טיפים לרדת במשקל?

מסגרת של פעילות גופנית אהובה

הטיפ שאני יכול להציע לך הוא למצוא מסגרת של פעילות גופנית שאת מפיקה ממנה הנאה, ושמדברת אלייך. להתמיד בפעילות גופנית שלא נהנים ממנה ושהיא משעעמת, זה דבר מאוד קשה. מצאי לך למשל שחייה, יוגה, אומנויות לחימה לכל גווניה, ריקוד לכל גווניו, ספורט תחרותי וכו' כך תפתחי לעצמך עוד תחום עניין בחיים כשהכושר הגופני והירידה במשקל הוא בונוס נהדר.

הרזיה בהקשבה לגוף

הרגלי תזונה נכונים – מודל לחיקוי 1. חשבי על הרגל מסוים בנושא התזונה שאת מאוד רוצה לשנות, אבל את עדיין לא מצליחה בכך (כגון ישיבה ליד השולחן, אכילה איטית, הקדשת זמן לאכילה, אכילה כשרעבים, סיום האכילה כאשר שבעים, וכו'). 2. דמייני מישהו אחר שמצליח לעשות מה שאת שואפת. איך הוא עושה את זה? תנוחת הגוף שלו, מה הוא אומר, מה הוא משדר, מה הוא מרגיש? מה בולט לך באופן הפעולה שלו? 3. תחשבי לרגע שאת אותו אדם, ותחקי את תנוחת הגוף שלו, את מעשיו. האם הצלחת? 4. לאיזה יכולת את זקוקה על מנת לבצע את ההרגל הזה? 5. דמייני שיש לך יכולת זו, ובצעי את הפעולה, מה משתנה? סיפור מהחיים מונחה שלי רצתה לאכול לאט, ליהנות מכל נגיסה. היא תמיד אכלה מהר כאילו שהיא בתחרות. היא הבחינה שגיסתה אוכלת לאט, יושבת ליד השולחן, מתכננת את הארוחה, נהנית מכל רגע בזמן הארוחה, כשברקע מוסיקה שקטה. מונחה זו חיקתה את השקט של גיסתה. היא אפשרה לעצמה בשלב ראשון לפרוס את האוכל לחתיכות קטנות, ולקחה פסק זמן בין נגיסה לנגיסה. בהתחלה זה נראה מלאכותי, ואפילו מעצבן. אבל הרצון לחקות את הגיסה אפשר לה להמשיך בתרגיל עד שכעבור מספר פעמים המונחה התרגלה למצב החדש, והוא הפך להיות חלק ממנה. המלצות 1. אמרי כל יום מחמאה לעצמך, ותיהני ממנה. 2. התשובות לתזונה הנכונה נמצאות בתוכך. עליך רק להביט, להקשיב ולבטוח. בהצלחה תמר פירסט אל האור- הרזיה בהקשבה לגוף 054-5583853 [email protected] http://www.facebook.com/pages/l-hwr-hrzyh-bhqsbh-lgwp/161258037254119?ref=ts

kerenret

New member
אני אנסה לאכול לליד שולחן- תודה על הפירוט

המדהים - מבינה את זה קוגנטיבית= אבל...............זה קשה.......

הרזיה בהקשבה לגוף

שלום, לך: אני מאוד מבינה אותך. למרות שמבינים זאת קוגניטיבית קשה ליישם וזה מסביר את הצורך לזהות ולפתור את הגורמיים הפנימיים שמונעים מאיתנו לשנות הרגלים לא טובים. ומכאן הדרך ליצירת הרגלי תזונה נכונים קלה יותר ומשמעותית הרבה יותר. אני מזמינה אותך לבקר בדף האוהדים שלי בפיסבוק-http://www.facebook.com/pages/l-hwr-hrzyh-bhqsbh-lgwp/161258037254119?ref=ts, להרשם ואשמח לשלוח לך מידי שבוע טיפים ומאמרים שאני כותבת בנושא. ובנוסף לתת לך במתנה שיחת ייעוץ טלפונית ללא כל התחייבות מצידך. שבוע מלא באור תמר פירסט אל האור- הרזיה בהקשבה לגוף 054-5583853 [email protected]

למעלה