טיפים לנהג מתחיל..

Shaq018

New member
טיפים לנהג מתחיל..

שלום לכם, באתי לכאן במטרה לקבל מעט טיפים לרכיבה נכונה או יותר נכון, איך לעבור טסט.. (אבל גם רכיבה נכונה) טוב, אז סתם מידע כללי, אני חייל, לומד לדרגה A1, על אופנוע Aquila GV 250 של Hyosung (קסטום), וכרגע סיימתי את השיעור ה-14 במספר. מבחינת המורה שלי אני כבר מוכן לטסט עוד מהשיעור השמיני, אבל אני נתקל בקשיים לבצע את החלק של השמיניות.. הבעיה שלי היא שתמיד בסיבוב לצד ימין אני לא מצליח לבצע אותו קטן מספיק ומוריד רגל, או שאני נאלץ להרחיב את הסיבוב.. ניסיתי כבר טכניקות של משחק עם הקלאץ', והשענות לצד מסויים, אבל כלום לא הולך, או שאני נאלץ להרחיב את הסיבוב, או שאני מוריד רגל.. אצלנו במגרש יש 3 מלבנים שבתחום שלהם צריך לעשות את השמיניות, אחד ממש קטן לאופנועי 50 סמ"ק.. אחד בינוני שככל הנראה לאופנוע בנפח שלי, ואחד יותר גדול לאופנועים כבדים.. תהיתי לגבי העיניין הזה, יכול להיות שהדרישה היא לבצע את השמיניות במלבן הגדול ביותר? מלבן הבינוני זה כמעט בלתי אפשרי.. אני כבר נואש! מה אפשר לעשות? יש לומר שאת כל שאר הדברים אני מצליח לבצע בצורה טובה לגמרי.. וכשמדובר בנסיעה בכביש, אין לי שום בעיה... 2 שאלות נוספות: את הקו בו אמורים לנסוע בלי גז נדרש לבצע במינימום 20 שניות, 30 שניות או 40 שניות? או בזמן אחר..? האם את שלב עצירת החירום צריכים לעשות רק תלמידים שלומדים על 50 סמ"ק או שכולם צריכים לעשות את הקטע הזה.. ובקשה אחרונה, אילו דגשים יש לכם לתת לי לקראת הטסט בשלב הנסיעה מחוץ למגרש.. ממה שאני כבר יודע, יש לשים לב לאיתותים ולפניות מחד סטרי לדו סטרי וכדומה.. אשמח לשמוע כל טיפ אחר בעיניין.. נ.ב. אני מתאר לעצמי שהתשובה היחידה לשאלות שלי תיהיה "תשאל את המורה", הבעייה אצלי זה שהמורה בטוח שהכל אצלי בא כמובן מאליו, כאילו אני כבר רוכב 10 שנים ואני יודע הכל.. אין ספק שאני רוכב ברמה טובה מאוד למרות העובדה שזו הפעם הראשונה שאני עולה על כלי דו-גלגלי, אבל אני עדיין מתקשה בדברים מסויימים. מחכה לתשובתכם! ערב נעים!

ציקי 07

New member
בנוגע לטסט

זה תלוי בטסטר אם אתה צריך לעצור או לא. בנוגע לשמיניות אתה צריך לפני תחילת הסיבוב להאט אבל כבר באמצע הסיבוב להכניס להילוך עם קצת גז , כך שהגז שתתן לא יוציא אותך מהשמינית ,-מה שיקרה אם אתה נכנס להילוך רק סמוך לסוף הסיבוב. מקוה שאני ברור. בהצלחה.

Shaq018

New member
תודה תודה תודה!

ול-liadka, בנוגע ל CBF, כששאלתי את המורה שלי לגבי זה, הוא טען שה-CBF הרבה יותר קשים לתפעול בעיקר בשמיניות בגלל שיש להם קשת רחבה..

c881

New member
ל-CBF קשת רחבה?

