טיפים על TUBULAR

spinner5

New member
טיפים על TUBULAR

הייתי שמח לשמוע מאנשים שמשתמשים ב TUBULAR, איך מסתדרים ביום יום, או שלא משתמשים, אלא רק בתחרויות. האם ישים להחליף צמיג כאשר תקועים בנקודה X או שלא, וכ"ו בקיצור אשמח מאד להבהרות בנושא. אודי.

danש

New member
אולי זה לא מחדש, אבל הכי חשוב

להדביק את הצמיג בצורה טובה , אם לא זה עלול להגמר בנזק בגוף וברכוש היתרון היחיד של טובולריים הוא שמשקל החישוק קל יותר כי אין לו שוליים (flanges) וזה חוסך כמה גרמים לדרך כדאי לקחת עוד צמיג ושפופרת דבק אפשר לתקן טובולרי, צריך לפרום את החוט בחלקו הפנימי, לתקן את הפנימית ולתפור מחדש עוד בעיה, שאין זמינות טובה של צמיגים וחישוקים בארץ בשבילי טובולרים היו בלבול מח ולכן נפטרתי מהם עוד על טובולריים מהאתר של שלדון בראון ועוד אחד

cheapbike

New member
tubular - מסוכן מדי לכביש

פשוט לא שווה להתעסק עם זה. 1) הסיכוי להדביק בצורה לא מושלמת ובכך שהצמיג יגלוש אינו מבוטל. 2) התמורה במשקל היא שולית (למרות שיש האומרים שיש יתרון ב Rolling Resistance). בעברי הרחוק היה לי זוג גלגלי מרוץ עם tubulars והיה לי גם הרבה דבק על הידיים - זה לא קל. מה שכן, ל velodrome זה מומלץ.... אבל אין בארץ velodrome. מישהו מעוניין להשקיע ולבנות?

Ron Davidman

New member
שווה מאוד להתעסק עם זה

בעיקר אם עוברים לגלגלים ברמה גבוהה.אפשר לחסוך כחצי קילו לפחות מגלגלים רגילים, להוסיף לארודינמיות,לחסוך בהתנגדות גלגול ולספיגת זעזועים משופרת.

Infin1ty

New member
אבל זה לא קשור לטיובלר, זה קשור

בגלגלים. לקמפניולו וגם לריינולדס (לא יודע אם מייבאים לארץ) יש סט גלגלים קלינצ'ר שכולו מקרבון (הכל, אין אלומניום בחישוק), צריך להשתמש בפנימיות שעשויות מ LATEX בלבד על מנת שלא תתפוצץ הפנימית, אבל יש את זה.

לא מסכים עם הנאמר...

טובלרים הם טובים, חזקים, מתגלגלים טוב יותר. אני משתמש בתחרויות, אך בגלגלי אימון הבאים שלי יהיו גם טובולרים. היום יש פסי דבק והעבודה נקיה ומהירה גם ב"תנאי שדה". הוכחתי כבר לכמה מחברי בזמן אמת שאני מחליף פנצ'ר עם טובולר יותר מהר ממה שהם מחליפים פנימית... אתה מוזמן להתקשר אלי לעוד פרטים.

Yarnin

New member
רק בדר אחד קטן ושניים נוספים

קלינצ'ר מתגלגל טוב יותר - זה לא שאני חושב כך, אלא מחקרים מראים כך. לגבי ההתעסקות - זה עינין של תירגול. אחרי כמה פעמים זה כבר לא בעיה. דבר נוסף וחשוב. חום - יש גם חישוקי אלומיניום טבולר ושם הבעיה היא פחותה. אבל גלגלי קרבון זו עלולה להיות בעיה בקית בארץ זבת. ע"ע חוזה בלוקי... חוץ מיזה - גלגלי קרבון בולמים זעזועים באופן יוצא מהכלל. לא תבין עד שלא תרכב על זוג אחד.

Infin1ty

New member
דני, שאלה קטנה לגבי הפס דבק של TUFO

השאלה לא קשורה לשירשור כמובן... אתה מרגיש הבדל כלשהו בלהוריד את הצמיג בין דבק רגיל לבין הפס דבק? אני מתכוון מבחינת קושי והפעלת כוח?

שאלה חשובה...

יש הבדל בהדבקה בין איך שאני מדביק לעצמי לבין איך שאתה (לצורך העניין) צריך להדביק לך. ההבדל נובע מכך שאני צריך הדבקה שתהייה מספיק חזקה, אבל לא חזקה מידי - כך שאוכל במהלך תחרות להחליף פנצ'ר במידת הצורך. רוכב כביש צריך הדבקה חזקה בהרבה. הדבקה חזקה = יכולת לקחת סיבובים ביותר בטחון, יכולת לרדת ירידות במהירות גבוהה. יש לטופו שני סוגי פסים - צהוב ואדום, האדום חזק יותר. דבק נוזלי - בעיקר תלוי בכמות הדבק שאתה שם. אני באופן כללי מעדיף את פסי הדבק מכיוון שההדבקה יותר פשוטה, פחות מלכלכת, והרבה יותר אסטטית. היום הדבקתי לא פחות משישה גלגלים... סט של 404, סט של 606 ולקינוח - סט 999.

למעלה