טיפים לרוכב המתחיל

ori 6

New member
טיפים לרוכב המתחיל

שלום לכולם,

בהשפעה משולבת של הטיול לאמסטרדם והשלווה שהרכיבה הסבה לי, רכשתי היום את זוג האופניים הראשון שלי (לפחות מאז שהייתי ילד).

אפשר להיעזר בכם בכמה שאלות של "צעירים"?

קודם כל, אני רוצה בתור התחלה לתרגל ולעשות מסלולים שהם קלים/פשוטים באזור המרכז. אני יודע שיש מסלול מכפר הבפטיסטים עד לנמל ת"א או האזור – אני צודק?

יש מסלולים נוספים באזור המרכז שהם "מנותקים" מהכביש ולא קשים במיוחד שאתם יכולים להמליץ לי עליהם?

בנוסף, ההורים הפולנים (גם כשאני בן 30..) ישר הזדעקו ואמרו לי לקנות קסדה. האם אתם שמים ברכיבות "פשוטות" שלא בין רכבים או בתנאי שטח קסדה?

עצות כלליות נוספות לרוכב המתחיל?

המון תודה.

zoharzafon

New member
לא עולה על האופניים בלי קסדה

לפעמים התאונות הקשות ביותר קורות ברכיבות הפשוטות ביותר

TakeCtrl

New member
מה שמבאס שכל פרוייקט תל-אופן מתבסס על חוסר קסדה..

כי פשוט האופניים שם, ואף אחד לא ייצא עם קסדה מהבית רק במקרה שיצטרך להשתמש בזה..

steiff

New member
כמובן שתמיד חובשים קסדה

תמיד זה אומר תמיד.

המסלול שתיארת עובר לאורכו של נהר הירקון. מסלול לא קשה במיוחד וללא אתגרים טכניים מיוחדים למעט אמבטיות חול מזדמנות שעלולות להצריך טיול רגלי של כמה עשרות מטרים.

מסלולים רלוונטיים באתרים כמו ״הרים״ או בפורום טיולי אופניים השכן שלנו.

מעבר לו יש באזור המרכז בטווח נסיעה סבירה גם מסלולים ביער חורשים, ביער בן שמן, יער קולה.

אני לא תמיד רוכבת עם קסדה

כשאני בפארק או בירקון או סתם עושה רכיבות נפח של 70-80 קילומטר אני מעדיפה כובע מצחייה. ברכיבות יותר רציניות או במקומות שאני לא מכירה אני שמה קסדה. האם זה מסוכן? אולי. אני לא מטיפה לאף אחד ולא מנסה לשכנע.

avinoamdor1

New member
קסדה בראש טוב

היי
להלן כמה אפשרויות להפגע גם לאלה שחושבים שיש פטור מקסדה ברכיבה קלילה-
1. אבן קטנה שהגלגל מחליק עליה והופ את(ה) פוגש את האדמה,אספלט וכ"ו.
2.עצירת פתאום מסיבה כזו או אחרת והופ את(ה) פוגש את האדמה,אספלט וכ"ו.
3.החלקה עקב רטיבות כזו או אחרת והופ את(ה) פוגש את האדמה,אספלט וכ"ו.
4.רוכב אחר מתנגש בך והופ את(ה) פוגש את האדמה,אספלט וכ"ו.
הקוראים מוזמנים להוסיף עוד ועוד דוגמאות לאפשרויות התרסקות גם ברכיבות קלילות והכל כדי לשכנע את המפקפקים שאם הראש חשוב ויקר לכם חבשו קסדה.

ronengeles

New member
אפשר למצוא אין ספור דוגמאות לאיך אפשר להפגע בראש

כשאתה לא רוכב על אופניים. זה כולל גם מצבים שאתה הולך ברחוב, או אפילו סתם נמצא בבית. האם אתה חובש קסדה במשך כל היום? כנראה שלא....
&nbsp
מהנסיון שלי, ברוב המוחלט מהנפילות שהיו לי עם אופניים (והיו לי מספיק), הראש אף פעם לא נפגע. הנפילה הסתיימה במכות יבשות ושפשופים בגפיים. רק בנפילה אחת (בזמן שרכב חתך אותי בכביש ואילץ אותי לבלום חזק ולכן נזרקתי קדימה), נפגעתי באיזור הראש, וגם אז קסדה לא היתה מועילה (רק פול פייס) כי נפגעתי בסנטר ובלחי). אני מניח שאתה לא לוקח קסדת פול פייס בכל רכיבה למכולת.....
&nbsp
כל אחד עושה הערכת סיכונים משלו, ולפי זה מחליט מתי להתמגן ואיך.

steiff

New member
ברוב מוחלט???