יותר מאופנוע קאסטום? אני לא יודע מי המורה שלך, אבל אל תגיד את השם שלו. חבל. שיראה לך שהוא עושה את השמיניות. אתה אמור לעשות עם קאסטום במלבן הגדול ביותר שאפשר לתת. "אין ספק שאני רוכב ברמה טובה מאוד למרות העובדה שזו הפעם הראשונה שאני עולה על כלי דו-גלגלי, אבל אני עדיין מתקשה בדברים מסויימים." וברור שאמור לבוא לך הכל בקלות, אתה יודע לרכב על אופניים, לא? כדאי שתיקח 2 צעדים אחורה ותחשוב שוב לפני שאתה כותב, לפני שמישהו ישטוף לך את האצבעות עם אקונומיקה. אתה לומד לעבור טסט ולא יותר. לצערנו זה כבר הוכיח שזה לא מה שאתה צריך לחיים. דבר ראשון אתה צריך ללמוד להיות פאראנואיד. אחרי זה להבין שכל פוסטמה ו/או/ אדיוט ו/או/ כל אחד אחר על הכביש יכול להרוג אותך. זאת ועוד... בקו הישר, לי אמרו בזמנו דקה ועשר. עצירת חירום, רק מי שלומד למבחן שליטה, כלומר בעל רשיון רכב ל"עד 125 סמ"ק" או מי שמשדרג מ"עד 500" ל"בלתי מוגבל".

Shaq018

New member
שנייה תן לי לצאת מההלם.

אוקי, קצת הבהלת אותי עם התגובה ה... תוקפנית (נקרא לזה כך) שלך.. אז אני אענה פרה פרה.. "ברור שאמור לבוא לך הכל בקלות, אתה יודע לרכב על אופניים, לא?" יודע גם יודע, אבל יחי ההבדל הקטן, אופניים זה לא אופנוע, חוץ מזה שאתה יכול להגיד את אותו המשפט גם על רכב.. "ברור שזה קל, אתה הרי יודע לנהוג בקארטינג.. לא?" - בקיצור, לא מדוייק, ואני לא מסכים איתך בעיניין הזה.. "כדאי שתיקח 2 צעדים אחורה ותחשוב שוב לפני שאתה כותב, לפני שמישהו ישטוף לך את האצבעות עם אקונומיקה." לקחתי - חשבתי. "אתה לומד לעבור טסט ולא יותר." - ידוע, כמו כל מורה אחר בארץ, גם על רכב פרטי אתה לומד לעבור טסט ולא שום דבר אחר, את הלימודים האמיתיים אני אלמד לבד מניסיון.. בדיוק אותו הסיפור שהיה לי ברכב הפרטי שלי.. "לצערנו זה כבר הוכיח שזה לא מה שאתה צריך לחיים" - לחיים אולי לא, לרישיון במדינת ישראל כנראה שכן. "דבר ראשון אתה צריך ללמוד להיות פאראנואיד. אחרי זה להבין שכל פוסטמה ו/או/ אדיוט ו/או/ כל אחד אחר על הכביש יכול להרוג אותך. זאת ועוד" אז זאת ההרגשה של אופנוען טיפוסי, או רק שלך? טוב לגבי זה אני מסכים איתך, תמים אני לא, אני מודע לסכנות ומכיר את כל סוגי הנהגים הישראליים הטיפוסיים למיניהם.. לגבי המבחן שליטה, לא מדובר במבחן במגרש? זה בדיוק מה שאני עושה..

c881

New member
לימוד

מבחן שליטה זה רק במגרש. טסט רגיל זה מגרש ויציאה לכביש. "את הלימודים האמיתיים אני אלמד לבד מניסיון.. בדיוק אותו הסיפור שהיה לי ברכב הפרטי שלי.." "דבר ראשון אתה צריך ללמוד להיות פאראנואיד. אחרי זה להבין שכל פוסטמה ו/או/ אדיוט ו/או/ כל אחד אחר על הכביש יכול להרוג אותך. זאת ועוד" אז זאת ההרגשה של אופנוען טיפוסי, או רק שלך?. תרגיש ותחשוב מה שאתה רוצה, הבעיה היא שיש עוד כמה שלומדים כרגע איך עובדים עם הרכב שלהם על הכביש הציבורי. אני כולי תקווה שכשתלמד, רק תפצע. אם אני נשמע תוקפני, זה מכיוון שבהודעה הראשונה שלך, נשמעת בערך כמו כל נהג ישראלי מצוי: "מה הכלי הכי מהיר/חזק שאני יוכל לרכב עליו עם רשיון כזה, כדי לצבור נסיון עד לדרגה הבאה ולקנות XTF600RRRR רוצחת!!!!!" וכן גם לי יש שפשופים וסימנים, עדויות לימים שהייתי פחות ב"לחץ" ועם פחות "מיגון". גם לך יהיו. זה לא איום, זה עובדה. מי ייתן והיום יגיע כמה שיותר מאוחר.

