טיפ לשליח

trilliane

Well-known member
מנהל
מינימום? מקסימום! 10 ש"ח מתוך 50 זה 20%, זה כבר המון

בתור שליח העבודה היא ביצוע השליחות (גם אם היא דורשת יותר מאמץ במצבים מסוימים), ועל ביצוע העבודה מקבלים שכר (מהמעסיק); טיפ הוא אקסטרה, מחווה של רצון טוב. ביום שישי לא הייתה סערה, למעשה אפילו לא ירד גשם אחר הצהריים (לפחות בחיפה) ולכן אין שום סיבה מיוחדת להפריז בטיפ.

Mesarim

Member
ממש לא מסכים

השליח עושה את אותה העבודה על משלוח של 20 שקלים או 250 שקלים
לשיטתך, כמה תשלמי לו אם המשלוח הוא ללא תמורה - נניח מוצר שהוחלף ???
ממש לא מודדים את הטיפ כאחוזים מערך המשלוח
זאת טעות
&nbsp
&nbsp

טיפ לשליח

נניח ומזמינים משלוח אוכל ממסעדה במזג אוויר כמו היום, לדירה שנמצאת בקומה רביעית בלי מעלית..
כמה מומלץ לתת טיפ לשליח? (כשסכום ההזמנה 56 ש"ח)

anati43

New member
אם את מזמינה משלוח מהסופר ב-300 ש"ח,צריך לתת לשליח 30 ש"ח?

ערך המשלוח הוא לא קריטריון.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא בדיוק; הזמנה גדולה בד"כ מתבטאת בהרבה לסחוב

ואם לשליח יש ארבע קומות לסחוב בלי מעלית, אז כן, הייתי חושבת לפרגן יותר אם הוא היה מבין הזמנה גדולה לעשרה אנשים, למשל, לעומת מנה אחת (או אולי שתיים לכל היותר) לאדם בודד.
&nbsp
לגבי מוצר שהוחלף וכו', לא משאירה טיפ במקרים כאלה... אם הייתה בעיה במשלוח זו לא בעיה שלי. אני גם כמעט לא נותנת טיפ לשליחים, לרוב מדובר בשליחות שכבר שילמתי עליה (ולא מעט). אם יש נסיבות מיוחדות כמו קומה גבוהה / סערה / הרבה לסחוב – כן.

trilliane

Well-known member
מנהל
אגב, אני לא מודדת את הטיפ כאחוזים מערך המשלוח, זו לא הנקודה

אלא שגם ככה 10 ש"ח זה כבר מוסיף עוד 20% למשלוח וזה כבר מוגזם ביחס לערך ההזמנה, זו הייתה הנקודה (קלטתי שאולי זה לא היה ברור מהודעתי הקודמת).

Mesarim

Member
את סותרת את עצמך

את טוענת שאת "לא מודדת את הטיפ כאחוזים מערך המשלוח"
ובאותה נשימה את כותבת: " 10 ש"ח זה כבר מוסיף עוד 20% למשלוח וזה כבר מוגזם"
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
לא אני לא, הסברתי: אני לא מחשבת לפי ערך המשלוח

אני אתן 5 או 10 ש"ח או (אם הרבה אנשים מזמינים יחד וזו הזמנה גדולה) יותר, אבל לא חישוב לפי אחוזים; אבל אני לא אתן סכום שכבר מתחיל להיות אחוז ניכר מערך המשלוח כי זה כבר מוגזם. זה הכול.

לא

בסופו של דבר נתתי 10 ש"ח טיפ. לאור התנאים ולאור זאת שלא היו דמי משלוח, נראה לי סכום הגיוני.

Mesarim

Member
אנחנו נותנים 10 שקלים

ללא קשר למזג האוויר או למחיר המשלוח
קומה רביעית, יהיה נחמד אם תתנו 15 שקלים, אבל זה כבר ממש מפנק
&nbsp

למעלה