טיפ ניווט גל"שי

giladshay

New member
טיפ ניווט גל"שי

הגיל עושה את שלו... פעם היינו צעירים ויפים והיום...

זהו גיל שלהתחיל לחשוב כמה עוד נצלול עד שנשים חיתולים... זה לא מדע בדיוני
!
אצל כולם זה קורה
.
גם אצלי "ההוא" עושה טובה בכניסה לפי-וואלב וביציאה אין בכלל על מה לדבר... שמאטעס, זה מילה עדינה...
!
האמת הראייה גם כבר לא בשיאה, כך שאולי מה שאני בעצם רואה- זאת אשליה...

מקווה שההקדמה משעשעת, אם כי אותי העובדות לא משעשעות כלל וכלל וחדל קשקשת ברשת.

נו, ת'כלס יא גל"ש... טוף טוף טוף... אוף

התמונות המוצגות: מצפנים א' ומצפנים ב'.
עד לצלילה היום לא באמת האמנתי שינה חשיבות לאיזה מצפן אתה לוקח לצלילה (יעני, כוליתא מצפן).
מסתבר שיש... נא להביט טוב בשתי התמונות.
יש שוני סמוי.
רמז: מדובר בצלילת עומק (תיתכן השפעה נרקוטית), תנאי ראות לקויים, גיל הצולל- בקאנטים.
מיהו ה-
שיוכל לרדת לסוף דעתי ויגלה עם איזה מצפן לרדת למים בתנאים הנ"ל

ועוד רמז: נדמה לי שהיה על זה פטפוט בעבר.

guy li

New member
אני, באופן אישי

הייתי מעדיף לקחת מצפן שבו אזימוט 0 בכיוון צפון, ולא בכיוון דרום.
אבל כל אחד עם ההעדפות שלו.
&nbsp

zulufox

New member
ברור שהשמאלי

למי שעיניו כבר לא כל כך חדות עדיף שמחוג הצפון יהיה בולט ...
במיוחד שמשולבים עומק ותנאי ראות ירודים

giladshay

New member
Correct

It really doesn't matter what king of compass, as long as the North is Red/highlight. It really helps a lot

חי בר

New member
נראה לי לא טוב לבדוק מצפן ע"י השוואה למצפן שני בצמוד אליו

יש למחטים המגנטיות של המצפנים מין תכונה משונה שכזאת- הם עשויים להתאהב אחד בשני ולשכוח מכדור הארץ

ואת המצפן מומלץ לשים ביד שאין עליה יותר מדי חפצים מתכתיים, ואם אתה עם כמה מצפנים עדיף לא אחד צמוד לשני.

בתמונות, ההבדל הכי גדול שאני רואה הוא שלשמאלי יש חוגה פלורסנטית, והמספרים שעליו הם אזימוט יוצא (למשל אם מביטים מזרחה אז 90 מעלות), ואילו על הימני הם אזימוט חוזר (לעניות דעתי יותר שימושי למי שרוצה להצליב מיקום על מפה משני נ"צ במפה וכו'). אם לא מודעים להבדל הפעוט הזה אפשר כמובן להתבלבל וללכת בכוון הלא נכון- כמו שאלטמן הקטן במציצים: "הפוך גוטה, הפוך".

באופן אישי אני תמיד מעדיף מצפן שיש לו גם חלונית שמראה את האזימוט היוצא, ככה גם תחת השפעת חנקן עמוקה עדיין יותר קשה להתבלבל.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לי דווקא התחילו להתכווץ התפריטים של המצלמה

זה אומר שהגעתי לגיל שצריך להחליף מצלמה ?

giladshay

New member
טרם מדווח על תוצאות, אבל הפתרון נראה בהחלט

משהו ששווה ללכת בכיוון.

אתחיל בעלות המגוכחת של סביב $30.
ד"א, אני כבר יכול לדווח על שיפור ע"פ המים (למרות שברור לי שמתחת למים- כללי השבירה של הפיזיקה משתנים טיפה
).
כ"כ מקבלים כמות ניכרת של דבק, כך שגם עם העדשה נפלה- תמיד אפשר להדביק אותה שוב.
בנוסף, אם המספר של העדשה שלך גדל במשך הזמן- תמיד אפשר לרכוש עדשה חדשה ולהדביק במקום הישנה.

אני לא יודע כמה עולה מסכה אופטית, אך מניח שהרבה.
מיותר לציין כמה חבל עליה כשהיא הולכת לאיבוד, ו/או המספר משתנה, ו/או מתקלקלת, וכו'...

בנוסף לכך, מאחר והעדשה אינה מכסה את כול המשקף- אפשר למקמה היכן שרוצים.
מה זה נותן? למשל אם רוצים להסתכל במשקף ללא העדשה- אפשר פשוט להסיט את העיניים לכיוון אחר.

עוד משהו שאפשר לחשוב עליו: אם למישהו יש שוני בראיה בין שתי העיניים (למשל 2 בעין אחת- 3 בעין שניה), אפשר לרכוש שתי ערכות ולהרכיב את העדשה המתאימה לכול עין בהתאמה.

פרט אחרון: גם אם אדווח על תוצאות לא טובות- אז הלכו 30 ומשהו דולר... לא סוף העולם...

מגונן

New member
לי היה ניסיון עם המוצר הבא:

קישור
הניסיון היה כישלון מוחלט.
העדשות לא נצמדו היטב למסכה.
בגלל הצטברות משקעים בין העדשה למסכה, השקיפות לא הייתה טובה.
בסופו של דבר הלכה לאיבוד עדשה אחת במים והשניה נעלמה בבית ומאז אני מנחש את דרכי מתחת למים

ד"א, המחיר היה אז 25 דולר לפני כשנה וחצי - שנתיים בערך.

למעלה