טיפת עזרה אם אפשר

סגולית4

New member
טיפת עזרה אם אפשר

למען האמת רק אתמול נחספתי לעיניין לכן הבורות שלי בכך גדולה.

אייך מתחילים ואיפה לברר אם אני סובלת ממחלה זו ? אצל איזה רופא ומה עלי לבקש כדי לקבל תשובה של כן או לא?



תודב וחג שמח
 

ריפנזל

New member
הלו


ראומטולוג מאבחן בד"כ.
האיבחון נעשה ברובו על דרך השלילה, כך שסביר שתשלחי לבדיקות שונות, בעיקר בדיקות דם. הסיבה - אין עדיין שיטת איבחון מדוייקת שנותנת תוצאה של כן/לא, אז יש לוודא שזה לא משהו אחר בעל תסמינים דומים.

את יכולה לפנות לאחד מהרופאים ברשימת המומלצים שלנו, מחולק לפי איזורים בארץ. הכנו את הרשימה בגלל שעדיין יש פה ושם רופאים ש"לא מכירים במחלה" ולכן חבל לגשת אליהם ולבזבז זמן.
רוב הרופאים שם עובדים דרך קופות החולים, והתורים שונים באורכם, משבועיים ועד כמה חודשים.

בכל מקרה, צריך הפנייה מרופא משפחה, ואני הייתי ממליצה לך לשאול את הרופא/ה אם זה ייתכן שזה פיברו ואם כן שיכתוב את זה בהפנייה.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx?ForumId=672&aId=99980

בהצלחה!
 
מועדים לשמחה,

קודם כל הייתי מנסה לשאול למה את חושבת שבכלל יש לך פיברומיאלגיה? בזמנו עשינו את 'סקר התסמינים הגדול' (יען כי פיברומיאלגיה אינה מחלה כפי שהגדרת אותה אלא תסמונת המורכבת מאי-אלו תסמינים שונים ומשונים המופיעים בעוצמות שונות ובצורות שונות אצל על אחד מהסובלים ממנה). אולי שווה לך לעבור על הרשימה ולראות כמה מזה מתאים לך באמת.
ושנית, לפני שהייתי רצה לראומטולוג הייתי מנסה אולי ללכת לשאול את רופאת המשפחה. למרות שבהחלט יכול להיות שהיא מאלה ש"לא מכירים במחלה". אבל לכי תדעי..
ובאמת הכי חשוב לזכור שפיברומיאלגיה מאובחנת על דרך השלילה - כלומר אם אין לך אחת מאלף המחלות האחרות שיכולות להיות אז מניחים שיש לך פיברו. כך שכדאי שתכיני את עצמך לכך שייתכן שיש לך בכלל משהו אחר.

מכל מקום, נשמח אם תשתפי אותנו בתהליך או בכלל..

חג שמח,
כלנית
 
למעלה