טיפים לתכנון מטבח

אמאגנות

New member
טיפים לתכנון מטבח

שלום לכולם,

שמי נועה. אני חדשה פה - אתמול התבשרנו שהקטנה שלנו (בת פחות משנתיים) חולת צליאק. קבענו תור לרופא גסטרו ומחכים לביופסיה, כך שבינתיים לפי מיטב הבנתי לא אמור להיות שינוי באורח החיים שלנו ושלה.

אני בטוחה שיהיו לי עוד המון שאלות (קראתי בעיון את ההודעות הנבחרות - ללא ספק עוזר!) אבל בינתיים יש לי שאלה מזווית קצת אחרת - אנחנו בעיצומו של תהליך תכנון לדירה חדשה שקנינו ואנחנו אמורים לעבור אליה בקיץ. האם יש לכם טיפים ספציפיים לגבי תכנון המטבח - דברים שאפשר לשנות כל עוד הוא לא בנוי אבל בהמשך יהיה יותר קשה?

לדוגמה, חשבנו לעשות מגירה גדולה לקורנפלקס ולחם. אני מאמינה שעדיין נצטרך את זה כי בעלי והבת הגדולה די מכורים, אבל חשבתי לחלק אותה לשניים עם חלוקה מובנית וסגורה היטב - חלק אחורי לנטול גלוטן וחלק קדמי לרגיל. קראתי גם שכדאי לרכוש מקפיא נוסף - מלכתחילה תכננו מקום לכך שביום מן הימים אולי נוסיף מקרר או מקפיא בחדר שירות. האם צריך גם מקרר או שעדיף רק מקפיא גדול? אני עדיין יכולה להגדיל קצת את המקום אם צריך.

אשמח לשמוע עוד טיפים ועצות.

תודה לכם שאתם כאן - בינתיים לקרוא ולהתעסק בלוגיסטיקה די מרגיע אותי...

net the jet

New member
בוקר טוב. לפני הכל אני מקוה שנאמר לכם

להמשיך לאכול רגיל עד לביופסיה.
&nbsp
לשאלתך- מקפיא נוסף או מקרר נוסף+ מקפיא זה רעיון טוב.
לחם ללא גלוטן בד"כ מאחסנים במקרר או מקפיא, הוא לא נשאר טרי כמו לחם רגיל, וקשה לשמור אותו באיחסון כמו קופסא או מגרה כמה ימים, ככה שמיותר לבנות משהו מיוחד עבור זה.
כל הדברים הסגורים ( פסטה, פירורי לחם, חטיפים, וכ"ו ) צריכים מדף או ארון או מגרה. לא צריך לבנות משהו מיוחד.
קמחים למינהם, אישית אני מעדיפה לשמור במקרר ( היה לי מקפיא קטן נוסף והחלפתי אותו במקרר + מקפיא גדול ) אני שומרת קמחים, פסטות, פירורי לחם, אגוזים, שקדים וכ"ו במקרר. במקפיא, לחם, דברים מוכנים..

טליאמתי

New member
ברוכה הבאה אמאגנות

אכן, בינתיים לא לעשות שינוי בתזונה של הקטנטנה:)
&nbsp
לגבי השאלה הלוגיסטית:
לדעתי עדיף להפריד מגירות לגמרי מפני שבבוא היום, כאשר הצליאקית תוכל לקחת לעצמה אוכל לבד עלול להיות מצב של בלבול/ או אולי פיתוי שאינו נחוץ:) כדאי ליעד מגירה לדברים ללא גלוטן ומכיוון שהצליאקית היא הצעירה שלכם, כדאי שמגירת הגלוטן תהיה במקום פחות נגישה לה.
מקפיא נפרד היה אחד מהרכישות שלי עם פרוץ הצליאק והוא מאוד שימושי לי. אני ממליצה לרכוש מקפיא גדול של 6 מגירות.
לדעתי אין צורך במקרר נוסף. אני הסתדרתי עם אחד ובתחילת הדרך בישלתי ואפיתי באופן קבוע עבור שלוש צליאקיות בוגרות. דווקא אוכל אפשר שכל המשפחה תאכל את אותו אוכל עם הקפדה על בחירת מזון שמוצהר כנטול גלוטן.
מכשיר נוסף וחשוב למטבח הצליאקי הוא מיקסר טוב עם מנוע חזק.
&nbsp

אמאגנות

New member
תודה רבה על התגובות המהירות!

