טיקים גרוניים לבן 4

imaida

New member
טיקים גרוניים לבן 4

שלום רב, בני הבכור, בן 4, התחיל עם טיקים גרוניים לפני כחודשיים, שנשמעים כמו בליעת אוויר שלא נגמרת.אחרי שהוא בולע הרבה פעמים הוא נאלץ להוציא אותו, בדרך כלל יוצא לו כמה גרפסים. בלילה לפני השינה הוא גם מתחיל בבליעות האילו ולפני שהוא נרדם הוא מרגיש שהוא צריך להוציא את זה וממש כמעט מקיא כשבעצם רק אוויר יוצא לו.כמה פעמים הוא גם קם באמצע הלילה ובוכה מכאבים עד שיוצא לו האוויר הזה! הבנתי שטיקים זה משהוא שלא מתייחסים אליו, אבל האם זה הגיוני כל הסבל הנלווה?!! הילד מודע לטיקים ובהתחלה היה אומר שלא יכול להפסיק, היום לא מתלונן.

זו שאלה טובה

לי זה בכלל לא ברור שהתופעה המתוארת היא "טיקים". אולי אלה גרעפסים? אולי הילד סובל מריפלוקס? צרבת? בעיות בעיכול? בקיצור: לדעתי הכתובת לשאלה הזו היא רופא הילדים -- לאחר שיבדוק את הילד. לאו דווקא לפסיכולוג.

yonadavg

New member
ואם כן מדובר על טיקים...

היום יש קצת שינוי בגישה ולא מדברים על להתעלם מהטיק כדי למנוע מתח מיותר אלא יש אפשרות ללמד את הילד לזהות שעומד להגיע טיק ואז להתאפק או להחליף אותו בפעולה אחרת. כמו כן יש לעיתים דמיון רב בין מה שיכול להחשב כטיק או כתגובה כפייתית. היחידה לטיפול בטורט בשניידר הוציאה עלון בנושא שנמצא כקישור באתר המרפאה.

yonadavg

New member
לפי מה שהבנתי מ imaida

הטיק מיוחס אצלה לבליעת האוויר ושבליעת האוויר גורמת לשאר.

בקיצור:

אולי עדיף שבמקום שאנחנו ננסה להבין מהאמא מה קורה לילד, רופא יבדוק את הילד ויאבחן.

yonadavg

New member
בוקר טוב עפרה. נראה לי שקצת פיספסת את כוונתי

אין כאן כוונה לאבחן. הסדר הנכון יהיה פנייה לרופא המשפחה ולאחריו נוירולוג ואם הנוירולוג יזדקק לדעה שניה להבחנה בין טיק לאובססיה בדיקה על ידי פסיכיאטר/פסיכולוג. המטרה שלי הייתה לומר שאם יתברר שאכן מדובר בטיק, אז בניגוד לתפיסה שהייתה רווחת עד לאחרונה ובאה לידי ביטוי בדבריה של imaida שכתבה:"הבנתי שטיקים זה משהו שלא מתייחסים אליו" היום ידוע שבהרבה מקרים דווקא יש מה לעשות בנושא מלבד התעלמות על מנת שלא להלחיץ את הילד ולפגוע בערך העצמי שלו.

כן הבנתי, לא הסכמתי

הבנתי מה אתה חושב שצריך לעשות אם יש טיק. אבל כרגע, אנחנו לא יודעים שזה המצב. אני שמחה שאנחנו מסכימים על כך שאת האבחנה צריך לעשות רופא (לא פסיכולוג). אבל לדעתי, אם מדובר על ילד בן 4, עדיף שהרופא הזה יהיה רופא ילדים, ולא רופא משפחה. מה לעשות אחר כך (להתייחס, לא להתייחס, לטפל או לא לטפל)? את זה נראה אחר כך. קודם כל, שתהיה אבחנה.

למעלה