טיפ לבטיחות טיסה
חברים יקרים
רציתי לפתוח דיון בנושא שרלוונטי אלינו (לטסים ללרנקה, אילת, וחו״ל) ונתקלתי בו בפרק של תעופה בחקירה.
מטוס טווין אוטר, שכבל הגה הגובה שלו דומה מאוד לכבלים במטוסים הקלים, צלל לאחר המראה,
עקב קריעת כבל הגה הגובה מה ששיתק את השליטה בעלרוד.
מסקנת החוקרים הייתה, שהמטוס היה חונה ופועל בקרבת מטוסי סילון, וההדף שהם יצרו גרם להחלשת הכבל עד לקריעתו בסופו של דבר.
הדף הסילון הזה, כפי שאנו יכולים להיתקל בו בעיקר בלרנקה ואילת,
יכול לגרום לנזק במכלולים של המטוס החל מהגאים, פתח סטטי וצינור פיטו, וכו׳ ואם הם גם ככה במצב בלוי (כמו שהיה בפרק-משערים שהכבל היה שחוק וההדף קרע אותו עוד ועוד) זה יכול להיות סכנה של ממש.
קרה לי לא פעם באילת שקיבלתי אישור להתיישר מהחניה של הGA ואז סילון שביקש אחרי גרם לפקח להכניס אותי אחריו,
לחניה שלו, והמראת הסילון גרמה להדף שהרעיד את הססנה.
מציע לסרב לכך בפעם הבאה בעדינות ולבקש לחזור לחניה של הGA ולהתרחק מהמטוסים האלה
טיפ שיכול להציל חיים (או מכלולים במטוס שלכם).
חברים יקרים
רציתי לפתוח דיון בנושא שרלוונטי אלינו (לטסים ללרנקה, אילת, וחו״ל) ונתקלתי בו בפרק של תעופה בחקירה.
מטוס טווין אוטר, שכבל הגה הגובה שלו דומה מאוד לכבלים במטוסים הקלים, צלל לאחר המראה,
עקב קריעת כבל הגה הגובה מה ששיתק את השליטה בעלרוד.
מסקנת החוקרים הייתה, שהמטוס היה חונה ופועל בקרבת מטוסי סילון, וההדף שהם יצרו גרם להחלשת הכבל עד לקריעתו בסופו של דבר.
הדף הסילון הזה, כפי שאנו יכולים להיתקל בו בעיקר בלרנקה ואילת,
יכול לגרום לנזק במכלולים של המטוס החל מהגאים, פתח סטטי וצינור פיטו, וכו׳ ואם הם גם ככה במצב בלוי (כמו שהיה בפרק-משערים שהכבל היה שחוק וההדף קרע אותו עוד ועוד) זה יכול להיות סכנה של ממש.
קרה לי לא פעם באילת שקיבלתי אישור להתיישר מהחניה של הGA ואז סילון שביקש אחרי גרם לפקח להכניס אותי אחריו,
לחניה שלו, והמראת הסילון גרמה להדף שהרעיד את הססנה.
מציע לסרב לכך בפעם הבאה בעדינות ולבקש לחזור לחניה של הGA ולהתרחק מהמטוסים האלה
טיפ שיכול להציל חיים (או מכלולים במטוס שלכם).