טיפ קוסמי

בת דמות

New member
טיפ קוסמי

מחר (שישי) בלילה יש ירח מלא מיוחד במינו, זה זמן מלא חסד ותמיכה למדיטציה. שאו ברכה נקרא גם the buddha's full moon, wesak festival

בת דמות

New member
על סמך נסיון אישי, אינטואיציה

ומקורות מידע שהם אמינים בעיני. ראש חודש וירח מלא תמיד נקודות זמן רגישות, זה של מחר במיוחד. המידע על החג הבודהיסטי, נתקלתי בזה היום ברשת.

מוטי ש

New member
וניסיון אישי,אינטואיציה

ומקורות מידע אמינים בעינייך הופכים משהו "לקוסמי" ? למשהו בעל ערך מוחלט? אולי זהו בסך הכל קישור שאת עושה בראשך,משהו שאת רואה מהנקודה שלך בלבד ואולי,לכן,תקף רק לגבייך באופן סובייקטיבי לחלוטין.? על מנת שנוכל להבין באמת את מה שאמרת עלינו להבין דבר ראשון מהי מדיטציה?מה קורה בתהליך שכזה?(הנה,בארס אולי יאפשר הבנה של הדבר הזה באופן קצת יותר מדוייק) לאחר מכן להבין מהו הירח?האם הוא תומך או מעכב תהליכים של קשב?האם הירח באמת מייצג משהו מעבר לעצמו?האם כאשר על פני כדור הארץ אנו נכנסים לטווח "הקשב" של הירח הנחשף בפנינו במלואו-האם נוצרת איזושהי אינטראקציה בינינו לבינו?האם באמת האינטראקציה הזאת היא חיובית,מגדילה בנו את יכולת העשייה או מחלישה אותנו,גוזלת מאיתנו משהו אך מותירה בנו את הרושם הלכאורה שונה שלא כך הדבר,שאנו גדלים? דעי לך שיש מסורות(מאוד מכובדות)הטוענות שהירח דווקא מעכב כל תהליך של התפתחות.למעשה,הטענה שלהם היא,שהירח גוזל את כל אנרגיית הקשב שלך,הופך אותך לאוטומטית,מציב אותך באופן בלתי נמנע על מסלול של התנוונות פנימית,תהליכים שונים לחלוטין מאותו תהליך שמדיטציה עשויה להוביל אליהם. את אינך אלא אכול עבורו,אוכל שהוא צורך בדיוק כפי שאנו צורכים את הבשר של בעלי החיים בכמויות. מה שאני רוצה לומר הוא,שקיימות הרבה טענות בנוגע להתפתחות וכאשר אדם נחשף לטענות הללו פעמים רבות הוא מאמץ אותן על סמך התייחסות רגשית נקודתית שיוצרת בסופו של דבר איזשהו נסיון שלכאורה מאשש את הטענה. אבל זאת אינדוקציה מאוד מקומית שלאחריה האדם עשוי לחפש לעצמו הצדקות נוספות המעידות עליה.עדיין,אין כאן דבר שיעיד שזאת האמת! מה עוד יכול להיות?אולי שהמושג של הירח בתודעתך וכל מה שהוא מקושר אליו הביא אותך לחוות את החוויה או החוויות שעליה העדת בזמן ירח "מלא".? הירח לעולם מלא רק בתודעתך ושם יש לו ייצוג אסוציאטיבי רגשי רב עוצמה שמשקף אך ורק את העולם שלך בסופו של דבר. לאן הגענו? עדיין יכול להיות שעלית על משהו,אבל קשה יהיה מאוד לקבוע,כך שלא ברור אם נוכל להתייחס לדברים כאל טיפ קוסמי. מקווה שהבהרתי את עצמי.

בת דמות

New member
סתם זיינת את המוח מוטי

שמעתי שמועות על תיאורית הירח של גורדייף ואני בקיאה בה בערך כמו שאתה בקיא באסטרולוגיה ויישומיה (או לפחות כך התרשמתי מהידע שאתה מפגין בהודעה למעלה). אם תרצה לקבוע עמדתך לגבי הטיפ שהעברתי- תתיישב על הכרית, תבדוק ונדבר. אחרת אתה סתם שופך ספקולציות ודמגוגיה כדי להפריך מסר שהכיל שתי מילים שהעלו את כל הידע המוקדם שאליו אתה קשור רגשית. ראה בזאת שיקוף על שיקוף. וכמובן- שא ברכה בכל לילה ויום בשנה

בארס

New member
הוא אלוף בזה...אין ספק.

