טיפים מקצועיים

רחליקה האחת

Member
מנהל
טיפים מקצועיים

קלף חמש המטבעות מזוהה בדרך כלל לצערי עם אומללות ומחסור בהיותו ישר וגם בהיותו הפוך. המסר של הקלף כשהוא הפוך - ל ד ע ת י - הוא: "מאחורי כל גבר מצליח- נמצאת אישה". בעקבות צעידה איתנה של אישה קדימה כמנהיגה מובילה- מסתמנים ניצני צמיחה חדשים לקראת שיפור והליכה מחיל אל חיל. בדיוק כמו שכשהאביב מגיע, השלג נמס ומתחיל תהליך צמיחה טבעי וירוק בעיניים. רחליקה

רשף כשף

New member
רחליקה יקרה שתי שאלות ברשותך:

1. כיצד את מתייחסת להיפוך של הקלף- האם כוונתך לכך שהוא פיזית יוצא עם ראשו כלפי מטה בפריסה? 2. כיצד את מחליטה על משמעותו של קלף הפוך? האם את בוחרת בהיפך של הפירוש? לדוגמה, איך הגעת במקרה זה לאישה שמאחורי הגבר? תודה ושבת שלום

רחליקה האחת

Member
מנהל
אהלן רשף נשמה,

היפוך הקלף: קלף הפוך יכול להיות הפוך פיזית או במיקומו בפריסה הוא מוגדר כזה. אינני מחליטה על משמעותו של קלף הפוך, קטונתי
הרשת האינטרנטית עמוסה מידע בנוגע לקלפים גם בעברית . ברוב המקומות מוצעים לכל קלף שני היבטים- ישר והפוך. ישנם עוד היבטים אבל ...
לצערי, הגישה הרווחת לעיתים בפרשנויות בנט נוטה לאמץ סוג פרשנות אחד לכל קלף שהוא ולהתעלם מהיבטיו הנוספים/אחרים. כך למשל באופן עקבי מצאתי שההתייחסות לקלף הקיסרית מתייחס רק להיבטי השפע והשגשוג. בעוד בהיות הקלף הפוך יש לו מגוון פרשנויות שאינו עולה עם מה שכתוב בנוגע להיות קלף הקיסרית ישר. הרחבתי די. מקווה שלא העקתי. שבת מושלמת לך אהובה, רשף המתוקה. רחליקה

רשף כשף

New member
בשמחה רחליקה, אשמח להרחבה בנושא

אני לא נוטה להתייחס להיפוך פיזי של הקלף מכיוון שכל הקלפים בחבילה בה אני משתמשת מסודרים עם ראשם כלפי מעלה. לגבי הפירוש עצמו, לכל קלף יש כמובן מגוון פרשנויות שמתקבלות ממיקומו בפריסה, משילובו עם שאר הקלפים בפריסה, מהרקע, מהשאלה שנשאלה וכך הלאה. עם זאת, המילה "הפוך" היא קצת טריקית מכיוון שהיא יכולה להשתמע כאילו את מתיחסת לפירוש ההפוך, בעוד לקלף יש יותר משני פירושים בלבד, וכולם מסתדרים עם משמעות הקלף. המילים "ישר" ו "הפוך" נותנות לקלף פרשנות של הטלת מטבע ולכן אני נמנעת מהן. בדרך כלל כשאני נתקלת בפרשנות שמאתגרת אותי, אני נוטה לחקור ולברר מהיכן היא נובעת. לא ברור לי מהיכן שאבת את הפרשנות לגבי האישה מאחורי הגבר דווקא בקלף זה, האם זה משום שבקלף יש שני אנשים שהולכים האחד אחרי השני? המשך שבת קסומה גם לך

