טיקים בבטן

• פותח הנושא dnl9
  • פורסם בתאריך

dnl9

New member
טיקים בבטן

שלום לכולם יש לי ילד בן 10 עם טיקים קוליים כבר שנה במיוחד כשהוא רואה טלויזיה וגם טיקים בעניים כמו קריצות ומיצמוצים ולפני חודש התחילו טיקים בבטן כמו קפיצות כאלה של הבטן הוא נושף ומקפיץ את הבטן מה זה הדבר הזה מישהו נתקל בזה? האם הטיקים האלה נחשבים לטוראט? תודה

היי dnl9,

טיקים של טוראט יכולים להופיע בכל איזור בגוף, גם בבטן. בעיקרון מאבחנים טוראט אחרי שנה של טיקים מתחלפים, שכוללים לפחות טיק קולי אחד. (ואצלכם יש את המאפיינים הללו). אגב, הטיק של המיצמוצים / הקריצות בעיניים מאוד-מאוד נפוץ אצל טוראטניקים. כדי להיות בטוח, אתה יכול להיכנס לקישור לאתר אסט"י שבראש העמוד, לקרוא ולראות אם אתה מזדהה עם הכתוב שם. סתם שאלה... האם הטיקים הופיעו "בעצמם" או בעקבות נטילת תרופות כלשהן?

שביק

New member
19dn ברוך הבא. לשאלתך אענה

בקצרה. יש כל מיני טיקים ומכל מיני סיבות ולא כולם הם טוראט. על מנת לענות ביתר פירוט והכוונה אתה מוזמן ליצור אתי קשר טלפוני במהלך היום 09-7408478 וכך אוכל לכוון למקום המתאים ביותר עבור בנך. בברכת בריאות טובה שביק

yasha31

New member
קודם כל ../images/Emo140.gif

ברוך הבא לפורום. אני בטוחה שתמצא כאן אוזן קשבת. יש כאן חברים ששמחים תמיד לעזור. ולענין: לבני יש טוראט וגם לו היו טיקים כאלה בבטן בדיוק כמו שאתה מתאר, והיה לו אפילו טיק של שלפוחית השתן שהיתה מתכווצת לו, והיה בורח לו פיפי כל 5 דקות בממוצע. האם הילד מאובחן? על פניו התאור מתאים לטוראט. ואגב, אצל בני הטיקים מתגברים כאשר הוא משחק במחשב או בפלייסטיישן. העלו כאן בעבר את הענין שזה כנראה מגביר את הטיקים, אולי בגלל תדר מסוים של שידור. אני חושבת שטלויזיה זה עובד על אותו עיקרון של מגביר טיקים. מקווה לראותך בפורום גם בהמשך. יעל.

dnl9

New member
טיקים

היי לכולם ותודה על התשובות אז ככה הבן שלי מלפני שנה קיבל התקף אפילפסיה ומאז הוא מטופל בלמיקטל אם משהו מכיר. לפני שזה קרה היו לו טיקים קוליים ממש מעט ולעיתים רחוקות שכמעט לא יחסנו חשיבות הרופא אמר שזה יעבור ולאט לאט החלו טיקים בראש בתנועות של כן ולא וגם טיקים של הרמת כתפיים בקיצור חבל על הזמן אבל...........תודה לאל אחרי חודשיים הם עברו והתחילו הטיקים בבטן ובעיניים. אבל לא מצריך טיפול זה לא כל הזמן ולא קריטי ראתה אותו ניורולוגית בביקורת בשביל האפילפסיה ואמרה גם שזה עובר עד ההתבגרות בדרך כלל או שהם מתמעטים . חוץ מיזה הוא לומד יפה מחשחק עם חברים והכול טוב תודה לאל . מה אתם אומרים?????

הלנה

New member
אני אומרת ש...

אם הכל טוב כפי שאת מתארת, אז נהדר! מה זה משנה כרגע מה יש לו..

ברוך הבא ../images/Emo24.gifdnl9 לפורום שלנו

אני מציעה שתיקחו את הילד לאיבחון אצל נוירולוג מומחה (עם נסיון ב"טוראט")... למרות שלדעתי ההורים הם המאבחנים המוצלחים יותר..(זו דעתי בכל אופן) כי אתם חיים איתו סביב השעון ןיכולים על סמך התנהגותו ועל סמך מה שקראתם באתר א.ס.ט.י אם יש לו טוראט או לא. ואם כן נשמח אם תצטרפו ל
החם שלנו בפורום החברתי...

למעלה