טיפ קטן בוורד?

guyjo

New member
טיפ קטן בוורד?

אהלן! שאלה לי: אני מתרגם עכשיו אינדקס של ספר (בדיוק אותו ספר של 900 עמודים שסיימתי לפני כחודש. עכשיו הם רוצים את האינדקס. בקטנה, עוד 70 עמודים). עכשיו, תרגמתי הכל לפי הסדר של האנגלית. ועכשיו צריך לסדר לפי העברית. מישהו יודע אם יש אפשרות בוורד לסדר שורות לפי סדר האלפבית? אני יודע שיש באקסל משהו דומה, אבל האם זה קיים גם בוורד? תודה, גיא

tafustafus

New member
לפחות בטבלאות

אם אתה מכניס את השורות לטבלה, יש פשוט "מיון" בין הפעולות שניתן להחיל על הטבלה. מאוד ייתכן שאפשר גם בלי טבלה, אך איני בטוח.

Eldad S

New member
כן:

צבע את כל השורות (אולי מדובר בכל הקובץ), ובחר טבלה > מיון זה אמור למיין הכול לפי סדר האלפבית. בדקתי את זה הרגע בקובץ וורד שלי, המכיל שמות וטלפונים.

sffarim

New member
זה עובד גם בלי טבלה, על פסקאות

כאשר כמובן גם מילה שאחריה אנטר נחשבת פסקה. אבל פעולת המיון עדיין נמצאת בתפריט טבלה. שים לב שבאינדקס פעמים רבות יש ערכי-משנה. הפתרון שאני מצאתי בתרגום אינדקס הוא בכל זאת לעשות טבלה, ובה הערך הראשי חוזר על עצמו בטור הראשון וערכי המשנה בטור השני. אשמח לקבל עצות לשיטה יעילה יותר.

guyjo

New member
וואו! זה עבד! אבל...

פתאום שמתי לב שהוא (מן הסתם) סידר קודם כל את הערכים שהיו לפניהם מרכאות, ורק כשהוא סיים איתם, הוא סידר גם את אלה שבלי המרכאות... רעיונות איך לסדר את זה? תודה רבה על הסיוע עד עכשיו!!! (ואגב, לי אין בעיה של ערכי משנה כאן. אינדקס די מעאפן)

Eldad S

New member
אין לי רעיון איך לטפל

במרכאות, ולכן הייתי מציע לך להזיז את כל המרכאות, או לשנות אותם, נגיד, לכוכביות - שייכתבו אחרי המילה במקום לפניה, ולבצע שוב את המיון. אח"כ תוכל להחזיר את המרכאות לצורתן המקורית, ולמקומם המתאים. אני יודע, זה לא נשמע פתרון כל כך אלגנטי, אבל אולי למישהו אחר בפורום יהיה רעיון אחר.

guyjo

New member
אתה מתכוון לשנות עם אופציית "החלף"?

כי אם כן - איך אני אגרום לכל הכוכביות לזוז לסוף הערך?

Eldad S

New member
לא, ואכן כתבתי

שזה לא פתרון "אלגנטי": התכוונתי שתעבור ידנית, ערך ערך, תמחק את המרכאות מתחילתו ותקליד אותן בסוף כל מילה (בצורת כוכבית). אני לא מכיר תוכנית מקרו שתעשה את זה (יש, מן הסתם, דרך לכתוב תוכנית כזאת בויז'ואל בייסיק), ולכן נראה לי שידנית זו האופציה היחידה. לאחר סיום האופרציה - תחזור לכל מילה המסומנת בכוכבית, תמחק את הכוכבית ותקליד מחדש מרכאות בתחילת הערך.

Sparks

New member
בעיקרון בתפריט האפשרויות של "מיון"

לחצן תחתון צד ימין יש אופציות להתעלם מסימני ניקוד ומהא הידיעה. לצערי, ההתעלמות מהא הידיעה עובדת אצלי אבל מסימני הניקוד לא. אולי זה רק "באג" אצלי שווה לנסות. ספארקס

Sparks

New member
אני רואה עכשייו שזה עובד כאשר הטקסט

בתוך טבלה. אני לא יודעת אם זה אמור להיות כך הוורד שלי ידוע בטמפרמנט שלו. ספארקס

Y. Welis

New member
אפשר לייבא את החומר לאקסל, לסדר שם

ואז להחזיר ל'וורד'. מסורבל אבל עובד.

אחיטל

New member
רעיונות

ראשית, אפשר להמיר את הרשימה לטבלה ואז למיין. שנית, אפשר גם לבנות טבלה, ולכל ערך להכניס ערך אינדקס (alt+shift+x) ולהוסיף אינדקס. בכל מקרה זו עבודה רבה.

felicitas

New member
ועוד שאלה בוורד

אולי תוכלו להפנות אותי לקישור לניקוד עברי בוורד? (את המאמר על אקסנטים בצרפתית כבר הפנמתי..תודה!)

tafustafus

New member
מאוד פשוט

כשאת במצב כתיבה עברי, את לוחצת על Caps Lock, וכשהמקלדת במצב כזה, כל צירוף של Shift עם מקש מן השורה העליונה של המקלדת, זו שבה נמצאים המספרים, מוסיף סימן ניקוד באות שלפני זו שהסמן עומד עליה. ההיגיון הוא שזה מאפשר לך להקליד אות, ואז להוסיף לה סימן ניקוד. את טעית ואת רוצה למחוק את סימן הניקוד, פשוט השתמשי ב-backspace לאחר הקלדתו: כאשר הסמן עומד לפני האות שיש בה ניקוד, backspace אחד ימחוק את סימן הניקוד ולחיצה נוספת עליו תמחוק את האות שבה נמצא הניקוד. הסימנים עצמם מופיעים בסדר הגיוני-למחצה, נסי ותראי. לאחר קצת התרגלות איתור המיקום שלהם נהיה פשוט וקל.

Eldad S

New member
ב"טאגליינס" של הפורום

העליתי לפני זמן רב את הקישור: "כיצד מנקדים בחלונות". תקף במלואו גם לוורד.

למעלה