טיפים

כוכב114

New member
טיפים

שלום רב
אשמח לקבל דוגמאות לארוחות בינים ממש משביעות
האם אמורות להיות 3 ארוחות ביניים ביום ?
צריכה לרדת 5 קילוגרם בלבד
רוצה לבנות תפריט של אוכל כל שעתיים
אשמח לתפריט טוב אם טיפים איך לא להגיע רעבים ללילה
אני אמא ופעילה
אבל לא עושה ספורט באופן מיוחד
עובדת מהבית כך שיש לי אפשרות לחתוך ירקות או להכין מרק וכו
חשבתי ארוחת צהרים למשל לפצל לשני חלקים ואז אחד מהם יחשב ארוחת בינים
אפשר?

אבי519

New member
קודם כל התקנון אומר שלא נותנים כאן תפריטים לדיטות

עקרונית אם יש לך זמן אז מאד טוב ורצוי לפצל לארוחות קטנות עם הפרש של שעתיים שלש שעות הפסקה בניהן וכבר דובר על זה רבות.
לי אין כלכך זמן כי יש לי הפסקות מוקצבות בעבודה אז אני אוכל בין הארוחות תפוח עץ וגזר (ומכניס אותם לחשבון של הדייטה היומית) .

תפריט לאמא שעובדת מהבית

בעקרון הכותרת אולי מטעה, זה לא המקום לקבל תפריטים מותאמים אישית..
רק בכל זאת אענה לפחות על רוב שאלותייך:
כן, הכי נכון לאכול 3 ארוחות עיקריות ו 3 ארוחות ביניים. אגב לא חייב להיות ארוחת בוקר ממש כארוחה ראשונה. כלומר לא חייבים לאכול כריך על הבוקר. אפשר להתחיל עם קפה ומשהו ליד. הכי אני ממליצה על לחם עם ריבה או דבש שזה עם פחות שומנים. ורק אחרי שעתיים לארגן כריך כארוחת בוקר.
ובהמשך ארוחת צהריים ועוד 2 ארוחות ביניים וכמובן ארוחת ערב, כך שיש ארוחות כל 3 שעות בערך.
רעיונות לחטיפים משביעים יחסית: קרקרים של לחמית, חטיפי 100 קלוריות שיצאו לאחרונה, פרוסת לחם עם ממרח מתוק כמו שהמלצתי לבוקר. אפשר גם לנשנש קורנפלקס כחטיף ביניים וגם בייגלה. רק הבעיה איתם זה שליטה על כמויות- למדוד ולסגור את השקית בלי לקחת עוד חופן. אם את לא עומדת בזה אז עדיף רק המנות האישיות.
פרי זה כמובן אופציה מעולה אבל צריך לבחון אם זה משביע אותך. יש מצבים שאוכלים פרי ומרגישים רעבים ואז ממשיכים לפרי השני או יותר גרוע. לכן, זה הכי בריא רק תראי שזה מספק אותך. אם לא כל כך אז עדיף לאכול בערב, בדרך כלל אחרי שאוכלים טוב במשך היום ואוכלים ארוחת ערב טובה אז הפרי לא יהיה בעיתי.
כמובן להקפיד על המון ירקות מכמה שיותר צבעים- בין 6-8 יחידות ליום.
אגב, ארוחות אמורות להספיק ל 3 שעות- זה אומר שארוחה היא באמת מאוזנת נכון מבחינת הרכבים וכמויות. אםאת לא שבעה ל 3 שעות בהחלט צריך לבחון את התפריט.
מה שבטוח אני לא ממליצה לפצל ארוחות- זה יוצא מעט מדי לכל ארוחה. ובסוף כשיש יותר מדי ארוחות קטנות אף אחת לא באמת "יושבת" טוב. עדיף לאכול טוב ולהיות רגועים ל 3 שעות ולא שהצורך באוכל "ירדוף" אותך
מקווה שעוזר, אשמח לשמוע ולעזור בעוד נקודות אם יש צורך.
שוב, תפריט וכמויות זה לא המקום אבל עקרונות וטיפים אתן בשמחה :)

כוכב114

New member
תודה על תשובה מפורטת

יש לי כמה נקודות חולשה שאני מתקשה להתמודד איתן
אחת לפני מחזור
הרעב גדול יותר והרעב הוא לפחמימות
מה אפשר לעשות בתקופה זו מבחינת הארוחות

למעלה