אכן אמרו לא לעשות שינויים בתזונה, ולכן אני מאמינה שלא אספיק ללמוד על בשרי מה חשוב לפני שהתכנון יסתיים. חשוב ללמוד מבעלי ניסיון

תודה על הטיפים. האם לדעתכם עדיף דווקא להגדיל את המקרר והמקפיא שבמטבח, במקום לעשות משהו נפרד בחדר אחר? יש מקררים גדולים מאוד - ברוחב 1.20. כרגע לא תכננו, אלא יש מקרר בגודל רגיל וארון ליד. הייתם מוותרים על ארון בשביל מקרר גדול במטבח?

net the jet

New member
זה תלוי בהמון גורמים, במיוחד בכמות האיחסון שיש.

האם יש מקום למקרר או מקפיא נוסף במקום אחר בבית ( חדר משק, מזווה גדול וכ"ו )
האם יש מספיק מקום איחסון במטבח אם תוותרי על הארון ?
&nbsp
מאד אישי , וגם, מנסיון, משתנה מאד עם השנים....
אני יכולה לספר מניסון אישי: הבית ( והמטבח) נבנו לפני 18 שנים. טרם שיפצנו או שינינו דברים במטבח, אבל כן עברו שינויים " בתוך" הארונות. כשהקטן שרק נולד אז, התחיל לחטט במגרות מטבח, שניתי מיקומים של איסחון, שגדל, שוב נעשו שינויים.
מה שכן, אם שי מספיק מקום איחסון " למשחק" הזה, אז אין ממש בעיה.
&nbsp
מבחינת מקרר/מקפיא, זה שוב תלוי בהרגלים.
כמו שכתבתי, החלפתי מקפיא של 4 מגרות לטובת עוד מקרר+מקפיא באותו גודל, כי מעבר לדברים הקפואים ( אני מקפיאה המון ) התחלתי להכניס למקרר הרבה ממה ששמרתי בארון מזווה. משתי סיבות: האחת היא בגלל אי אילו חרקים, שקל להם יותר לחיות בארון לעומת מקרר, ושניה, שמירת מוצרים לאורך זמן יותר ארוך.
בזמנו, יותר קשה היה להשיג קמחים ללא גלוטן ושאר מוצרים ( לא היה בכל סופר ) כך שלא קניתי בשוטף, אלא אחת לחודש חודשיים. הכמות היתה גדולה יותר, ולכן היה חשוב לי לאחסן הכל בקירור שישאר לאורך זמן ארוך יותר.
היום, שבכל סופר יש מגוון לא רע של מוצרים ללא גלוטן, זו כבר לא בעיה ( אני לא מכניסה שיקולים של קניה חודשית גדולה במקום יותר זול וכ"ו )
בקיצור- זה מאד אישי.
&nbsp
בתור מעצבת פנים, אני יכולה להגיד לך שמבחינת א' ב', איחסון איחסון איחסון... כמה שיותר :)

אמאגנות

New member
תודה רבה!

בטח יהיו לי עוד שאלות על זה ועל עוד נושאים רבים בהמשך...
נתראה

אמאגנות

New member
ואולי מקרר במחסן?

סליחה על החפירה... פשוט חייבים לסגור את התכניות בימים הקרובים אז אני נסמכת על כל עצה שתוכלו לתת לי. מקווה שזה לא מציק יותר מדי. הארכיטקטית שלנו הציעה מקרר ומקפיא במחסן, במקום לוותר על מקום אחסון בתוך הדירה. הדירה בקומה 5 והמחסן בקומת קרקע.

סביר או שצריך אותו קרוב וזמין ביום יום?

דרך אגב לא יאומן עד כמה המחלה הזו נפוצה. היום סיפרתי לשני אנשים מארה״ב שעובדים איתי על זה שהבת אובחנה, מסתבר שהנשים של שניהם חולות וגם הבת של אחד מהם. צרת רבים?

net the jet

New member
שוב, תלוי בכם ובהתנהלות שלכם.

השאלה למה ישמש ( אגירת עודפים?) ועד כמה תזדקקי לו ביום יום וכמה ניג׳וס יהיה לרדת למטה כל פעם שתצטרכי משהו.
&nbsp
אני אגיד שוב, מכיוו שהיום באמת קל להשיג מוצריםללא גלוטן בכל מקום, יש פחות צורך באגירה של כמויות.
אפילו פסח, שפעם היה החג של הצליאקים, בו היינו קונים דברים לכל השנה, כבר לא כזו אטרקציה, כי באמת שניתן להשיג כמעט הכל, כל השנה. אם תקראי כאן את שירשור ההמלצה על מה לקנות לפני פסח, תוכלי לראות מה אני קונים ושומרים.
אז סתם לדוגמא, משהיא כתבה שקונים עוגות ( אילו של פסח שארוזות בנייר אלומיניום ) ומקפיאים, שיהיה לשליפה למקרי חירום כמו טיולים או אירוע שלא סיפרו עליו בגן, אז לא תהיה בעיה אם זה יהיה למטה במחסן...
&nbsp
שתי נקודות חשובות בעניני עיצוב לשקט הנפשי שלך: אף פעם אין 100%, וגם בתיכנון הבית ה 4 שלך, יהיו דברים שאחרי , ולאורך זמן אחרי, תחשבי שהיית עושה אחרת. תמיד יש אופנות חדשות ותמיד יש משהו שתחשבי שהיה יוצא יותר טוב... זה מה יש , ולכן צריך להיות שלמים עם החלטות סופיות ולא לקפוץ ולשנות שוב ושוב אחרי שבמקרה נכנת לבית של חברים של הילד וראית משהו שאולי גם את רוצה

