טיקים אצל חתולה

טיקים אצל חתולה

בת 12.
לא לעתים קרובות- 2-3 'טיקים' קלים שאני קולטת כל יומיים בערך. לא כל יום.
בד''כ בזמן מנוחה.
יש חשש לדאגה?

sapirdvm

New member
הי כריות, יש סיכוי

שתפרטי יותר?
מציע לך להסריט את זה בסירטון ולהראות לוטרינר שלך

אוקי..אז ככה..

זה לא משהו חריג,
'טיק' - הכוונה לתזוזה פתאומית ולא רצויה וללא שליטה שנמשכת מאית השנייה, לפעמים 2 ברצף. מין רעידה קלה בגוף או באיזור הראש והצוואר.
אין לי אפשרות לצלם זאת, משום שזה קורה לעיתים דיי רחוקות וזה יהיה מארב ארוך ומתיש שלא יוביל לשום תוצאה. וגם לא חושבת שיש משהו לצלם, התיאור שלי לזה הוא התיאור המדויק למה שקורה.

רקע כללי; בקרוב בת 13, לא יוצאת מהבית בכלל (רק לשמש במרפסת פרטית) , בריאה עם בעיה קלילה בכליות ואוכלת אוכל רפואי של רוייאל קנין (שק של יורינרי כל 2 שקים של מצ'ור).
אוכלת ושותה באופן תקין מידי פעם אוכל רטוב כממתק, שוקלת 4.5 קילו, אנרגטית, נוטה לעצבנות יתר- בעיקר כשמישהו מציק לה (מלטף, מרים, מנשק - בשבילה זאת הצקה- וזה דיי קורה הרבה כי היא אהובה על כל בני הבית וכולם אוהבים לחבק ולנשק אותה והיא מאד מתעצבנת מזה, תוקפת ושורטת)

אני בטוחה שזאת לא החתולה הראשונה שזה קורה לה. זה קורה גם לבני אדם. למיטב הבנתי זה משהו נירולוגי.
אבל אם זה לעיתים רחוקת כמו שציינתי -לא כל יום אפילו. יש חשש לדאוג?
ייתכן שזה קורה כי היא "חתולה עצבנית" ?

sapirdvm

New member
הי כריות

אני חושב שהסימנים מאד לא ספציפיים.
אכן נשמע כמו משהו נוירולוגי, אבל גם התנהגותי ואפילו בחתולים שסובלים מבעית עור על רקע אלרגי ניתן לראות 'טיקים' של העור בכל מיני מקומות. גם כאב יכול לגרום לטיקים בעור.
אני חושב שאת צריכה להחליט כמה עמוק את רוצה לחקור את זה.
החל מבדיקה פיסיקאלית על ידי הווטרינר שלך, דרך בדיקת דם כללית, עבור לבדיקות דם סציפיות ויחודיות, הדמיה של עמוד השידרה והמפרקים ועוד.
יש סיכוי שבסוף לא ימצאו דבר או שהממצאים לא יצליחו להיקשר להופעת הטיקים...
בשורה התחתונה, אני הייתי ממשיך לעקוב, תוך רישום של האירועים בהקשר של הסביבה והתיזמון שהם מופיעים. אם מתגברים או שמחילים סימנים אחרים הייתי ניגש לווטרינר.
בהצלחה
ורק שאלה, איזה כריות בחלב את הכי אוהבת?

אוקי, תודה

אני עוקבת אחרי זה, והיום לא היה לה בכלל למשל.
אני חושבת שאקח אותה לוטרינר, היא ביקרה שם לפני שנה בידיוק. הגיע הזמן לביקור נוסף.
מסכנה חחח, ביקור אצל הוטרינר כל כך מפחיד אותה.

וכריות נוגט!

sapirdvm

New member
נו?

נבדקה?
אגב, מאמר שכתבתי אודות פחד החתולים מהביקור במרפאה ודרכים לעזור להם תמצאי כאן

למעלה