טיפ קטן

ענת ניב1

New member
טיפ קטן

כשנבחנים על תפקיד שכבר לוהק בעבר ע"י מישהו אחר הקו המנחה הוא להשמע כמה שיותר קרוב לדמות הקודמת בעברית. זה כבר פחות משנה הקרבה למקור באנגלית כי מה שהילדים התרגלו לשמוע זה מה שחשוב. אז אם אתם מגיעים להבחן לשם החלפת דמות שכבר לוהקה זכותכם לבקש לשמוע אותה לא רק באנגלית אלא גם בעברית עם השחקן/נית הקודמ/ת, כך תדעו אם אתם קרובים לקולו/ה ותוכלו לנסות לחקות אותו/ה ולהשמע עד כמה שיותר קרובים אליו/ה. דוגמא מצויינת הפוכה היא מקרה ג'סי בפוקימון: מאיה בר שלום נסעה באופן פתאומי לחו"ל, נלס היו צריכים לספק בדחיפות כמות פרקים לא מבוטלת לשידור ולא היה זמן אפילו לאודישנים. אני החלפתי אותה וזו היתה טעות בדיעבד, כי קולי לא דומה ולא מזכיר ולא יהיה אף פעם דומה לקולה של מאיה. אני אלט ומאיה כמעט סופרן. עד היום יש כאלה שלא סולחים לנו על ליהוקי והם צודקים!!! בשביל הילדים גם ככה קשה להם שמחליפים קולות לדמויות מלוהקות כבר, ואי אפשר לעבוד עליהם הם ערים לכל שינוי הכי קטן. ב ה צ ל ח ה!!!!

lsabag

New member
תודה על הטיפ ../images/Emo13.gif

אמממ זה רמז שכרגע יש מספר סדרות שמתחילים לעשות ליהוק חלקי?

shirpan

New member
זה נכון, על ילדים אי אפשר לעבוד

אני רציתי למות כשראתי את הסרט פרנגלי 2... פרנגלי 1 היה אחד הסרטים שהכייייי אהבתי כילדה ולפני חודש לקחתי את 2 כדי לראות את ההמשך.. לא רק שלדמויות היה קול אחר לגמריי (!!!) הם גם לא הגו את השמות בצורה נכונה (כלומר כמו אז) תודה רבה על הטיפ. באמת היה לי אודישן לדמות שדובבה על מישהי אחרת בעבר ותהיתי אם זה חשוב להשמע כמוה.. טוב לדעת שכן. תודה

ענת ניב1

New member
כן, זה באמת מעצבן שמחליפים

אבל אם כבר צריך לשמור על הקולות וכמובן על השמות!

brody

New member
לענת

אני בהחלט מבין איך את מרגישה. אותו מקרה כזה היה בקיץ 2004 ביפן, המדובבת היפנית של ג'סי: מגומי האיאשיבארה, שהיא ללא ספק המדובבת הכי מוכשרת ביפן עזבה את הסדרה "פוקימון" זמנית בגלל חופשת לידה, והיא נתנה לחברתה אקיקו היראמאטסו (שהיא גם מדובבת) להחליף אותה עד ספטמבר 2004. אבל בדיוק כמוך קולה של אקיקו לא הצליח להיראות כמו קולה של מגומי. אבל בסרט השביעי של פוקימון מגומי הספיקה לדובב את ג'סי. ולדעתי, מאיה בר שלום ומגומי האיאשיבארה הן ללא ספק המדובבות הכי טובות של ג'סי שהיתו ויהיו במשך הסדרה. ולסיום, עבור הדיבוב הזמני של ג'סי שעשית, עשית את מה שיכולת, ואני מכבד את זה. בהצלחה בהמשך עבודתך.