שרידי גופתו של גורדייף התהפכו בקברו כבר אין ספור פעמים בזכות מוטי שלנו (ועוד כמה אלפי הוגים עצמאיים נכבדים בזכות עצמם). באשר לתיאוריה של גורדייף על הירח והקשר של ההשפעה שלו על האנושות גם אני לא בקיא בה כלל (כמו גם לא מעט מורים(!) רמי מעלה מהמסורת הגורדייפיסטית) אבל מה שברור הוא שגורדייף דיבר על האפשרות להשתחרר מההשפעות ה"מזיקות" של הירח (אם קיימות כאלו במהלך חייו של האדם, מאחר ואוספנסקי ציטט אותו מדבר בעיקר על ההשפעה של הירח על נשמת האדם לאחר מותו)...וההגיון הפשוט שלי אומר שמאורע כדוגמת זה שאת מספרת לנו עליו הוא בדיוק זמן מעולה "לעבוד" על השחרור הזה...קרי חיזוק העצמאות האנרגטית של האדם.

מוטי ש

New member
סתום! :)

בארס,בשעות האלה של הלילה יש לך נטייה לפספס דברים.:) אתה לוקח איזהו חלק מהודעתי ועושה ממנו דברים אחרים לחלוטין ממה שהתכוונתי אליהם. אינני מבין באסטרולוגיה,לא מעניין אותי במיוחד תיאוריית הירח וברור לי לחלוטין שהיא אינה ברת אימות. הרבה מהרעיונות של גורדגייף הם חלק בלתי נמנע של דרך,ואולי נועדו באיזשהו אופן לגרות כל הזמן את האישיות המזוייפת שיש לה נטייה במרבית הזמן להתעמת עם רעיונות כאלו ולפטור אותן כשטויות. אבל זאת בדיוק הנקודה,אני אינני פוטר דבר כשטויות.כל מה שנמצא שם,נמצא שם ואין לי כל עניין לדבר עליו או להרחיב. בשורה התחתונה אני מדבר על דברים שהפכו להיות קיומיים עבורי. הוגה עצמאי? הרגת אותי!:) הבנת הנקרא,קיבינימט איתך,אתה מטיף זאת לכולם אז לפחות תיישם(כן ,אני יודע שאני הזמנתי אותך לשחק איתי במשחק קפד ראשו,אבל לפחות תנמק,לפחות תתייחס ברצינות למהות של הדברים,לכוונה האמיתית העומדת מאחריהם. אם לא תעשה זאת,הרי תמצא את עצמך עומד מול אדם שיש לו כבר כיוון(בין אם גורדגייף מתהפך בקברו ובין אם לא:) חוץ מזה,דרוליק,אם אתה קורא עכשיו הודעה זאת,מה אומרת הפילוסופיה של המדיטציה על העניין הזה? שבת שלום ידידי.

בארס

New member
אני מקווה...

שאתה לא רוצה להכנס כאן לויכוח איתי על הבנת הנקרא. אז כמה דברים... א. ההודעה שלי הייתה מכוונת לבת דמות. גם אם היא הכילה איזו התייחסות אליך אישית. וזה לא אומר שאתה לא מוזמן להתייחס אליה , רק שכדאי לך להזהר כשאתה עושה כן :) ב. בסך הכל שיתפתי את השקפתי על הנושא(אים) ועשיתי זאת לצד ההודעה שלך, ובשביל הפרספקטיבה ועבור כל מי שקורא. ג. בהתאם לרוח העשייה שאתה מעלה למודעות הפורום לאחרונה...יש לי הצעה: למען האמת זה אחד העקרונות הראשונים ל"שלום בית" שהמלצתי עליהם מאז ומעולם...שכל אחד יעסוק בעצמו! (הכוונה כאן היא מבחינת הנטיה לנתח את הזולת)...זו הצעה פתוחה אבל עבורך זו המלצה חמה, כי באמת הניתוח שלך את ה"עולם הפנימי" הן שלי והן של בת דמות הוא פתאטי ואין בו שום עזרה עבורך בלבטא את דעותיך/הגיגיך/תובנותיך שאין לי ספק שכולנו יכולים להנות מהם...באם הם יוצגו כשלעצמם ולא בתור איזה נספח אנליטי ל"מוגבלויותיו" של פלוני או אלמוני. ד. בהמשך ישיר לסעיף ג'...אם משהו בהודעה שלי לא ברור לך אז תשאל ספציפית ואני יותר מאשמח להסביר או להבהיר את כוונתי. אתה בטח מכיר את הנטיה של האישיות המזוייפת לא להיות מסופקת אף פעם מ"תשובה" שנותנים לה ותמיד היא סוברת שניתן היה להתייחס כך או אחרת יותר טוב ויותר בהתאם לצרכים האמיתיים שלה וכו' וכו'... לסיכומו של עניין, אני פשוט עושה. (כולל כתיבת הודעות, הודעות תוכן!) עושה בהתאם להבנתי. לא ברור לך תשאל, לא מספק אותך תבקש עוד רק אל תבקר אותי ב"לא עשית ברור" או "לא עשית מספיק"...אחרת בקפה הבא שנשתה ביחד אני אעשה עוד כמה דברים חוץ מללגום את הקפה שלי...כמה דברים שיכול להיות שיש להם קשר ישיר לרקמותיך הפיסיות ו..הנפשיות! ;)))