זה נכון שברוב הנפילות נחבלים במקומות אחרים בגוף ולא דווקא בראש.
הבעיה היא שיש לנו רק ראש אחד, וחבלה בו עלולה להיות בלתי הפיכה וללא תחליף.

תחשוב על כל האברים בגוף מהם יש לנו שניים: ידיים, רגליים, עיניים...
תחשוב על כל האנשים שאתה מכיר או פוגש שחסר להם אחד מהשניים, או פגוע באופן משמעותי.
תחשוב שאם הפגיעה הזו היתה בראש - לא היית פוגש אותם.

לכן המסר שלי ברור, ולא משנה מה לשון החוק: יש לנו רק ראש אחד ואנחנו חיים רק פעם אחת.
ועוד דבר אחד: מי שישלם את המחיר ואת הסבל של הבחירה שלך לא לחבוש קסדה זה לא רק אתה. זה גם בני משפחתך, ובמקרה של אישפוז ארוך ושיקום ארוך - החברה כולה.

סטטיסטית אפשר להיפגע בראש גם כתוצאה ממעידה במדרגות בבית, ואפשר להיפגע בראש גם כשאתה חובש קסדה. לפני קצת פחות משנה מעד אבי (81) במדרגות, שבר בגולגולת, שט׳ד חזק במוח, שבוע בטיפול נמרץ נוירולוגי, אבדן יכולת הדיבור (מלמל הברות לא ברורות ורק מדי פעם הוציא מילה ברורה) אבדן יכולת תנועה (רק תנועות חלקיות בגפיים) ואחרי חודש הוקל לנו כשסיבוך נשימתי גאל אותו, ואותנו, מהסיוט.
לידו שכב בחור צעיר שנפגע בראשו בעת רכיבה באופי שטח ביער קרית אתא. עם קסדה, ובשטח שאני מכיר מהיום יום. הוא הועבר לבית לווינשטיין ואיני יודע מה עלה בגורלו. מקווה שהשתקם.
תוכל לאמר: ״אתה רואה?!!! גם עם. קסדה אפשר להיפגע...״ אז זהו, שהרוב המוחלט של חבלות בראש ללא קסדה נגמר רע. והרוב המוחלט של חבלות בראש עם קסדה נגמר פחות רע. לא כדאי להתגרות בגורל.

ronengeles

New member
מה לא ברור?

כתבתי מהנסיון שלי. בכל הנפילות אופניים שהיו לי (מלבד אחת) הראש לא נפגע בכלל. גם בזאת הראש נפגע, קסדה (שהיא לא פול פייס) לא היתה עוזרת כי הפגיעה היתה בפנים.
באמת שצר לי על אביך, אבל באותה מידה אתה יכול להגיד שכל קשיש צריך לשים קסדה כשהוא יורד במדרגות כי הסיכון שלו להפגע עולה משמעותית.
בכלל, מכל הסובבים אותי, אני לא ממש מכיר מישהו שנפצע בראש בזמן רכיבה על אופניים. אהי בהחלט מכיר כמה שנפצעו בראש בזמן שהם לא רכבו (בבית, בבית ספר....). אז אפשר להגיד שבכל זמן נתון רצוי שתשים קסדה, כי אף פעם אי אפשר לדעת מתי תיפגע.
אתה מחליט לשים קסה בכל פעם שאתה עולה על אופניים? יופי, כל הכבוד לך.
אני לא רואה צורך לשים קסה כשאני רוכב עם האופניים למכולת כמו שאני לא שם קסדה כשאני עושה את הדרך הזאת ברגל. לעומת זאת, כשאני עושה רכיבה ספוטיבית בעיר, או רכיבה בשטח, אני כן שם קסדה. למה? כי במצבים האלה החלטתי שהסיכון עולה, והיתרונות של הקסדה עולים על החסרונות שלה (שברכיבה ספורטיבית לא ממש רלוונטיים מבחינתי).
&nbsp

steiff

New member
החלטת שהסיכון עולה.

