טיפים?

טיפים?

היי אני תלמידת פסיכומטרי חדשה שהולכת לעשות את מועד אוקטובר הקרוב... התחלתי ללמוד את המילים שקיבלתי, ואני מגלה שכשאני עוברת לאות הבאה אני שוכחת כמעט את כל האות שקדמה לה ואת האותיות הקודמות לה בכלל... האם מישהו יכול לתת לי טיפים לשיטות לימוד למילים?..

הצעה שלי

שאני למדתי את המילים אני לא למדתי אותם לפי סדר של אותיות ערבבתי הכל ביחד לחבילה ענקית וכל פעם לקחתי קצת וקראתי, ככה כל הזמן. יצא לדעתי איזה 10 פעמים שעברתי על כל החבילה,וזה די בלי לשים לב.כי לא היה לי את העניין הזה של "אני חייב לגמור כבר את האות הזו או הזו" לקראת הסוף את כל המילים הבעייתיות כתבתי לי בכרטיסיות חדשות ולמדתי גם אותן. אני יודע שלי זה עזר מאוד,אבל כל אחד ואיך שנוח לו

ZARINA1

New member
לימוד מילים ../images/Emo39.gif

טוב קודם זיכרי שהשד לא כל כך נורא.
יש הרבה שיטות ללימוד מילים אני בטוחה שאת תימצאי את זו המתאימה לך ביותר. צייני בבקשה באיזו שיטה את כרגע לומדת.

כרגע אין לי שיטה מוגדרת... ../images/Emo178.gif

אני עוברת אות אות ומנסה לזכור את כל המילים הבעייתיות... הקטע הוא שלוקח לי שבוע לעבור על אות אחת, ובינתיים אני רק ב ו' ואני לא זוכרת את א-ב-ג

1234aaa

New member
../images/Emo41.gifשיטת 2 השקיות.

רפא"ל ואלאופ,בשיתוף עם לוקהיד מרטין,גאות להציג: (או יותר נכון משהו שאני המצאתי).
שיטת 2 השקיות: מכינים לכל אות כרטיסיות [או לחילופין אם יש כבר מוכנות אז משתמשים בהם,אני מציע להכין!!] מאגדים כל אות בגומיה. כל פעם שמכינים כרטיסיות לאות מסוימת שמים אותה בשקית א' (אחרי שלמדתם אותה בפעם הראשונה). עכשיו כל ערב,או כל כמה זמן שאתם רוצים מוציאים אות משקית א' [שאותה כאמור כבר למדתם,אחרי שהכנתם את הכרטיסיות או סתם] חוזרים עליה שוב עד שזוכרים טוב ,ומעבירים לשקית ב'. במקביל ממשיך להכין כרטיסיות וללמוד מילים חדשות ואז לשים אותן לשקית א'. בשלב מסוים אחרי שתסיימו את כל המילון שקית א' תתרוקן וכל האותיות יהיו בשקית ב',אז פשוט כל ערב תלמדו כמה אותיות משקית ב' ותעבירו חזרה לא' עד שזו תתרוקן וחזור חלילה. ככה יוצא שאתם חוזרים על הכל ולא לומדים אות אחת מאה פעם ובשניה לא נוגעים.

עוד רעיונות?../images/Emo98.gif

שיטה נחמדה, אני אנסה אותה... הבעיה שלי היא שאני קוראת כל מילה 100 פעם ועדיין זה לא נכנס לי לראש... לוקח לי יותר משבוע לסיים אות אחת. זה לא נורמלי ובקצב הזה אני בחיים לא אלמד את הכל...

1234aaa

New member
המטרה של זה,

זה שתוך כדי שאת לומדת מילים חדשות גם תחזרי על הישנות,שכביכול כבר למדת אבל לאט לאט את שוכחת.

1234aaa

New member
תביני משהו,

אין שיטה שתעשה לך את לימוד המילים נעימה או כייפית. לא משנה מה יגידו לך כאן,עדיין תצטרכי לשבת ולשנן אותן [בדרך זו או אחרת]. אין פה פתרון קסם..

ZARINA1

New member
שיטות../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif

כפי שכבר ציינתי בעבר הטעות היא כניראה בגישה. אני לא ממוחית גדולה אבל אם המצב הוא כפי שאת מתארת. הבעיה נימצא בשני מישורים. במישור הנפשי. ובמישור הפיזי שאת שרויבה בו. את צריכה לעשות שתי דברים אם תעשי אותם תראי שתצליחי... או לפחות יותר מ-50% בדרך להצלחה אפשר להגיד שעשית. נתחיל עם הנושא הפשוט יותר שהוא פיזי. תתחילי ללמוד את המילים בשעות הבוקר לאחר ארוחה.( זה מוכח מחקרית שהקליטה שלנו טובה ביותר בבוקר).ניראה שאת לא נחה. ממולץ לקחת קורס טוב. במישור הנפשי גם בלי שתיכתבי את נימצאת בבעיה נפשית .תישקחי ממנה במהירות .(היא מעסיקה את מחשבותיך). גיבור הוא אדם הכובש את יצרו.
בהצלחה

SHTRUDIDI

New member
great minds think alike...

נזכרתי שכתבתי את זה מתישהו ואם כבר שמתי את הקישור הזה,יש שם עוד קצת הצעות איך ללמוד את המילים. אני העדפתי ללמוד להיות תוכי אבל היו אנשים בקורס שהשתמשו בשיטה שכתובה בקישור שהבאתי.

1234aaa

New member
../images/Emo7.gif

ואני כבר חשבתי שאני חכם ומוצלח והמצאתי את השיטה בעצמי.. מסתבר שהקדימו אותי.

ZARINA1

New member
כול הכבוד../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif

זו שיטה טובה.

yrljrl

New member
חשוב שתקציבי לעצמך מספר קבוע

של מילים שאת לומדת בכל יום. לדוגמא, 30 מילים ליום (חדשות, לא כולל אלו שאת כבר יודעת מהרשימה), כי אחרת "נתקעים" עם המילים לסוף הקורס. ההצעה הכי טובה שיכולה להיות, כדי לא לשכוח את מה שכבר למדת, זה שבכל פעם שאת עוברת עמוד תעברי על כל המילים שלמדת מהעמוד הקודם, ובכל פעם שאת עוברת לאות הבאה, תעברי על כל המילים מהאות הקודמת (גם אם זה לוקח זמן, זה מוסיף ביטחון). כל 5 אותיות, תעשי שוב חזרה על הכל- חזרה מהירה כדי לוודא שאת זוכרת, ומה שלא, תרשמי ברשימה "השחורה" כדי ללמוד אח"כ שוב. בכל מקרה לא להתייאש. זה אפשרי. בהצלחה!

למעלה