מוטי ש

New member
אחחח....:)

טוב,בוא נקבל את הדברים ונמשיך הלאה. חוץ מזה,לא ממש בא לי להפריע לך כאשר אתה משקיע פה כל כך הרבה מאמץ וזמן כרגע בעניינים חשובים מאוד.זה יהיה קטנוני מאוד מצידי ומיותר. כשניפגש אני אביא לך מתנה משלי,אבל באותה הזדמנות עדכן אותי באילו תוכנות השתמשת כדי לכתוב את המוסיקה ששמעתי דרך הבלוג שלך שגיליתי אותו לשמחתי בעקבות ההודעות האחרונות שלך. חוץ מזה התנצלות עמוקה לבת דמות המקסימה,שהיא תמיד הייתה בחורה חביבה וברוכת כשרונות,(אם כי קצת חמת מזג:)אכן התקרצצתי עלייך לשווא.:) שבת שלום חברים.

בארס

New member
שבת שלום!

פרוטי לופס. הנה הקטע למי שגם רוצה לשמוע : טינג2 אחד מהנסיונות הראשונים שלי ליצור מוזיקה בכלל. ואם הצלחת להגיע לבלוג שלי אתה מוזמן גם להצטרף לטרייב שלי :)

מוטי ש

New member
זה יהיה מעולה :)

להצטרף לטרייב שלך?זה מזכיר לי את הסדרה הישרדות,חה חה.. אני אתן לך במתנה לשמוע שני קטעים שלי שהקלטתי על ה clavinova בהשראת המוסיקה של גורדגייף(אפשר גם במנימליזם ליצור דברים יפים:) וחוץ מזה עוד כמה דברים שבוודאי תשמח לקבל,אבל תעשה לי טובה,בלי איומים! אם תמשיך לאיים,אתה תאלץ לשלם על הקפה שלך וגם שלי לשם שינוי(גם אורי עדיין חייב לי על הלחמניה שהוא אכל על חשבוני,נראה לך הגיוני?(יאללה,מוטי,יא קמצן!:) אז דע לך שלפני שפותרים את כל בעיות העולם וכל שאר המסתורין,דבר ראשון יש לשלם חובות...יש לשלם את כל החובות,יש לשלם את כל החובות עד האחרון שבהם.... :)

בארס

New member
עכשיו אתה מאיים ;)

הנושא הזה של החובות הוא נושא מעניין מאוד...ואני חוכך בו כבר כמה זמן, הן מהכיוון של חובותי (מכל הסוגים) והן מהכיוון של זכויותי (דברים שחייבים לי). מן הסתם אני לא אוהב להיות חייב אבל יש לי כל מיני חובות (לא הרבה) וגם "זכויות" שאני תוהה לגביהם, ניקח שני "מצבים" לדוגמא: 1. באחת הפעמים שקבענו להפגש, לא מצאתי חניה "חוקית" בסמוך למקום המפגש, אי לכך החנתי את הרכב במקום אסור, בידיעה (ועם מוכנות) שאני עלול לקבל דו"ח בשביל לקצר את זמן הפירפורים בת"א ולהתפנות למפגש...בוא נאמר שבפגישה שילמת על הקפה שלי ואילו אני שילמתי את הדו"ח. השאלה כאן היא האם "היקום" פורע את חובתינו בצורה זו או אחרת או שאין קשר? 2. יש את עניין ה- pass it on. למי שלא מכיר העיקרון הוא די פשוט...אם נגיד מישהו הזמין אותך לקפה ואתה רוצה "להחזיר לו", הוא יכול להגיד לך pass it on ואז אתה לא חייב להחזיר לו ישירות אלא להזמין מישהו אחר לקפה כשמזדמן לך וכך הלאה. מעניין אותי לדעת מה אתה (/אתם) חושבים על הנושא למרות שנראה לי שהתייחסו לסוגיה הזאת במסורת היהודית עם חוקי בין אדם לחברו ובין אדם למקום...יען כי, יש הכרח שהאדם עצמו יוותר מרצונו על החוב (כמו במקרה ה pass it on), בין אם הוא חומרי או רוחני, כי אם הוא מרגיש או חושב שאתה חייב לו אז אתה בחזקת חייב. מה דעתכם?