פה הרי הבעיה. החלטת על סמך שיקול דעתך ושיקול הדעת לא מתבסס תמיד על הכרות עם כל הסיכונים וכל הסיכויים אלא על תחושת בטן כלשהיא. שאננות של ״לי זה לא יקרה״, או תחושת עודף בטחון עצמי או מחשבה שאתה יודע יותר טוב מכולם מה טוב בשבילך.
ראה פה:

http://www.harim.co.il/articles/304/פחית-פאנטה-איזו-נפילה.htm

את הלקח שלי למדתי.
אחד החברים שרכב איתי באותה רכיבה עדיין מתעקש לרכוב עם כובע בד. הוא אומר שהוא יחבוש קסדה ״בגלגול הבא״. הוא גם אחד מאלה שמתעקשים לרכוב בצד שמאל של הכביש, מול התנועה.

ronengeles

New member
יש לי שאלה אליך

כשאתה הולך ברחוב, אני מניח שאתה בלי קסדה. גם כשאתה בבית אתה בלי קסדה. אתה מחליט שהסיכון שתיפגע בראש בבית או בסתם הליכה ברחוב, לא שווה את האי נוחות של הקסדה, ולכן אתה בוחר לא לחבוש אותה.
כשאתה רוכב בשטח עם האופניים, אתה מחליט שהסיכון כבר מספיק גבוה כדי לגרום לך לשים קסדה.
עכשיו מגיעה השאלה. אם הרכיבה על האופניים מספיק מסוכנת כדי לגרום לך לשים קסדה, אז לא הרבה יותר חכם פשוט להמנע מהפעילות הזאת? החלטת שאם תשים קסדה אז הכל יהיה בסדר ולא יקרה לך כלום?
פה הרי הבעיה. החלטת על סמך שיקול דעתך ושיקול הדעת לא מתבסס תמיד על הכרות עם כל הסיכונים וכל הסיכויים אלא על תחושת בטן כלשהיא. שאננות של ״לי זה לא יקרה״, או תחושת עודף בטחון עצמי או מחשבה שאתה יודע יותר טוב מכולם מה טוב בשבילך.

הבנת את הפואנטה?

בכל מקרה, כשאני רוכב בעיר, אני לא מנסה לשבור שיאי מהירות ולא מנסה למעוך דברים עם הגלגל. המטרה שלי היא להגיע מנק' א לנק' ב עם מינימום זיעה ובזמן סביר. כשאני רוכב על מדרכה אני מאיט את הקצב בצורה משמעותית בגלל כל הסיכונים מסביב (הולכי רגל, עצים, חפצים זרוקים, דוכני לוטו, שיבושים במדרכה, יציאות מבניינים וכו....). כשאני על שביל אופניים, אני מן הסתם יותר מהיר, אבל מתאים את עצמי לסביבה (שביל ריק או עמוס בילדים, כלבים שמסתובבים רוכבים נוספים וכו...).

תאמין לי שאני יודע שקסדה היא לא סתם. יש לי קסדה בבית, ואני אכן משתמש בה כשאני רואה לנכון. תתן לי קצת קרדיט שאני מספיק בוגר ואחראי ויש לי נסיון ברכיבה (רוכב יוממות כבר 5 שנים בערך) וגם בנפילות.

אני יכול להגיד שאתה מטומטם כי אתה הולך לקפץ על סלעים כמה פעמים בשבוע (עם קסדה או בלי, לא משנה).
אתה יכול להגיד שאני מטומטם כי אני רוכב בעיר בלי קסדה.
אחד אחר יכול להגיד על שנינו שאנחנו מטומטמים, על עצם זה שאנחנו בכלל רוכבים, ולא משנה איפה.
כל אחד והסטטנדרטים שלו.

steiff

New member
ההתלבטות שלי היום היא אם לשים מגיני מרפקים וברכיים

קסדה בכלל לא בסימן שאלה.

אני רק מזכיר לך שיש לכל אחד מאיתנו רק ראש אחד, וזה בשונה משתי ידיים, שתי רגליים, 20 אצבעות וכיו׳ב... אין לנו ראש חלופי או משהו שיוכל למלא את מקומו בהיעדרו.

תעשה מה שטוב בשבילך, אבל מן ההגינות שלא תמליץ לאחרים לקחת על עצמם סיכונים.

ronengeles

New member
איפה ראית אותי ממליץ למישהו לרכוב בלי קסדה?

אגב, עמוד שידרה יש לך רק אחד....
מה עם צביצב, לא אופציה?

Old School2

New member
תלמד מניסיונם של אחרים

תוכל למצוא ברשת הרבה סיפורי קסדות מפוצצות וראשים שלמים. הרבה תאונות ליד הבית במסלול מוכר.
קסדה גם מהזולות ברגע שמותאמת נכון כמעט לא מורגשת וגם מגינה על הראש משמש.

מכפר הבפטיסטים תוכל לעקוב אחרי הסימון של שביל ישראל לאורך נחל הירקון עד לקריית עתידים, משם בפארק הירקון.

למעלה