טיפ..מה מקובל?

yaeltlmr

New member
טיפ..מה מקובל?

יש לי ויכוח עם כמה אנשים כמה טיפ מקובל לתת. בדרך כלל אני יודעת שמקובל לתת 10% וככה אני עושה אבל במסעדות מזרחיות שהבעלים הוא גם המלצר, האם זה גם אותו דבר? כמה מקובל לתת אם בכלל? והאם תמיד מקובל לתת 10% כי אם אנחנו באים כל המשפחה ואוכלים ב-300 שקלים זה לא כמו לתת 8-5 שקלים כשאתה אוכל לבד במסעדה.

נראה לי שנותנים 12%

אנחנו בד"כ נותנים יותר, בהתאם לנחמדות של המלצר. אם המלצרק אנטיפטי אנחנו נותנים בדיוק, אם הוא סבבה נותנים עגול (מתעצלים ללכת לפרוט)

טיפ ועצה ../images/Emo8.gif

טיפ: משמעותו היא כי קיבלת שירות כה טוב, עד כי יש לו לדעתך ערך מוסף המצדיק תשלום הגבוה מהתשלום שהבית דורש. ישנם מקומות המשכללים את הטיפ בתוך החשבון. במקומות כאלו לא קיימת מחוייבות חברתית להשאיר מעבר... אלא אם כן - שוב: השירות היה מעל ומעבר לכל ציפייה. במקומות בהם מודגש בחשבון כי המחיר אינו כולל שירות (ואלו רוב מהמקומות) - נהוג להשאיר % 15 - % 12.5 . אישית: אני נוהג להשאיר ביד נדיבה - אבל אך ורק אם השירות היה טוב. אם לא - אני לא מתבייש ולא משאיר כלל.

yaeltlmr

New member
הבנתי, תודה

והנה סיפור שהיה לי ודי עצבן אותי: היינו במסעדה ביום שבת (לא משנה כרגע איזו), מסעדה מזרחית רגילה. השירות היה מצויין וגם האוכל, השארנו טיפ מכובד, אבל כשבאנו לשלם בעל הבית לא הסכים לקחת כרטיס אשראי הוא אמר שהמכשיר של הכרטיס מקולקל ושאל אם יש לנו מזומן. לא היה לנו, אז הוא ביקש שנרשום צ'ק.. רשמנו צ'ק אבל ל-1 לחודש כיוון שגם החיוב של כרטיס האשראי יורד בתאריך זה. יצאנו מהמסעדה מרוצים ואחר כמה שניות אנחנו רואים אותו רץ אחרינו ואומר שהוא לא מוכן לקחת צ'ק לתאריך הזה, אלא רק להיום. בסופו של דבר רשמנו לו צ'ק לאותו יום אבל ההרגשה היתה ממש רעה. באיזו מסעדה לא מקבלים אשראי? וההרגשה היתה עוד יותר רעה כשנזכרנו שהיינו באותה מסעדה לפני כשנה ואז הוא עשה לנו את אותו תרגיל וביקש מזומן. הם לא כותבים בכניסה שהם מקבלים רק מזומן ולא מציינים את זה כשמזמינים לדעתי זאת חוצפה והרגשתי די רע כשיצאתי משם, מה אתם חושבים?

אני חושבת ....

ברמת העיקרון, לשבת במסעדה ולאכול "ברגע זה", ולשלם דחוי, זה לא מקובל. בכרטיס אשראי התשלום מתבצע אמנם בתחילת החודש, אבל זה חיוב וודאי ובטוח, לעומת שק שיכול לחזור... בעל המסעדה (לפי דבריך זו אצלו "שיטה") כפי הנראה מנסה להתחמק מתשלום העמלה ללחברת כרטיס האשראי (יתכן ואת מחזיקה בכרטיס מסוג כזה, שבעל העסק משלם עליו עמלה מאוד גבוהה, לא שזו בעיה שלך). מה עושים ? אפשרות אחת- לא להגיע לשם יותר ! אפשרות שניה- לפני הכניסה למקום לשאול אם אפשר לשלם בכרטיס אשראי, ולהתנות את אכילתכם שם בתשלום באשראי, מבעוד מועד. משום מה נראה לי שבנקרה זה המכשיר יעבוד מצויין...

yaeltlmr

New member
כשאני חושבת על זה עכשיו

את צודקת, זה באמת לא מקובל כי זה לא כמו לשלם באשראי. עכשיו אני פחות עצבנית על המסעדה, אולי גם אנחנו היינו קצת לא בסדר. לחזור אני אחזור לשם כי האוכל טעים אבל בפעם הבאה אני באמת אשאל אם אפשר לשלם בכרטיס אשראי וזהו

למעלה