מוטי ש

New member
השעה מאוחרת והזמן קצר והמלאכה

מרובה,אז החלטתי על שמיטת חובות מלאה לך לאור התגליות המרעישות האחרונות...:) גם לאורי אני שומט חובות על ההא לחמא עניא כי בכל דור ודור חייב אדם לראות את עצמו כאילו הוא יצא ממצריים ועדיין יוצא. אפרופו מצריים,גורדגייף אומר שהוא הגיע למצריים עם מפה שהוציא בדרך לא דרך(העתיק)מאיזשהו נזיר במקום אחר לחלוטין. למרות שהעתיק ללא רשות("גנב"?)הבטיח לשלם על מה שלקח.הוא אמנם שילם. כיצד הוא שילם לאחר שהשיג את הידע אנחנו היום יודעים. אוספנסקי,בקטע מסוים מהספר החיפוש אחר המופלא(ממש שורה או שתיים)מספר כיצד אמר לו גורדגייף כיצד משיגים ידע. נדמה לי שהוא אמר לו משהו בסגנון "אל תצפה שילמדו אותך הכל,אל תחכה שילמדו אותך,יש דברים שתצטרך ממש "לגנוב"." בכל מקרה,אם יש מישהו שמלמד אותך משהו על עצמך,הרי שאתה הוא זה שחייב לאותו אדם ולא אותו אדם לך.איזה סוג של חובה נוצרת כאן?אדם שכזה מייצג את הקיום והיקום,כך שיוצא שחובך לו אינו אלא חוב שעליך לפרוע למשהו שגדול ממך וממנו ביחד. אם קיבלת משהו,תעשה עימו משהו מועיל שבחשבון הכללי יביא תועלת לאחרים. אם לקחת יותר מאשר נתת,"משהו" כבר ידאג לפרוע ממך את החובות. רק האישיות המזוייפת רוצה עוד ועוד,רוצה לצבור,פוחדת לאבד. אין כל צורך בבעל החוב "המקורי".יש ,כך נראה לי,איזשהו חשבון קוסמי, שידרוש את החוב,אם צריך,גם בכוח. נניח,קיבלתי דוח תנועה והחלטתי לא לשלם או שמא קיבלתי דוח תנועה והרוח העיפה אותו כך שלא הגיע לתודעתי,אז מה,יש סיכוי שלא אשלם? אז יש אפשרות של סבל מרצון:אני מתחיל לשלם את כל החובות שלי באופן מודע ומתמודד עם כל חוסר הנוחות הכרוך בכך. ב)יציאה למדבר,וויתור על סיר הבשר:אני מתחיל להרפות מכל מה שאני מקובע עליו ומפנה מקום,אני מתחיל להיצטמצם כדי שאוכל לעמוד בהוצאות. אם אמשיך לבזבז כמו שהייתי רגיל,הרי לעולם לא אוכל לשלם את החובות. ג)בהחלט יתקבלו גם עבודות שירות עבור בני אדם אחרים. אז איך משלמים?אולי "סבל מרצון"?"יציאה למדבר" "וויתור על סיר הבשר,השומים והבצלים" "והייתם קדושים" "קבלת עול"-איזה עול? אפשר להיות עבד למצרים ואפשר להיות ,נניח,כמו משה "עבד ה".להיות עבד אדוני-כניסה לתחום הייעוד,לתחום הגורל,יציאה מתחום המקריות. אפשר לקבל דוח תנועה במקרה ואפשר לקבל דוח תנועה מתוך מודעות מלאה,נניח כמו במקרה שלך.לאן מיהרת?מה היה חשוב לך יותר?אז pass it on ! יאללה,בארס,הקפה עלי...! :)

