טיפים לטיפול

vikvik

New member
טיפים לטיפול

כולנו יודעים כמה זמן לוקח טיפול , כמה אנרגיות , והרבה פעמים אני מוצאת לעצמי כל מיני פתרונות יצירתיים כדי להקל על עצמי. חשבתי שאם נתחלק בסודות הקטנים אולי יהיה לכולנו יותר קל. כי יש דרך לכל דבר , גם לטפל בעצמך. כמה טיפים משלי שעושים לי את החיים יותר קלים *מכשיר אינהלציה ליד המחשב. תמיד יש לי פורומים ודברים לכתוב וזה הפך להיות למנהג שכל בוקר וערב אני גם ככה מתעדכנת במחשב אז בזמן הזה אני כבר עושה אינהלציה. *יש לי כמה חוטי חשמל עם חיבור לאינהלציה בדירה , כלומר אם אני רוצה לעבור ממקום למקום אני צריכה לנתק רק את המכשיר ולא להתאמץ להגיע לחשמל. טפשי , אבל תאמינו שזה עובד. *יש לי תרופות בכל מקום , בכל תיק (ויש לי הרבה תיקים) במטבח , ליד המחשב , במקום עבודה , אצל כל החברים שאני מבקרת , באוטו. ככה שאני לא צריכה לדאוג לזכור לקחת איתי כי לי אישית זה פשוט לוקח אנרגיות וככה חשבתי על זה פעם בחודש להביא לכולם למלאי ואני רגועה כל הזמן. *בלנדר ידני קל לשטיפה , כאשר גם ככה אין לי כוח או מצב רוח לאכול אני גם חושבת על זה שאני צריכה להתעסק ולשטוף כלים , בלנדר ידני לא מצריך שטיפה מסובכת. *כאשר אני מאושפזת ואני גרה לבד , קשה לי לשטוף את הכלים אני הרבה פעמים משתמשת בכלים חד פעמיים כדי לאכול ולזרוק, סתם כדי להקל על עצמי כדי שבלאגן לא יוריד לי את מצב הרוח. מסקנה משני אחרונים - אני צריכה מדיח כלים
*כאשר אני צריכה להשמין , אני משתדלת להפוך כל ארוחה לחגיגה. אם אני כבר אוכלת כשאין לי תיאבון לא אוכלת סתם אלא דברים עם יותר קלוריות. *בסופר קונה יוגרטים וגבינות עם יותר קלוריות ואחוזי שומן. *מחזיקה בכל מקום דברים טעימים , שוקולדים וכאלה. *דואגת שתמיד במקרר יהיו לי דברים קפואים מהירי הכנה למצבים שאין לי כוח לבשל. *מנסה לחבר שעות לקיחת התרופות לציחצוח שיניים לדוגמא וגם משאירה את זה בארונית באמבטיה. *לפעמים שמה את התרופות כך שהם יהיהו הדבר האחרון שאני אראה לפני שיוצאת מהבית , כדי שאם שכחתי אוכל לחזור ולקחת. *אוהבת וקונה כלים יפים כדי שיהיה לי כיף לאכול. *אוכלת הרבה בחוץ , כי החוויה עושה לי תיאבון. * שמה מלא בקבוקי מי עדן בכל הבית , כדי שאשתה יותר *בזמנים טובים כאשר עושה פיזיו לעצמי מחפשת סדרה קבועה בטלויזיה שגם ככה אני רואה אותה ואפשר לעשות פיזיו במקביל. לצערי אני לא מצליחהלמצוא אף סדרה שווה יומית כרגע , יש לכם רעיון? אולי זה נשמע לכם הרבה עבודה , אבל מה אני אגיד לכם , בטכלס זה הכי טוב לעצלנים. אתה עוצר לחשוב פעם אחת והרבה , אבל אחר כך לא לוקח לך כל כך הרבה מאמץ לעשות את הדברים כי כבר השקעת את המחשבה לפני. אני מאוד אשמח לדעת אם יש לכם טיפים , הדברים האלה באמת עוזרים לי ואני אשמח אם יעזור גם לכם.

vikvik

New member
טיפ נוסף שנזכרתי

אם אני כבר הולכת לשחות (אני נגמרת אחרי 5 פעמים) אני משאירה את התיק עם הדברים באוטו , מייבשת בגד ים ומגבת באוטו , ככה שאם במקרה יבוא לי או תהיה לי שעה פנויה או ארצה לצרף את זה לאיזה משהו , לא אצטרך לחזור הביתה לקחת את הדברים , כי אם אני כבר בבית , אני לא אצא ממנו