רחליקה האחת

Member
מנהל
אחחחחחחח רשף, נשבעת בחיי

שכבר שנים רבות אני מבקשת מהאל כמתנת יום הולדת שכל
ציטוט דבריייך: עם זאת, המילה "הפוך" היא קצת טריקית מכיוון שהיא יכולה להשתמע כאילו את מתיחסת לפירוש ההפוך, בעוד לקלף יש יותר משני פירושים בלבד, וכולם מסתדרים עם משמעות הקלף. המילים "ישר" ו "הפוך" נותנות לקלף פרשנות של הטלת מטבע ולכן אני נמנעת מהן. לא מבינה מה "טריקי" במילה הפוך. אם כל הקלפים בחפיסה ישרים מה שישפיע עליו זה המיקום שלו בפריסה. אם בחפיסה חלק מהקלפים הפוכים והוא יוצא הפוך במיקום ישר הוא ייקרא הפוך ואם הפוך במיקום הפוך בפריסה הוא ייקרא ישר. "הפוך*הפוך=ישר". שמחתי לקרוא שכשפרשנות מאתגרת אותך את נוטה לחקור את הדבר. וכך אכן ראוי
בעניין הקלף הספציפי הזה- אינני זוכרת מניין שאוב המידע. עם זאת הוא לא מקורי שלי . לא בטוח שאצליח למצוא שוב את המקור למידע בשל העובדה שמידע רבשהיה במחשבי נמחק כאשר המחשב עבר פםירמוט. וירוס חדר לדיסק און קי בו אחסנתי את המידע וגם הדיסק און קי שבק חיים
בכל מקרה, כל אדם רשאי לבחור איזו גשה הוא מאמץ . ואני בהחלט מכבדת את דרכו של כל פרשן/קורא בקלפים בפרט כמו את דרכו של כל אדם בכלל. הפרשנות הזו לפיה אישה תומכת בגבר ומצעידה את שניהם קדימה בעיתות משבר בעיקר כלכלי- בהחלט עולה בקנה אחד עם המציאות המוכרת לי בסביבתי
אם אמצא את המקור לפרשנות אשמח להביא הנה קישור
תודה על דיון מאלף, רחליקה

רשף כשף

New member
תודה רחליקה ה"טריק" הוא

אם יש ישר או הפוך, הרי שיש רק שתי פרשנויות: הישרה וההפוכה לה. מטבע האדם, כאשר משהו הפוך למשהו אחר, אנו נוטים לפרשו כ"ההפך" לדבר השני. וכידוע- יש הרבה יותר משתי פרשנויות לכל קלף, שמשתמעות מהקלף עצמו ולא ממה שהקלף אינו מראה (או מה"הפך" לקלף). אמשח אם תעלי את המידע לכשתמצאי אותו. מתוך עניין ומתוך יצר החקרנות הטבעי שלי, אני לא מקבלת מידע כ"תורה מסיני", אלא רק אם ההסבר מספק אותי

רחליקה האחת

Member
מנהל
רשף באמאשלי תעשי טובה

תשארי בסביבה...
תראי, ברור לי שיש X פרשנויות על כל קלף וכל פרשן מפרש את הדברים אחרת. ברור לי וגם ציינתי שיש יותר משתי צורות- ישר/הפוך הם רק צורה אחת של התייחסות. בנוסף חלק חשוב כאן הוא האינטואיציה בעזרתה ניתן לגבש תמונה רחבה של הנושא ולהעניק תשובה הולמת עבור פרט מסוים ברגע מסוים עם שאלה מסוימת ועם קלפים מסויימים על ציקומם צירופיהם והקשר לשאלה -בפריסה כלשהי. תראי, אין כאן פרשנות נכונה ופרשנות שגויה או לחילופין פרשנות אחידה. וזה היופי. כך לטעמי
אגב, יש מצבים שמידע חיוני שאינו קשור לשאלה עולה בפריסה ועשוי להשפיע על טיב הייעוץ. מידע כזה יכול לעלות מצירופי קלפים. מה דעתך, עניתי? בחיי רשף, היכן רוכשים שכל? רחליקה בתסכול.

רשף כשף

New member
יקירה

אני בסהכ שאלתי איך הגעת לזה, לא צריך ללכת סחור סחור... מסיבה כלשהיא מצאת את הפרשנות הזו כטובה עבורך כמפרשת, פרשנות שמספקת לך היבט נוסף על הקלף. ואני מתוך סקרנות טבעית מעוניינת לדעת למה פרשנות זו דווקא מדברת אלייך באופן אישי. מה גרם לך לאמץ אותה, איפה את רואה את האישה שמאחורי הגבר בקלף זה? לא צריך למצוא את המקור- אלא את המקום בו הפרשנות מסתדרת לך באופן אישי מתוך מה שנראה בקלף. לגבי ישר והפוך, ציינתי שהתייחסות זו יכולה להוביל לטעויות, שנובעות מאנשים שמפרשים את הקלף כהיפוך הפרשנות המקורית, תוך התעלמות ממה שניבט מהקלף (מעצם המילה "הפוך"), מה שלא נכון לעשות, לדעתי.

