טיפ במספרה

טיפ במספרה

טיפ במסעדה זה קל - משהו כמו 15% מסכום הארוחה. אבל במספרה - בכל פעם מחדש אני נבוכה מהמעמד, ותמיד נראה לי שאני לא נותנת מספיק.
האם גובה הטיפ במספרה נגזר גם הוא מהסכום לתשלום?
ואם "עבדו" עלי 3 אנשים שונים (חופף, ספר ופניסט) - האם עלי לחלק את גובה הטיפ המקובל (יש כזה?) ל- 3 חלקים שווים?
והאם זה נכון שאם העובד הוא גם בעל המספרה - לא צריך לתת לו טיפ? אנא, הושיעוני נא!

לא ידעתי שאמורים להשאיר טיפ במספרה

וכשאני חושב על זה- למה בעצם צריך להשאיר טיפ, בגובה % מסוים מהחשבון במסעדה? פעם זה היה 10%, ואחר כך עלה ל-12 ול- 15%, אבל במקור טיפ לא היה דבר אוטומטי. טיפ היתה הדרך בה לקוח הודה למלצר על שירות טוב במיוחד. כיום זה חלק מהמשכורת- או כל המשכורת של המלצר. למה דווקא המלצר? האם הוא עובד קשה מהטבח, שוטף הכלים או הקנין של מוצרי המזון? ולמה מלצר שהגיש מנה יקרה צריך לקבל טיפ גדול משל חברו שהגיש מנה זולה? ןעןד הרהור כפירה: אני קונה לעיתים ספרים או בגדים או ציוד טיולים. לעיתים קרובות אני נעזר במוכר- אבל מעולם לא נתתי לו טיפ. במה נגרע חלקם?

shellyland

New member
מנהג מעצבן ../images/Emo46.gif

מה גם שאת לא אמורה לתת טיפ לבעל המספרה, רק לעובדים שלו, ולא תמיד את יודעת אם זה שסיפר אותך הוא בעל המספרה או לא. ובכלל, איפה שאני מסתפרת, 3 אנשים שעובדים עליך זה ביום חלש. בפעם האחרונה היו לפחות חמישה. האמת? עם המחירים שאני משלמת שם, הפסקתי לתת טיפ. גם לאלה של המשלוח מהסופר אני לא נותנת. רק במסעדות. הלוואי שהיה לי אומץ להפסיק גם את זה. מנהג מגונה שמאפשר לבעלי העסקים לאשלם שכר רעב.

אכן מביא ת'קריזה

גם אני תמיד נבוכה. בעיקר ש"צריך" לתת את הטיפ הזה, בלי קשר לזה שהשירות היה טוב או לא טוב. בפעם הלפני-אחרונה שהסתפרתי, שאלתי את הספרית בעלת המספרה כמה אמורים לתת. אמרה לי חמש עשרה-עשרים שקל. נתתי. ואז, בפעם האחרונה, הספרית שיפרה לי שפיטרה את החופפת הזאת, בגלל השירות הרע שנתנה לי. מה היא עשתה? כשחפפה לי, הערתי לה שהיא מושכת לי יותר מדיי את השיער. אז היא אמרה "מה, אין לך כוח סבל??"

Sea Urchin

New member
גמני שונא את מנהג הטיפים

ההוצאה לא מספיק כבדה שצריך גם להוסיף טיפ? בעעע.

shellyland

New member
מצידי,

שיוסיפו למחיר שגובים ממני (מראש!) את מה שהם אמורים לשלם לנותני השירות, אבל שלא יבקשו ממני לכסות את המשכורת שלהם ויטרו את עצמם מן ההוצאות האלה. יש לזה השלכות גם מבחינת התנאים הסוציאלים של העובדים.

../images/Emo45.gif אני בעד!

אגב, חלק ממה שעושה את המעמד למביך בשבילי הוא, שאת הטיפ ממש נותנים לנותן השירות ביד, ואמורים גם להגיד לו באותו מעמד תודה. למה להפגין כזאת אסירות תודה למישהו שבסך הכל עושה את עבודתו? זאת העבודה שלו -- שיקבל עליה משכורת.

shellyland

New member
נכון.

פעם מצאתי את עצמי במעמד מאוד מביך, כאשר הייתי עם אחות של אמא שלי ומשפחתה + זוג חברים שלהם במסעדה, אכלנו כיד המלך (כולל כמה בקבוקי יין), קיבלנו חשבון שערורייתי, בעלה נתן כרטיס האשראי שלו וקמנו לצאת, כשניגשה אלי המלצרית ושאלה בהיסוס "השירות א היה בסדר?" אמרתי לה שהיה מצויין ותודה, אז היא שאלה, עוד יותר נבוכה, "אז למה לא השארתם טיפ?". לא היה לי נעים, אבל שאלתי את דוד שלי (שכאמור, הזמין את כולנו לארוחת השחיתות הזאת) למה הוא לא השאיר טיפ, והוא ענה שהוא רגיל לכך שאצלהם מוסיפים את זה באופן אוטומטי לחשבון, שהרי בברזיל לא נהוג להשאיר כסף מזומן יושב חופשי ללא השגחה על השולחנות.

mucool2

New member
../images/Emo12.gif לפחות חמישה?

משחקים אותה ראש גדול, אה?

shellyland

New member
כן.

אחד ספר, אחד פן, אחד צבע ושניים חפיפה. ואף אחד מהם לא בעל המספרה. ע"פ החשבון של 10-15 ש"ח טים, זאת היתה אמורה להיותוספת של 50-75 ש"ח. במחירים שהם גובים שם, איפה שאני מסתפרת (אשר מינץ ברחוב בצלאל |מלך|), אני מרשה לעצמי לא לתת טיפ. שאשר ישלם להם משכורת.

שרוֹן

New member
זה שמול אגריפס?

אם זה מי שאני חושבת, את משלמת הרבה גם על המשכנתא שהוא היה צריך לקחת עבור נברשת הזכוכית המוטרפת שיש לו שם.

shellyland

New member
באמת תהיתי...

כאילו, אפשר להתייחס לבצלאל כאילו הוא מול אגריפס, אבל צריך הרבה דימיון בשביל זה. בכל אופן, אני לא משלמת רק את המשכנתא על הנברשת, אלא גם את ההלוואה על המכונת-קפה, את החוב על הפסלונים המסוקסים בעלי הישבן החטוב ואת החיבור לכבלים של כל מסך קטן ליד כסא המסתפרים + שלושת המסכים בגדולים על הקישרות. אבל באמת שלא אכפת לי לשלם את כל זה, ולו רק בשביל לראות את פניו של מוטי (
) מאירות אלי בכל פעם שאני נכנסת לשם, ולשמוע אותו אומר "יו, כמה שאת יפה היום!". בחיי ששווה לי לשלם חצי אלפייה אחת לכמה חודשים בשביל שמישהו יגיד לי שאני יפה.

שרוֹן

New member
בשביל חצי אלפיה, ברור לך שתכף

מסתדר פה תור של כאלו שמוכנים לתת לך ציון גבוה במיוחד בסקלה שבין פנלופה קרוז (10) לגאולה כהן (1).

למעלה