טיפ בתאילנד?:

Sheepy boy

New member
טיפ בתאילנד?:

היי! אני והחברה בתאילנד ורצינו לדעת, יש איזשהו הסכם כללי כזה של "טיפ" כמו שברארץ יש 10% או ששם זה אחרת? תודה!

prizman

New member
נתחיל בישראל,

מקובל בה היום לתת טיפ של 12-15%
בתאילנד בדוכני רחוב לא נהוג לתת טיפ בכלל. לטוקטוקים גם לא. במוניות נהוג לעגל את הטיפ כלפי מעלה אבל בהגינות. ז"א על 72 באט תשאיר 80 ועל 88 באט תשאיר 100. במסעדות זה משתנה. ביותר יוקרתיות יש חיוב על שרות אבל בהרבה מקרים זה הולך לבעל הבית אז משאירים עוד לפי טיב השרות. פחות מ 10%. אם אין חיוב בחשבון, מופיע מראש תמיד על גבי התפריט כשיש, 10$ זה בסדר גמור ומעלה. כנ"ל בבארים. על מסאג' נהוג להשאיר יותר, כ 50 באט. לפוט מסאג' ברחוב בכלל לא. פוט מסאג' במקום מסודר, 20 באט יספיקו. גם לנהגים ומדריכי טיולים משאירים אבל בזה אני לא מתמצא.

Sheepy boy

New member
תודה! - עוד כמה שאלות למי שגר כמה זמן בתאילנד

בארץ אני והבת זוג משתדלים להשאיר לפחות 20% (אלא אם כן היה מחדל שירותי) שכן שניינו היינו מלצרים ונותני שירות אבל הגענו לפה ולא ידענו אם לתת 10% או 20%, סה"כ זה טיול אבל יש גם תקציב לצערינו בכל אופן תודה! בקשר לשאלות הנוספות. אנחנו נמצאים כרגע בקוואסן - רצינו לדעת קודם כל - איפה יש חנות סופר נורמאלית שהתאילנדים קונים בה, לא תיירים, ובקבוק מים קטן לא יעלה 10באט? האם יש בסביבה חנות ספורט\כושר? האם אפשר או מותר לשתות את המים מהברז? תודה!!!

T o m c o

Member
מנהל
בקש מהמונית הקרובה לקחת אותך לTesco Lotus סופר גדול שיש בו הכל, קונים בו מקומיים וגם תיירים. לא מומלץ לשתות מי ברז ברוב המקומות, אם כי בחלקם המים ממש בסדר. ב7/11 יש גם בקבוקי ליטר וחצי שעולים 8 בהאט אם אני לא טועה או 10.

Sheepy boy

New member
תודה, ובקשר ל7\11

יכול להיות שזה ככה כי זה 7\11 בקוואסן אבל זה עלה לנו 9 באט ל 750ML (כלומר כמעט פי שתיים) שווה לי אולי לקנות קומקום קטן בTesco Lotus הזה ופשוט להרתיח מים כשאין לי זמין לקנות... יש חנות כזו קרוב לקוואסן?

sani48

New member
הגזמתם קצת עם המים מורתחים

אתם רוצים לחסוך כסף על מים,אז תקנו פשוט חבילות של 12,ככה זה יצא יותר זול(בכל מכולת כימעט מוכרים,ובטסקו לוטס שהציעו לכם יש גם מבחר גדול),דרך אגב גם בסבן אילבן אפשר לקנות מים ביותר זול,פשוט יש כל מיני חברות,סינגה בקבוק קטן עולה למשל 7 באט,ואם תקנו בחבילה של 12 אז זה יצא משהו כמו 5 באט לבקבוק,חוץ מזה על כל מיקרה תקפצו לטסקו לוטס אולי תראו שם עוד דברים שאתם צריכים(יש שם כימעט הכול),תעשו חיים

prizman

New member
ככה

המחירים ב 7/11 זהים בכל תאילנד בלי קשר לשאלה אם הם באזור תיירותי או באיזה כפר נידח. המחיר לליטר מים יהיה דומה מאוד בין הרשתות ל 7/11. בעיה ייחודית לבנגקוק כרגע היא שבגלל ההצפות שהיו אספקת המים המסוננים לרשתות נפגעה, תקופה מסויימת היה ניתן להשיג רק מים מינרליים ב 50-90 באט לליטר וגם זה בקושי. בינתיים התגברו על הבעיה בכך שיבאו מים מסין, מלזיה לא יודע מאיפה עוד שהם טיפה יותר יקרים מהמים התאילנדים אבל לא משמעותית. בשבוע שעבר בסופר עדיין לא ראיתי אפילו בקבוק מים אחד מתאילנד. לקחת מונית לסופר ב 150 באט הלוך ושוב כדי לחסוך 50 באט על מים לא נשמע לי כלכלי
ובשום אופן לא לשתות מים לא מורתחים מהברז, גם אף תאלנדי לא עושה את זה. לצחצח שיניים כן, אפילו לשטוף ירקות, אבל לא לשתות.

למעלה