טיפים לרכיבת שלג

רוכבון

New member
טיפים לרכיבת שלג

אני אכתוב מהניסיון שלי, ואשמח לקרוא מנסיונם של אחרים:
א. לא לצאת לבד, חשוב תמיד אבל על אחת כמה וכמה בתנאים מסובכים...
ב. חלפ"ס מלמעלה. קריטי. זה מה ששומר את הביגוד בפנים יבש - וממילא מבודד מבחינת קור.
ג. כפפות רכיבה עבות. אין מה לעשות, כשקר מאד האצבעות קופאות ואי אפשר לתפעל את האופנוע.
ד. שקיות ניילון על הגרביים בתוך מגפי הרכיבה. המגפיים אף פעם לא אטומים לחלוטין למים, וכשהעור נרטב וחודרת רטיבות לאצבעות זה ממש כואב. כדי לשמור את האצבעות יבשות מומלץ מאד לשים שקיות על הגרביים. מומלץ כמובן גרביים הכי עבות שיש.
ה. משקפי אבק, גם למי שבדרך כלל רוכב בלי. הפתיתים של השלג נכנסים בעיניים/משקפים ומפריעים בריכוז. משקפי אבק עושים יופי של עבודה.
ו. חם צוואר/כובע גרב דק מהסוג שנכנס מתחת לקסדה. ככה הצוואר לא קופא...
ז. להוריד אויר. לרכב בשלג דומה קצת לרכיבה בחול ים, רק שיש הרבה פחות חיכוך.
ח. ברכיבה עצמה - כמו בדיונות - לשמור על מהירות כל הזמן [בלי להגזים כמובן], סיבובים רחבים.
ט. להיזהר מאד מאד מאד מקרח!!!! כבישים קפואים/קוליסים של מכוניות שיש מתחתם שכבה של שלג דחוס/קרח - אפס אחיזה!! אפשר ליפול מעמידה במקום!!
י. מיגון חובה - נפילות בשלג יכולות להיות כואבות מאד, להיזהר מסלעים שקבורים בשלג ולהקפיד לשתות - מאבדים נוזלים גם ברכיבה במזג אויר קר.
תהנו ותעלו תמונות!!!

המחשמל 64

New member
מנהל
על הטיפים. אני מנסה לדמיין אחיזה בשלג

נראה לי קצת מסובך
. רוכבון , מה זה תנאים מסובכים? כוונתך בהיבט ראות או עומק שלג?
שאתה אומר להזהר מקרח ,אז נאמר שיש שלג ורכבת ביום יומיים אחר שירד, הרי מתחיל להפשיר.
מה אתה עושה עם הקרח, שכן חלק מהשלג נמס ועובר למצב קרח בעצם. והאם אפס האחיזה
נכונה גם לשטח עצמו או לסוגי שטח מסויימים או רק לקטעי כביש?

על רכיבה בשלג מסמנים וי

לא להיט.
בחול טובעני, לפחות רואים מה קורה.
השלג מסתיר תחתיו הפתעות לרוב.
עדיף לרכב על קוליסים שפתחו הגיפים.

רוכבון

New member
רכבתי איזה ארבעה חמישה טיולי שלג בחיי

זה לא כל כך הרבה ניסיון בתחום...
כוונתי תנאים מסובכים בעיקר לקור בשילוב עם רטיבות, שכשעוצרים רכיבה יכול להיות אתגר לא פשוט. אם אתה תקוע לבד בשטח, וקר לך ורטוב אתה יכול גם להיכנס להיפוטרמיה. ולכן חשוב במיוחד לרכב עם שותפים [כידוע, ההתמודדות עם כל תקיעה פשוטה יותר כשיש לידך עוד מישהו...].
שלג טרי זה עסק אחד - הוא בדרך כלל רך מאד, ומתחתיו עדיין אין קרח.
שלג אחרי יום יומיים מקבל מרקם אחר לגמרי - הוא נהיה קשה בהרבה, וקצת דחוס.
מנסיוני, עיקר הסכנה של הקרח איננה מתחת למעטה השלג אלא על אספלט - שכשזורמים עליו מים - בלילה הם קופאים ואתה מקבל משטח החלקה... או בתחתית של קוליסים שנוצרים בשלג: רכבי שטח/אופנועים/טרקטורונים דוחסים את השלג בקוליס והוא בעצם נהיה קרח - זה מאד מאד מחליק וצריך להיזהר.
ניתן להתאים את האופנוע לרכיבת שלג במספר אופנים: בדופי"ם יש שמחליפים דיזות וגובה מחט לפעולה בטמפ' קרות, הוספה של מסמרים לצמיגים או קניה של צמיגי קרח - פשוט מטורף איך רוכבים על אגמים קפואים... יש כאלה שחוסמים את הרדיאטורים כדי לשמור על חום המנוע, יש כאלה שמחליפים את השמן במתלים כדי לאפשר פעולה תקינה גם בטמפ' נמוכות, ויש כאלה שמגדילים לעשות ומרכיבים מין סט של מגלש במזלג הקדמי וזחל במקום הגלגל האחורי - מה שהופך את האופנוע לאופנוע שלג ממש.
לעניננו, בשביל יומיים שלג בשנה לא הייתי משנה כלום בכלי, צריך לצאת, בזהירות, עם חברים טובים, ובשלג עד גובה מסויים אין בעיה לרכב ולכייף.
בהצלחה!

המחשמל 64

New member
מנהל
תודה על הטיפים! בכוונתי להכין כמאמר תחת "טיפים"

אם יש עוד מידע, אשמח. קדימה SHOT

למעלה