רחליקה האחת

Member
מנהל
טוב, תודה, איזו הקלה...

רשף בחייך, לא ראית מעולם נשים נרתמות לסייע בכלכלת המשפחה מעבר לשעות עבודתן מחוץ למשק הבית? הכרתי נשים שבן הזוג שלהן: העסק שלו קרס הוא חלה ונפל למשכב ארול טווח כולל נכות הוא הדרדר להתמכרות לאלכוהול/הימורים/סמים הוא לווה כספים בשוק האפור ללא ידיעתה ועוד מרעין בישין בהם האישה הנאמנת נוטלת יוזמות ומטפלת במצב ככל יכולתה עד יציאה מהמשבר. גירושין מהבן זוג הם לא תמיד אופציה מסיבות מגוונות. זהו. כך הקלף מסתדר לי. אנחת רווחה חלקית- איפה קונים שכל?[כבר "ירדתי" מעניין המבצעים-אפשר במחיר מלא
] רחליקה

רשף כשף

New member
בוודאי שראיתי זאת באופן אישי

אבל אני לא רואה זאת בקלף..... כלומר- לדעתי, אם היה קלף שמתאר את התכונה הזו, לא היה מדובר בקלף זה, אלא במלכת המטבעות למשל

sagie.m

New member
3 טיפים על קלף 5 מטבעות והקשר שלו עם בגידות

תקשורת ראשית זהו קלף שמספרו 5 מה שאומר שהפרוש שלו צריך להיות קשור עם תקשורת. כיוון שתקשורת זו היכולת שלנו להגיב, הרי במקרה של קלף זה מדובר בתגובה לקויה. המספר חמש מגיב בצורה הרסנית כתוצאה מאיום או מתח שהצטבר אצל השואל (איום שנבנה אגב בקלף ארבעה מטבעות) ועכשיו, כשהוא לא יכול יותר, הוא שובר את הכלים והורס את כל מה שהוא בנה בתגובה אחת. בגידות מאותה הסיבה הקלף 5 מטבעות יכול לייצג בגידה. (אגב, נשים בקלפי הטארוט לא בוגדות אלא רק הגברים.. יותר מזה....כדי שהן לא יהיו אשמות בבגידה, הגברים, רק לייתר בטחון, בוגדים בהן עם גברים אחרים
הבגידה אליה הקלף מתייחס לא תהיה רומן מתמשך, אלא סטוץ חד פעמי. מדוע? כיוון שמדובר כאן בפעולה הרסנית אחת, תגובה אחת למצב רגשי סבוך בו נמצא השואל שלנו (שהוא כמובן גבר, כי נשים אינן בוגדות...זוכרים). למעשה אם יש בגידה – זו הבגידה הפחות רעה מכולן, כי הבגידה הזו היא למעשה צעקה לעזרה בה מראה השואל שמשהו כואב לו. הוא לא מחפש זוגיות אחרת ולא חושב לעזוב, אלא מגיב למצוקה. שאלות של עתיד אם הקלף 5 מטבעות יוצא בשאלות של עתיד (למשל: "האם אני מתנהל נכון כדי לקבל קידום בשנה הקרובה") אנו יכולים להסיק כי בעתיד, בעוד כשנה, הוא עלול להיות במקום של 5 מטבעות. אבל היום הוא עוד לא שם, והטעות שהוא עלול לעשות תיעשה במהלך השנה. אם כך, היום הוא נמצא בשלב הקודם לשלב אותו מייצג הקלף 5 מטבעות – בשלב שאותו מייצג הקלף 4 מטבעות. ומה אומר הקלף 4 מטבעות? שהשואל שלנו הוא המועמד הטוב לתפקיד, ושהכול בסדר, אלא שהשואל שלנו מרגיש מאוים, לחוץ, ואם הוא לא יתעשת – הוא עלול להתנהל לא נכון ולהרוס את כל מה שהוא בנה.

רחליקה האחת

Member
מנהל
תודה רבה שגיא

דברים שרואים משם לא רואים מכאן :) מרתק . תודה גם על הקישורים
רחליקה

למעלה