זה משהו שאני תמיד אומרת ללקוחות, כי עיצוב זה משהו שמשתנה בקצב מהיר. ככה שלהיות שלמים עם החלטות זה מאד חשוב.
דבר שני, מתרגלים לכל. גם אם המטבח לא יהיה נוח ב100%, ותחליטי למשל שהמקפיא/מקרר נוסף יהיו למטה... תתרגלי . תלמדי לתכנן שאם את צריכה משהו את נכנסת לשם כשאת עולה הביתה מסידורים, או עוברת מפנה לשם דברים שקנית עוד לפני שאת עולה הביתה... בקיצור, מתארגנת על זה בצורה הטובה ביותר.
&nbsp
&nbsp
הכי חשוב- את לא חופרת, ותמשיכי לשאול בכיף.
בהצלחה!

ADEELI

New member
החלטה על מקרר ו/או מקפיא

עברנו דירה לפני שנה וחצי ולפני שנה עיצבנו מחדש את המטבח, יש המלצות , אבל בשורה התחתונה ההחלטות תלוייות בהתנהלות ובהרגלי הצריכה, ארוח, בישול ואפייה של כל משפחה.
הצליאק לא שימש אבן דרך משמעותית בהחלטות על עיצוב המטבח (והנושא כן עלה על הפרק ונבדק עם המעצבת של המטבח).
דבר ראשון נוחות היא דבר מאוד חשוב. לא כיף לגלות ב 07:00 בבוקר, שנגמר הלחם נ"ג ושצריך לרדת מקומה חמישית לקומת קרקע להביא לחם מהמקפיא שנמצא שם.
לאף אחת לא מתחשק באותו הרגע להחליף בגדים ולרדת במעלית (וזה בזמן שהילדים עוד לא יצאו מהמיטה וצריך לזרז אותם...).
בעבר כשמוצרים ללא גלוטן לא היו זמינים בכל מקום, מקפיא גדול היה מאוד שימושי. כיום כשהכל זמין בכל רשת מרכולים, אני לא מחזיקה יותר משניים שלושה לחמים במקפיא.
והחלטנו להישאר עם מקפיא קטן. מצד שני כשיש מבצע שווה או מוצרים מיוחדים בפסח, אני מוצאת את עצמי כן ממלא את המקפיא.
אם אתם משפחה שמארחת הרבה, מבשלים ומקפיאים הרבה אז בטח שיש צורך במקפיא גדול. את יודעת אם את אוהבת לאפות או מעדיפה לקנות מוצרים קנויים ואז ההחלטה תהיה אם להחזיק מקפיא
או לדאוג למקומות אחסון. חשוב לבדוק באזור שאליו אתם עוברים אם יש רשתות שיווק ואם יש שם מוצרים ללא גלוטן זמינים. זה גם יהיה שיקול בקניית מקפיא גדול או קטן או רק מקרר עם מקפיא גדול.
וכמו שכבר נאמר אף פעם אין 100% מושלם ואם כל מצב לומדים להסתדר.
שיהיה לכם בהצלחה והתאקלמות קלה ומהירה.

אמאגנות

New member
האדריכלית שלי לא הרשתה לי לשים מקפיא בלי מקרר

בלי קשר לצליאק. היא טענה שזה הרבה יותר שימושי, ואכן בחדר שירות ולא במחסן. להוסיף מקפיא במחסן תמיד אפשר.
אז ההחלטה היא על מקרר קטן יחסית שיש לו גם מקפיא. בא קצת על חשבון מקום אחסון בארונות בחדר שירות אבל נראה לי שזו ההחלטה הנכונה בשבילנו (שקלנו לעשות הכנה למשהו כזה בכל מקרה, עוד לפני סיפור הצליאק).
&nbsp
תודה על כל העצות!
שבת שלום לכולם

למעלה