טיפשות?

ponder

New member
טיפשות?

אני עובדת כשנה וחצי במקום עבודה שנחשב למצויין מבחינת תנאים סוציאלים, שעות העבודה שלי הן בממוצע 10 שעות ליום, השכר לא גבוה יחסית לזמן שאני משקיעה, ובגדול די מיציתי את עצמי במקום הזה. עברתי לא מזמן דירה, מה שמגדיל לי את זמן הנסיעה למקום (מעשרים דקות ביום סה"כ ל-שעתיים). אני שוקלת לעזוב את מקום העבודה באוגוסט (כאשר ימלאו לי שנתיים), לצאת לאיזה טיול של חודשיים (פיצוי על הטיול שלא עשיתי אחרי הצבא), ואז לחפש עבודה בנחת. מצד אחד - הטיול קורץ לי, הרצון לנוח קצת(צבא-אוניברסיטה-עבודה, בלי טיפת מנוחה), ואז לחפש עבודה אחרת . אין לי משכנתא, אין לי ילדים, אין לי מחוייבויות, אני צעירה ויכולה להרשות לעצמי כמה חודשים של לא לעבוד, מה שבעתיד לעולם לא אוכל להרשות לעצמי. מצד שני - לאור המצב במשק, ביחוד בתחום שלי (כלכלה), אני חושבת שאולי אני עושה טעות. עד שיש לי מקום עבודה יציב, משכורת יציבה, תנאים טובים, אז לעזוב? גם כמה חודשים זה כסף, אולי לוותר על הטיול, ופשוט להתחיל לחפש במקביל? הפחד מהלא נודע בשילוב עם המצב היום בשוק מקשה עלי את ההחלטה. למישהו יש עצות?

eden1010

New member
...

אומרים שהמיתון הולך להיגמר לקראת סוף 2009. אני במקומך הייתי מחקה עם הנסיונות למצוא משהו אחר עד אז.

קבלת החלטות

הי, את מבקשת מאיתנו עיצה שאף אחד לא יוכל לתת לך. את מספרת שיש לך שני קולות- האחד אומר- זה הזמן שלך, את יכולה למצוא עבודה כשתחזרי, מיצית, את רוצה שינוי, גיוון, "תעשי את הטיול של אחרי הצבא עכשיו", " עכשיו זה הזמן, אין לך מחויבויות, בא לך לעשות את זה, " את יכולה להסתדר גם אם לא תמצאי ישר עבודה".. ועוד.. הקולות האחרים הם הקולות שבאים לעצור אותך ואומרים לך- "עכשיו זה לא הזמן לשינויים", תהיי אחראית", "פעם אחרת", אח"כ תהיי בבעיה".. ועוד.. כששני הקולות בראש שלך- כמו אצל כולנו אגב, איזה קולות יותר חזקים בתוכך? מה הקולות שאת רוצה להחליש ואיזה היית רוצה לחזק? את מספרת שאת מושכת את הזמן כדי שיעברו השנתיים שיהיו ברזומה ושאת בכל מקרה לא רוצה להישאר במקום העבודה הזה. מה יהפוך את ההחלטה שלך, כל החלטה שתקבלי, להחלטה שתעמדי מאחוריה? אשמח להמשיך ולסייע. אילת לבנון

ל ponder

שלום לך, אני מבינה מאוד את ההתלבטות שלך. את כותבת שמיצית את עצמך במקום העבודה, אבל את שם בגלל התנאים וגם בגלל הפחד של "מה יהיה אם אני אעזוב? האם אני אסתדר?..." שימי לב שיש לך כאן בעצם 2 התלבטויות: אחת לגבי עזיבת העבודה ואחרת לגבי הטיול. כמובן שלא אוכל להגיד לך מה לעשות, כי רק את יודעת מה הכי טוב בשבילך. אוכל לתת לך כמה כיווני מחשבה: קודם כל, הכי חשוב זה ללכת עם הלב שלך. נתת לעצמך זמן עד אוגוסט לבדוק מה את מרגישה, כך שלא תחליטי ברגע. נסי לבדוק מה ההרגשות שלך לגבי מקום העבודה והרצון לטייל לאורך תקופה (נניח של חודש חודשיים). האם עדיין בוער בך הרצון לשנות? ולטייל? הפחד מהלא נודע הוא טבעי. השינוי יצריך ממך כנראה ויתורים מסויימים, אבל תרוויחי דברים חדשים. לגבי הטיול, אין ספק שלצאת לטיול זה סיכון מסויים מבחינת עבודה, אך את מרוויחה איכות חיים. בשביל מה את עובדת בכלל? החיים האלה נועדו גם בשביל להנות. לגבי העבודה, מה שהייתי מציעה לך זה לעשות בדיקה. יש לך הרי זמן. תפתחי מודעות דרושים באינטרנט ובעיתונים, תבררי דרך מכרים. תבדקי מה אפשרויות העבודה בשבילך. אם היום היית עוזבת, מה היית עושה? אולי תגלי את העבודות שיש (או אין) וזה יקל עליך את ההחלטה. והכי חשוב: סמכי על עצמך! סמכי על כך שאת מספיק טובה ומוכשרת שתוכלי למצוא עבודה אחרת. (במיוחד אם יש לך אמצעים לממן את עצמך לתקופת החיפוש ואין לך מחוייבויות גדולות). בהצלחה! ניבה

IndigoChild1

New member
אני אומר

למה לדחות למחר את מה שאפשר לעשות היום? במיוחד כשאר יכול להיות שמחר כבר לא יגיע

למעלה