טיפ במספרה

פעם, לפני הרבה שנים

היתה מקובלת תספורת יוניסקס בשם "קארה". משום מה בנים שילמו על תספורת כזו הרבה פחות מבנות. אני תוהה גם למה צריך ספר נפרד לגברים ולנשים- מה, רק ספר הגברים חושב שאשה זה איכסה? ספר הנשים לא מ"אלה"? (סתאאאאאאאם. אני יודע שלא כל הספרים הומואים וזו סתם סטינגה).

shellyland

New member
והיום מישהי בעבודה אמרה לי

שהשתגעתי לשלם כל כך הרבה. הספר שלה היה לוקח לי בשביל אותו דבר בדיוק רק 400 ש"ח. נכון שאלה מחירים אבסורדיים?

לכל אלו שלא משלמים טיפ

נכון שהתשלום הרשמי עבור השירות היה צריך לכלול תשלום הוגן לעובדים, אבל העובדות המצערות הן שזה לא ככה. קל להגיד "זו לא בעיה שלי, למה לי לצאת פרייאר (מצב שישראלי מעדיף למות מאשר להכנס אליו) ולשלם יותר?". התוצאה של גישה כזאת היא שנותני השירות נדפקים ולא מקבלים שכר ראוי לעבודתם. ברור שבזה שלא תשלמו לא תשנו את המצב ולא תגרמו למעבידים לשלם את מה שמגיע לעובדים, ואני מניח שגם אין לכם יומרה לעשות את זה. בפועל, מישהו מספק לכם שירות, והתמורה שהוא אמור לקבל היא בצורת טיפ. הגישה שלי היא שבכל פעם שהולכים למקום שבו המערכת בנויה כך ששכרם של עובדים מבוסס במידה רבה על טיפים אני כולל מראש את הטיפ בעלות המחושבת והמתוקצבת (אם היא מתוקצבת, מה שבד"כ לא נכון). רק אם השירות הוא קטסטרופלי ובאשמתו הברורה של נותן השירות אני מוריד מהטיפ. לא לשלם טיפ שמקובל (ומחושב על ידי העובד והמעביד כמרכיב החשוב בהכנסה) זה ניצול של העובד שהלקוח והמעביד שותפים לו.

בפעמים הנדירות מאד

שאני הולך לבית קפה או מסעדה אני משאיר טיפ- מפני שזה המנהג ואני מודע לזה שאם לא אשאיר המלצר עלול לא לקבל את שכרו. עכשיו השאלה היא למה וכמה. למה 15%? אם נגיד היינו 4 אנשים בשולחן, כל אחד הוציא 100 ש"ח וישבנו שעה בה המלצר בא מדי פעם לשרת אותנו- וגם שולחנות אחרים- למה הוא צריך להרויח 60 ש"ח רק מהשולחן שלנו על השעה הזו, בזמן שהטבח, שוטף הכלים והמאבטח בכניסה מקבלים כל אחד רק את משכורתו, השניים האחרונים שכר מינימום או פחות?

אטיוד5

Active member
ועוד שאלה ...

אם במקרה הלכת למסעדה יותר יוקרתית, (ובדרך כלל היוקרה העיקרית שלה מתבטאת ביוקר) אז המלצר עבד יותר קשה? למה הטיפ הוא באחוזים ולא על פי זמן השהייה, למשל?

mucool2

New member
כמו בכל מקצוע...

אם התקבלת למקום עבודה טוב אז גם המשכורת יותר טובה. ומעניין שדווקא מסעדות יוקרה שורדות פחות (או לפחות לא יותר) ממסעדות עממיות. מסתבר שהמחירים הגבוהים מכסים על הוצאות גבוהות יותר.

shellyland

New member
ההנחה היא

שבמסעדות יוקרה גם השירות הוא יוקרתי (=יותר טוב).

Sea Urchin

New member
למרות דעתי נגד הטיפ

ונגד האחריות שלי, כלקוח, לשכרו\ה של נותן\ת השירות, אני משאיר טיפ כמקובל ולפעמים גם יותר. הייתי שמח אם במקום לשלם טיפ כי הפרנסה של מי שממנו קיבלתי שירות כרגע על המצפון שלי מעבידים נצלנים לא היו מוצאים עובדים. אבל מה לעשות, לפעמים צדק זה רק כוכב.

shellyland

New member
בכל מקום?

בתחנת דלק? למשלוח בסופר? לזה שאורז את השקיות בסופר? בכוס הזאת שכתוב עליה "טיפ" בפיצוציות של yellow? למלצרים באולמי חתונות? לשליח של הפציה? לשליח של הפרחים? מה עם הדייל/ת במטוס? והפקיד/ה בבנק? וסוכנ/ת הביטוח? והשומר/ת בכניסה? והמנקה במשרד? והדוור? למה להם לא ולאחרים כן?

mucool2

New member
לזה שאורז בסופר

לא מקובל לתת טיפ (לפחות לא בשכונה שלי).

Marinette

New member
בן זוגי נותן טיפ לנהגי מוניות

זה הרגל שנשאר לו מניו-יורק.

lexigali

New member
אני נגד טיפ.

טיפ? רק אם אני *רוצה* לתת. לא כי זה מוסכם. תודה, שלום.

למעלה