בת דמות

New member
שבת שלום ומבורך../images/Emo20.gif

תודה מוטי, אם לא אכפת לך, דווקא נהנתי להתלהט פה לרגע זמני :) היה כלא היה

מוטי ש

New member
מי את בכלל יא חתיכת xxx yyy zzz

תגידי,זאת לא את שעושה עוגות טעימות? :) עכשיו לעניינו,לא יעזור לא לך ולא לבארס כלום,טענות מסוג זה שאת מעלה אינם בהכרח לא נכונות(מניין לי לדעת?)אלא הן בלתי ניתנות לאימות אפילו אם יושבים למדיטציה על מנת לבדוק אותם לכאורה. היחידה שעושה ספקולציות כאן זאת את יקירתי.החוויה האישית שלך שאת מבקשת לה סימוכין בכל מיני מקורות היא חסרת ערך לחלוטין.את רוצה לדבר עליה,זכותך,אבל בין זה לבין טיפ קוסמי המרחק גדול מאוד מאוד(שגעון גדלות כבר אמרנו?) אחרת,גם השלום העולמי של דני גליקר ואורי הוא בר אימות בדיוק באותה מידה.למעשה,אפילו יותר "מהחוויה" שלך. טענות מסוג זה יפלו כטרף בשל בידיה של האישיות המזוייפת של האדם.כל מה שעשיתי עם ההודעה שלך(לעזזאל,מה קורה עם הבנת הנקרא שלך?)היא להראות שהנטייה שלנו ללכב באופן אוטומטי אחר רעיונות מסויימים ולנסות להצדיק אותם היא לא בהכרח משהו שעשוי לשאת ברכה בחיינו. לזיין את השכל זאת ממזמן כבר לא כוונתי.יש לי מסר שנצרב בבשרי ואני מדבר עליו.רמת ההוויה שלי לצורך העניין לא צריכה לעניין אותך בכלל. עלייך להתייחס לטיעונים. בשורה התחתונה, אין לי מה לשבת למדיטציה,הסברתי אתמול לדרוליק בדיוק מה הסיבות לכך,כפי שאני רואה אותן.אבל יכול להיות שעוד אשנה את דעתי. :) יאללה,המשך יום נעים ואני בהחלט מציע לך לא לעצבן אותי עם תגובות לאקוניות לא מנומקות שכאלה שבאות לכסות על ערוותך.

בת דמות

New member
שבת שלום מוטקה

זו דרך מתוחכמת להזמין את עצמך לקפה ועוגה? :) השבת יש קרמשניט ואתה מוזמן בכיף, אפשר גם לשחזר את הפורום ההוא אני הבנתי את המסר שלך לגבי קביעות כלליות ואימותן. אני אפילו די מסכימה עם העקרון שעמדת עליו. אני רק חושבת שקפצת עלי שלא לצורך, ובאופן בלתי פורפורציונאלי בעליל. כתבתי כותרת "טיפ קוסמי" כי מדובר על טיפ אסטרולוגי- פרשנות על מהלכים בהיקף קוסמי (=המהלכים קוסמים ולא הפרשנות), ובטח לא בכדי לומר שהטיפ שלי הוא הוא קול הקוסמוס המוחלט ואין בלתו- אז היכן שוכן שגעון הגדלות? בפה שלי או באוזניים שלך? כולה סיפרתי על מזג האויר לאנשים שכן מודטים ועשויים להתעניין ולהפיק מכך תועלת. לכל אחד הרגישות שלו למזג האויר. לגבי הטיעונים הלאקוניים שלי שלא מצאו חן בעיניך, כדאי שתדע שמבחינתי אין לי שום צורך לשכנע אותך, להצדיק בפניך או לגרום לך להבין כמותי- לא בענייני מדיטציה ולא באסטרולוגיה או באתיקה של פרשנות סובייקטיבית. אין לי צורך לקנות את דעתך ואני לא אוהב אותך פחות אם לא נסכים. אבל כן עמדתי על זכותי שלא להסחב לסחרורי מיינד רק כי לרגע המילים שלי העלו לך חזון עכו"ם- ירח מאכל אנרגיות אני את הריטריט לילה שלי עושה כך או אחרת, ואם יהיו לי מסקנות חדשות בעניין אספר לכם אח"כ, ותזהר מלקפוץ עלי שוב כי יש לי פרוסת קרמשניט בגודל המדויק של הפה שלך, בהיכון נו מוטי, אנחנו כבר לא נוכל לריב ברצינות, ובטח שלא על טריגרים אוטומטיים בערב שבת של ירח מלא וגדוש אמוציות..וטוב שכך- לא? שבת שלום ומבורך, בנועם וידידות

מוטי ש

New member
חס וכרפס,לריב ברצינות? :)

פשוט מאוד ראיתי את הדמות הזאת "בת דמות" ואמרתי בליבי:"היא מזכירה לי מישהי,אבל לא יכול להיות,אוצר המילים הוא שונה" ואז אמרתי:"הבה ונלחץ על כפתור ונראה מה יקרה"? והנה לפתע ראיתי שאוצר המילים לא השתנה ממש...:) ולמרות זאת אני יודע שגם את עשית כברת דרך. ואכן,האוזניים שלי באמת גדולות,אז מה ,זה אומר שאני המן הרשע ולא מרדכי היהודי? :)

למעלה