טיפים לנהיגה בגשם

Julia012

New member
טיפים לנהיגה בגשם

היי, תנו טיפים בבקשה לנהיגה בגשם. וגם מה עושים אם לא רואים טוב במראות בגלל הגשם?

8-AN

New member
ברוררר........

וגם אחרי הטסט, למרות שאת זה אני מאמין שתבין לבד כי תנהג עם ההורים למשך כל החורף...בהנחה שלפחות ב3-4 חודשים הקרובים לא תנהג לבד.

MrJacKasS

New member
מומלץ להוריד בכ-10 קמ"ש

למשל בעיר המהירות המותרת 50 קמ"ש - תורידי ל40 בבינעירוני 90 - תורידי ל80, וכן הלאה .. היום ראיתי משאית נוסעת והרמזור התחלף לצהוב והיתה לה אפשרות לעצור אז הנהג עצר והמשאית החליקה עד אחרי המעבר חציה .. מסוכן לנהוג בגשם ..

8-AN

New member
../images/Emo31.gif אין חוקים בזה...

צריך ליסוע לפי תנאי הדרך... עכשיו חזרתי מחיפוש אחרי עבודה היה גשם שוטף, הייתי לבד בכביש(טוב עם חבר שלי שישב לידי) ונסעתי 60 בבינעירוני שאני מכיר ונסעתי בו עשרות אם לא מאות פעמים. לפני יומיים חזרתי הביתה ונסעתי באותו כביש, היה גשם, והייתה תנועה קלה ונסעתי בסביבות ה70. לפני שבועיים גם בגשם קל אבל בכביש אחר, שגם אותו אני מכיר מעולה ונסעתי בו לפחות 100 פעמים נסעתי סביב ה100 קמ"ש במהירות מותרת 90.(כביש 5). זה הרבה יותר תלוי בכמה אתה מכיר את הרכב, כמה התנסית איתו במצבים שונים, מה המצב מסביבך(גשם, ערפל, תנועה, כביש חלק\בוצי, בוקר\לילה, איכות הכביש, סוג הצמיגים ועוד הרבה). אם אתה לא בטוח כדאי להוריד את המהירות למהירות שאתה מרגיש איתה בשליטה מלאה.

MrJacKasS

New member
כתבתי "מומלץ"

לא שזה מעוגן בחוק. גם בעיר יכול להיות כביש ריק ותיסע על 50 קמ"ש, אבל פתאום יכול לצוץ לך איזה ילד..ובגשם המהירות היא גורלית ..הבלימה הרבה יותר קלה במהירות איטית יותר (זה תמיד, אבל בגשם במיוחד) .. אגב, אם אתה מוצא עבודה תשאל אם צריכים עובדים :) יום טוב!

8-AN

New member
חחח ויתרתי על החיפוש מהר מאוד...

ביקרתי קצת באיזור תעשייה בכפ"ס אם אתה מכיר, אחרי רבע שעה החלטנו לחזור הביתה בגלל הגשם החזק...חח זה לא שאין עבודה, פשוט אין עבודה שאני רוצה אני בררן
בכל מקרה, לא אמרתי שזה מעוגן בחוק ה10 קמש, ובעיר אני לא מגיע ל50 קמש באיזורים עם אנשים כשהראות גרועה.

MrJacKasS

New member
בטח שאני מכיר חחח

אני גר בכפ"ס .. יש שם עבודה ??? חובה לבדוק !

8-AN

New member
וואלה??

מישו שקרוב... הקיצר..יש עבודות חבר שלי יכול לסדר לי במנצ'יס ובאחלה יש כמה חברים שלי שעובדים שם אבל זה מגעיל שם...יש לי גם ליד אווזי עבודה..

MrJacKasS

New member
עבדתי במסעדה

וגיליתי שאני ממש שונא לעבוד שם (בתור שוטף כלים) האמת שחוץ ממסעדות באמת אין מקומות עבודה שמרוויחים טוב (בורגר ראנץ ומקדונלדס זה חרא כסף וחרא תנאים ..) למנצ'יס אני לא מתקרב בכלל..איכס.. (אגב זה לא באיזור התעשייה, גם אווזי) .. אחלה זה מטורף ..חבר שלי עבד שם ואמר שאי אפשר לעמוד בקצב שם ..מטורף ..

8-AN

New member
המנציז זה ליד ספיר

אווזי ליד צומת רעננה אחלה זה באמת מגעיל אלא ההצעות שיש לי בערך היום אמרתי לך, לא חיפשתי ממש בגלל הגשם

M o l

New member
מספיק להטעות אנשים.

יש מקרים שאין צורך להוריד בהם מהירות. יש מקרים שיש צורך להוריד 70 קמ"ש. הדבר היחיד המומלץ הוא להתאים את הנהיגה לתנאי הכביש.

MrJacKasS

New member
גם בטסט?

מה שאתה אומר שאם בעצם כביש בעיר מתאים למהירות 70 קמ"ש , אז ככה תעשה בטסט.. יכשיל אותך על המקום היא שאלה על טסט, נהיגה עצמאית זה משהו אחר ..

ChilD SouL

New member
ושוב...

דובר על הורדת מהירות בזמן טסט כשגשום ועל כך יגאל דיבר - שלא תמיד יש צורך להוריד במהירות גם אם יורד גשם. תנאי כביש, אפשר לפרש לא רק נסיעה בתוך העיר. כמו כן, הוא לא הזכיר נסיעה מעל המותר כי הכביש מאפשר זאת. אבל כמובן שאם ניתן לנסוע במהירות המירבית בעיר, כלומר 50 אז לנסוע 50 ולא 30 כי זה תוקע את כל המכוניות.

MrJacKasS

New member
נכון

האמת שהסתכלתי פה ..זה טיפים לנהיגה בכלל וטסט בפרט ביום גשום (של ארגון מורי הנהיגה בשרון) תסתכלי מתחת לכותרת "האטה בכבישים עירוניים וכבישים דו סיטריים" ..לקחת את זה משם אבל בתכלס את צודקת ..אין צורך לא לנסוע על 50 קמ"ש אם הכביש פנוי

Krishi

New member
לאט ובזהירות...

לא לקחת פניות חדות במהירות גבוהה... להתחיל נהיגה אחרי עצירה בלחיצה איטית על הגז כדי לא להגיע לפרפור של הגלגלים... הכי חשוב לדעת מה הגבולות של האוטו... ככה אפשר יהיה להעריך יותר כל פעולה...

Julia012

New member
../images/Emo51.gif

נהגתי בטסט היום בגשם והגשם לא הפריע. נכשלתי מסיבה אחרת...

למעלה