member
דני- ילדים הם בהחלט לא תינוקות

לפחות לא בעיני. אך כך הבן שלי רואה את זה ואני מכבדת אותו ולא לוחצת עליו. כמובן שברגע שהוא ירצה לשתף את הכתה אני מאד אשמח ונמצא את הדרך. בלי שום קשר - שמעתי על דברים נהדרים שקרו לאחר שילדים נחשפו בכיתה ושמעתי גם סיפורים אחרים פחות מלבבים. לכן צריך להיזהר עם המלצות גורפות,כי אין מקרה אחד דומה לשני. הרבה דברים צריכים להתקיים יחד כדי שחשיפה כזו תשיג את המטרות שלה. ודבר ראשון-רצונו של הילד.

mazy

New member
אכן...צריך המון כח..

כיוון שכמו שאמרת, אנחנו המבוגרים נשאבים לתוך הסיטואציה, כאשר למעשה הילדים כבר המשיכו הלאה. למעשה, אני בקושי ישנה בלילות האחרונים, אבל חייבת להפגין "עור של פיל", לנוכח ההתפרצויות, הכאב, העצב, אך כאשר צריך מגייסים כוחות. ה-כ-ל בשבילם, כי אם לא הם אז מי אנחנו???? לילה טוב, מזי.

השגיא

New member
לספר או לא לספר?

מזי, ברור שההחלטה צריכה להיות של הילד, הרי מדובר בחיים שלו... אבל אוכל לספר לך ולו מהניסיון שלנו. בהתחלה לא סיפרנו לילדים ,רק למנהלת ולמחנך. אח"כ הגיעה תקופה של טיקים חזקים ללא הפסק, כולל הוצאות לשון ועוד כמה דברים לא נעימים. ואז התחלנו להתלבט האם לספר לילדים בכיתה. באחד הימים ילד אחד שבעצמו סובל מבעיה מסוימת חיקה אותו וכמה ילדים צחקו.... בדיוק באותו יום אמא שלי סיפרה לי שאיתה בכיתה למדה ילדה שנורא גמגמה וכולם כל הזמן צחקו עליה והדגימו אותה [אני מדברת על ניו-יורק לפני 45 שנה], עד שיום אחד היא הסבירה לכולם מה הבעיה שלה ,וזהו! אף אחד לא צחק עליה יותר. זה שכנע את כולנו סופית לספר לילדים בכיתה. אני רוצה לציין שהחשש של בני היה שכיוון שאנו גרים בישוב, מיד כולם ידעו ותהיה עליו איזו סטיגמה לא טובה. הוא אפילו נתן דוגמא שהוא לא רוצה שיסתכלו עליו כמו על ילד מסוים שחי כאן בישוב וסובל מפיגור קל. אבל כפי שציינתי החלטנו לספר וחשבנו ביחד כמה ימים איך לעשות את זה בצורה טובה ונכונה ,והיום 3 חודשים אחרי אני מוכרחה לאמר שזו היתה החלטה טובה. הילדים קיבלו את זה, ומתיחסים אליו מ ע ו ל ה ,אין לו בעיות חברתיות. כל יום יש פה לפחות 2 חברים ולפעמים יותר. [או שהוא הולך לחברים], זה לא מרחמים, פשוט מהרגע שהילדים הבינו שיש לו איזו בעיה ושהוא לא עושה כלום בכוונה, הם קיבלו אותו לחלוטין. אז נכון שצריך לשקול ולא לקבל החלטה פזיזה , אבל לדעתי אם ממילא רואים שמשהו לא בסדר עדיף להסביר . סה"כ ילדים לא שונים ממבוגרים בענין הזה, הם פשוט פחות צבועים ולכן הם מגיבים. שתצליחו עם כל החלטה שתקבלו גלית

מזי, אספר לך משהוא

גיא כבר המון זמן (מדובר בשנים) מגרד באוזן בעזרת העפרון וזה גורם לו להמון בעיות באוזן. לפני שנה בערך הוא התלונן מאוד על כאבים ולתדהמתנו הרופא הוציא לו 2 עופרות מתוך האוזן והוא הסביר לגיא שזה מאוד מסוכן. כפי ששמת לב גיא ילד מאוד חכם ובמיוחד הוא מבין בכל הקשור לגוף האדם, ולמרות ההבנה הוא לא הפסיק. באיזה שהוא שלב בערך לפני חודשיים הוא התחיל להריח את העפרון כאשר היה מוציא מהאוזן ואז הוא התחיל גם ללקק אותו, נשמע נורא נכון? אני מספרת לך את כל זאת כדי שתדעי שאם ילדי כיתתו לא היו יודעים דבר הם בטח היו חושבים שהוא דפוק. אני לא אגיד לך שזה לא מגעיל אותם אבל הם מקבלים אותו ומבינים. שבנך ידבר עם גיא אני בטוחה שגיא ישמח לעזור לו. לילה טוב אלונה.

מזי היקרה אני מאוד חושבת כמו דני

כי סתם ילד לא רוצה להמנע מבית ספר ולהעדר על דעת עצמו ורצונו מהלימודים כמ שדני אמר .. משהו קורה שם . תבררי את זה יתר לעומק בהצלחה ומי יתן ותדעו רק שקט כל ההורים כל כך המודאגים והיקרים נפלאים שאין כמותכם כאן בפורום הבית החם הזה שלנו.

y a e l c 1

New member
../images/Emo60.gifהיי בוקר טוב

מה שלומך הבוקר?נשמע יותר טוב. חשבתי לעצמי למה לא להקריא לילד את הסיפור על נופר ואז גם לכיתה אולי זה התחלה שיכולה לעזור? אולי

למעלה