טיפים לריצה בחום

omerB

New member
טיפים לריצה בחום

עדכנו את הכתבה בנושא אימונים בחום. כתבה בשוונג. (אם יש לכם רעיונות משלכם - שתפו אותנו)

neuron

New member
וההמלצה שלי

...היות וממילא עונת תחרויות הריצה לפני סיום, ניתן להנות בתקופת הקיץ מאימוני שחיה ואופניים. גם נותנים מנוחה ראויה לגוף, ממשיכים לשמור על כושר בסיסי מעולה, וכל זאת תוך עיסוק בספורט שהוא פחות תובעני מבחינת משק המים (ניתן גם לסחוב כמות נאה של מים בזמן רכיבה שלא כמו בריצה). את אימוני הריצה ניתן לשמור לאותם ימים בהם יש לכם אפשרות לרוץ בשעות הערב המאוחרות. והערה בנוגע לאחת ההמלצות- באימוני ריצה עצימים (או תחרויות ריצה) תוותרו על הכובע! זה לא עושה טוב

neuron

New member
אכן כן...

גיוון מנטלי ופיסי לפגרת הקיץ (גם בריא וגם מהנה, מה צריך יותר...)

berale

New member
אין לכם מושג מזה כיף....

אני לא מבין איך אפשר לרוץ בקור... אבל בקיץ? כל הכיף בקיץ זה לצאת לריצה באמצע הצהריים לראות איך כולם מסתכלים אליך ומפנים לך את הדרך ביראת כבוד, לרוץ כל כך לאט שאפילו הסוסיתא של שכן שלי יכולה לספק לי תחרות ולהאשים את מזג האויר (זה טוב כי כשרצים לאט יש פחות שחיקה במפרקים), לפנטז על אבטיח ענק מהקילומטר העשירי ולחזור הביתה עם יותר זעה בבגדים וסביבתם מכמות המים בכנרת כולה... זה מה שעשיתי בשנה שעברה, אבל לצערי הרב אני כבר שבועיים מושבת ועוד לא יצא לי השנה... אבל אל תדאגו אני מצליח להישאר שפוי גם בלי ריצה, ומתאמן בענפי ספורט אחרים בנתיים. אתמול לדוגמא שחיתי בירקון... זה אולי לא תחליף לריצה, אבל בהחלט מאתגר... יום טוב ואופטימי לכל חברי הפורום!

neuron

New member
ה שמושך יותר תשומת לב...

...זה לרוץ בחליפת ריצה מינימליסטית ביום חורף קר וגשום. דרך אגב, זה גם עדיף על פני לבוש מסורבל שממילא נרטב והופך ללא נוח. לרוץ באמצע היום בקיץ זה נחמד לשיזוף (אתה יכול לתפוס אותי עושה זאת על חוף הים כשלגופי רק ספידו) אבל קשה להתמיד מספר גדול של קילומטרים בתנאים כאלו (מעל 15 ק"מ בצהרי יום של 30 מעלות + ואתה בבעיה)

berale

New member
בענין תשומי´ דוקא חורף יותר טוב

בחורף אני רצתי מוקדם בבוקר עם חליפת טיץ´ בצבעים זוהרים, גם מחמם, גם נח אבל ביחוד מושך תשומת לב... איזה בוקר עברה לידי ניידת משטרה והשוטרת שם נתנה לי כזה מבט ... בוא נגיד שאם לא עצרו אותי אז, כנראה שאני צריך לרצוח מישהו כדי שיעצרו אותי...

oferba

New member
סיפור על שוטרים וריצה ברמה"ש

באחד מההתמודדיות של נבחרת ישראל בטניס במסגרת גביע דיוויס במרכז הטניס ברמה"ש (אולי ב-93 בניצחון הגדול על שוויץ, אבל אני לא בטוח), הגעתי לראות את המשחקים, שמשוחקים במשך 3 ימים רצופים:יום שישי-2 משחקי יחידים, יום שבת-משחק זוגות, יום ראשון-2 משחקי יחידים. לאחר המשחקים ביום שישי, החלטתי לחזור הביתה בריצה (דבר שעשיתי הרבה פעמים בתקופה ההיא, כשעדיין לא היה לי רכב). באותו פעם חזרתי דרך רמה"ש, עדיין לא הכרתי את הדרך של הכביש דרומית למחלף הכפר הירוק. כשהגעתי למחלף הכפר הירוק - בתקופה שעבדו על בניית המחלף כפי שהוא היום - הייתה שם ניידת משטרה ושוטר שעמד לידה. השוטר שראה אותי רץ על המדרכה (בג´ינס ולא בבגדי ריצה...), - במעבר חצייה הלכתי ולא רצתי, כמו כל אזרח שומר חוק - ביקש ממני לעצור, ושאל לאן אני רץ, בשיא הטבעיות עניתי הביתה, לחולון. זה לא נראה לא כל כך הגיוני והוא שאל אם יש לי תעודת זהות, נתיתי לו אותה, והוא החל לדבר במכשיר הקשר, כנראה כדי לבדוק את הפרטים שלי עם המוקד... אז עלה לי רעיון אחר, והראיתי לו את הכרטיס ממשחק הטניס, כנראה שזה שכנע אותו והוא החזיר לי את תעודת הזהות ןשחרר אותי לדרכי. למחרת הגעתי לקראת הצהרים למשחק הזוגות (כמובן בריצה), והפעם החלטתי לנסות להיכנס דרך הכביש דרומית למחלף הכביש הירוק, פניתי לשוטר שעמד שם ליד אופנוע, וכיוון את תנועת הרכבים שהגיעו למשחק, ושאלתי האם מבחינת בטיחות אני יכול לעשות את הדרך בשולי הכביש ברגל. הוא ענה לי בכן, אבל בשביל מה בחום הזה, עדיף שאני אתפוס טרמפ עם אחת המכוניות, אמרתי לו שאם כבר רצתי עד לשם מחולון, אז מה זה עוד כמה מאות מטר. הוא עוד ניסה להציע לתפוס לי טרמפ, אבל אני סירבתי בנימוס, והתחלתי לרוץ... לאחר כ-100 מטר, אני שומע צפצוף, וכשאני מפנה את הראש אני רואה את השוטר, רכוב על האופנוע שלו, והוא אומר בוא , תעלה על האופנוע ואני אקח אותך לאצטדיון הטניס, הוא אכן חסך לי ריצה של כמה דקות.

tamarklei

New member
מזדהה איתך!!!!../images/Emo45.gif

זה דבר שקשה להסביר- ואני בטוחה שיש מי שחושבים שהתחרפנת... זה באמת משהו- להרגיש את החמימות של השמש הלוהטת ממיסה את כל הגוף ואז אתה מפנטז על כל מה שיצנן אותך... כאחת שפעילה מאוד בשמש -לא התייבשתי מעודי! וכשאני חוששת מהתייבשות אני מתענגת על הרטמן שנמצא אצלי במקרר למצבי התייבשות ועם קצת סיוע -אני בחזרה על הגל. וזה נחמד לראות שאני לא בין היחידים שמבינים את התחושה המהפנטת הזו.

neuron

New member
אפרופו התייבשות... ../images/Emo35.gif

מישהו יודע מהם שקיות המים הגדולות ביותר שיש ל SOURCE? אני מחפש שקית בגודל של 4-5 ליטר שניתן להכניס לתוך תיק רכיבה (לאימוני שטח ארוכים המיוחד) הצעות על חברות אחרות שמיצרות שקיות מים (עם צינורית שתיה) יתקבלו גם הן בברכה.

למעלה