Hawkgirl

New member
הו, מגומי סאמה! #^#^$

אני משערת שביפן זה לא השתווה לדיבוב של מגומי בגלל שהיא המדבבת המצליחה ביותר ביפן, המדבבת שדיבבה את מספר הדמויות הכי גדול איי פעם, כך שכל מדבב אחר מלבד מגומי לא ישתווה אליה(יום אחד גם יו-צ'אן שלי תיהיה כמוהה ;-; ) בכלל, פוקימון ביפן לקחו אליהם הרבה מדבבים מפורסמים, למה לא, יש להם ת'כסף @:

Piplup

New member
בגלל זה אהבתי שלירון לב עשה את ג'יימס בעונה 7

הוא עשה קול ממש כמעט -זהה- לשל גיא נתיב! ידעתי על ההחלפה לפני שהעונה התחילה וכשהפרק הראשון התחיל אני בהתחלה כבר לא הייתי בטוח אם באמת החליפו... אבל אחרי העונה הזו הוא נטש אותו וגיל צ'רנוביץ' התחיל לדבב את ג'יימס... קול שונה לגמרי... אבל ב"פוקימון דברי הימים"+העונה התשיעית לירון חזר לדבב אותו... אבל הוא מנסה לחקות דווקא את המדבב האמריקאי עכשיו ולא את גיא נתיב כמו שעשה קודם יהיה נחמד אם תגידו ללירון בעונה הבאה לנסות שוב את הקול שהוא עשה בעונה 7 ... גם בלי קשר ללהשמע כמו גיא זה פשוט קול הרבה יותר טוב (אבל מצד שני אפשר גם להגיד שכמו שהיו רגילים לגיא עכשיו התרגלו ללירון של עונה 9 ...) אם בכלל הוא לא ינטוש את ג'יימס שוב למה באמת לא מחייבים אותם לתקופה מסוימת או משהו כזה? אני בטוח שהסיבה שזה כמעט לא קורה ביפן זה בגלל שהם מחויבים לתקופה מסוימת זה כבר ממש מעצבן במקרים כמו מיאו שלדמות יש כבר 5 מדבבים שונים... כמה אפשר? אני גם כבר לא אתפלא אם בעונה הבאה שוב יחליפו לו...

Hawkgirl

New member
הקול של לירון שקסי (B

אני צריכה גם ממנו ילד, להוסיף לאוסף הילדים שלקחתי לאנשים עם קול שקסי (B ככה מלאי הילדים שלי לא יגמר בזמן שאני מחלקת ילדים לאנשים שמבקשים @: אוי רגע, זו בדיחה שלא תבינו, לא משנה XD

ענת ניב1

New member
רעיון מעולה לחייב את השחקנים

הבעיה היא שהעונות האלו מתפרסות על פני שנים והסכומים המשולמים בדיבוב הם כל כך זעומים שאתה לא ממש יכול לחייב שחקן להשאר, הלוואי ואפשר היה- הדיבוב היה הרבה יותר מקצועי. וג'יימס זו דוגמא מעולה לכך שפעם ניסו להשמע כמו השחקן הקודם שזה מה שצריך לעשות ופעם אחרת ניסו להשמע כמו המקור, ורוב הילדים לא שמעו מעולם את פוקימון בשפה זרה, כך שיש לנו את ג'יימס במגוון קולות, מבאס!

sיגי

New member
אני רוצה לדבר על מקרה הפוך שכבר העליתי פה

בסרט עידן הקרח 1 לקחו את טוביה צפיר לעשות את הדמות של הממוטה וזה היה לדעתי ממש לא מתאים, בעיקר למי שמכיר את קולו (המעצבן קצת אך המיוחד של ריי רומנו שדיבב אותו במקור). בעידן הקרח 2 לעומת זאת עשה את מני אוהד שחר לדעתי שעשה את זה פשוט מצוין

Hawkgirl

New member
מאיההההההההה ^___^

הא, אז זה למה החליפו ת'קולות? נו טוב, נקווה שהיא לפחות נהנתה בחו"ל ^___^ לול, אני משערת שאני מבין אלו שלא יסלחו על השינוי בקול של ג'סי ^_^"

למעלה