Shaq018

New member
אז צר לי שזה הרושם שקיבלת..

אני האמת גם לא מבין איך בכלל קיבלת את הרושם הזה.. באתי לכאן כנהג מתחיל ללמוד מנהגים עם ניסיון, אז אתה בא ואומר לי בצורה עקיפה "עזובת'ך אופנועים, זה לא בישבילך" או מה? אני נהג ישראלי מצוי, בדיוק כמוך, כולנו למדנו באותה הדרך, עם אותם המורים שמלמדים רק לטסט.. ככה שאת כל התיסכולים שלך אתה מוזמן להוציא קודם על עצמך ואחר כך על אחרים.. זה מה יש, וכדאי שתשלים עם זה.. את הניסיון האמיתי צוברים אחרי הטסט, זה ידוע, וזה מה שאני יאלץ לעשות.. ואגב, אני האחרון שאתה יכול לקשר עם המשפטים סטייל ילד בן 12 "כמה היא סוגרת", "איך היא בפתיחות"... למרות העובדה שאולי אני צעיר בגילי, אני נהג זהיר, שקול, ובעל ניסיון רחב יותר מרוב האנשים בגילי.. אבל לא נורא, אני אסלח לך על התווית הזאת שהדבקת עלי, "כי אתה כמו ישראלי טיפוסי, מדביק תוויות.." יום טוב. נ.ב את הדיון ככל הנראה אוכל להמשיך רק בשבוע הבא מכיוון שאני סוגר שבת בבסיס, אבל כשאחזור אני מבטיח להגיב.

c881

New member
כרגיל

אני מדבר מהר מובן לאט. עוד לא אמרתי לאף אחד לרדת מאופנועים (אולי להוריד הילוך) ואני מעודד רכיבה על דו"ג. אני פשוט אומר שאדם שבשיעור ה-14 שלו, לפני טסט, יכול להיות שאתה אומר שאתה טוב לעצמך כדי לא להיות בלחץ בטסט, יכול להיות שאתה אומר כי זה מה שהמורה שלך אמר ואתה מאמין לו. אני פשוט אומר שתחשוב שוב.

Shaq018

New member
תודה תודה תודה!

ול-liadka, בנוגע ל CBF, כששאלתי את המורה שלי לגבי זה, הוא טען שה-CBF הרבה יותר קשים לתפעול בעיקר בשמיניות בגלל שיש להם קשת רחבה..

yohaim2

New member
טיפ חשוב מאוד

הן לטסט,והן לנהיגה בכלל(פשוט חובה!),הוא להסתכל אחורה לפני שנוסעים. למראה יש שטח מת,ולכן אם לא תסתכל אחורה,יכולים פשוט לדרוס אותך. את זה אני אומר לך מניסיון אישי(כמעט דרסו אותי בגלל זה). לא לשכוח כמובן להשתמש אך ורק בהתסכלות תוך הטיית הראש בפניות,ולא להסתמך על המראות.(את זה אמר לי המורה שלי,המעפן). תגיע רגוע לטסט ותזרום. ב-ה-צ-ל-ח-ה-!-!-!

Shaq018

New member
תודה גם לך :)

נדיר למצוא אנשים נחמדים בפורומים של תפוז.. האמת שאני תמיד מסתכל אחורה תוך כדי הנסיעה בהשתלבות, ואני תמיד חשבתי שזה מטומטם ואפילו קצת מסוכן.. תודה רבה! כל טיפ נוסף יתקבל בברכה!

למעלה