LullaBelle

New member
סחתיין על היצרתיות :)

אני בעיקרון אוהבת לשלב פיזיו עם צפייה באיזה סרט טוב, ואם לא - אז חובה מוזיקה. פשוט כי אחרת זה משעמם רצח ואני אפסיק אחרי שבע וחצי דקות. אינהלציה זה בד"כ עם ספר. מצד שני, אצלי הכל עם ספר, כולל אוכל ושירותים... והכי טוב זה לפנק את עצמי במשהו טעים ישר אחרי הטיפול. גם מוריד את הטעם האיכס מהפה וגם טוב למי שצריך לעלות במשקל. אנזימים אצלי גם בכל התיקים, כאשר הצלאי העיקרי הוא בתיק של האוניברסיטה, ושם זה לא בשקית ניילון (כמו באחרים) אלא בארנקון חמוד שחברה שלי הביאה לי פעם.

jasmine38

New member
ויקויק-כל הכבוד על ההשקעה לפורום

הבחנתי במספר פרטים שברצוני להביא לתשומת ליבך ולטובת על הקוראים בפורום: 1. כבל חשמל למכשיר האינהלציה. אסור להשאיר כבל חשמל חי, כלומר כזה שמחובר למקור מתח חשמלי ללא מפסק. זה מסוכן מאוד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! חסר לך גם אם תחברי את הכבל החי למכשיר עם ידיים רטובות שלא ניגבת היטב. זה נשמע אולי טרחני, אך חשבתי לציין זאת למרות הכל. 2. תרופות בכל מקום: הרעיון מצויין, אך תמיד חשוב לבדוק תוקף האריזות. 3. בקשר לתרופות, גם חשוב להתייחס לאופן האיכסון באמבטיה הרטובה באדים ? במכונית שהטמפרטורה בקיץ עולה על 50c ?

vikvik

New member
תודה

לגבי חשמל חשוף , תודה לעולם לא חשבתי על זה :) לגבי תוקף התרופות , לצערי אנחנו מסיימים את התרופות שלנו מאוד מהר והם לא נשמרים יותר מדי בארון.... לגבי טמפרטורות זה גם מאוד חשוב ואני בהחלט חושבת על זה. קריאון אגב תרופה יחסית עמידה , אני לא משאירה אנטיביוטיקה באוטו. וגם על האמבטיה חשבת נכון :) אבל לרוב אצלי זה אנטיביוטיקה ואני לא שומרת שם סטוקים אלא מגשית אחת שעטופה כל כולה , כל קפסולה.

מלוחית

New member
רק לבירור....!

מה זאת אומרת "בזמנים טובים כאשר עושה פיזיו.." פיזיו כל יום, יום יום - ככה לימדו אותי

vikvik

New member
הכוונה לפיזיו לעצמי בנוסף

אבל חוץ מזה , יפה שלימדו אותך אותי לא וזה קשה לי.

עוגיונת

New member
יופי של רעיונות! תודה

גם אני משתדלת למצוא דברים קטנים שעוזרים לי להשקיע פחות מאמץ (כמו הפטנט שלי עם הנייר דבק על המזרק) אבל אני רוצה כאן ל"לא להמליץ" על טיפ אחד: אין דבר יותר מעיק מלהכין את האינהלציה בבוקר, כאתה עדיין אפוף שינה- שלא לאמר נוחר! אז ככה, בדקתי (עם רוקח) ואסור למהול מראש (בערב) קולירצין ולהשאיר למחר בבוקר. התרופה פשוט מתפרקת! אז אין ברירה משתדלת לפקוח לפחות עין אחת.... אנסה לחשוב על עוד טיפים בהמשך

orit2000

New member
וואו../images/Emo8.gif

לנו הכל שונה כי הגברת רק בת 8.אז כדאי להקל עליה לזכור לקחת כדורים ,עם השקית של הסנדוויצים אני שמה קופסא עם המספר המדוייק של הקראון ,אחרת אין סכוי שהיא תזכור לקחת ובטח לא תזכור כמה היא כבר לקחה.אז בתיק האוכל שלה מוצמד לכל חטיף או מאכל קופסת קראון עם מס כדורים מדוייק. במרפאה שלנו נתנו לה קלסר שנקרא יומן המשימות חודשי .זה מחולק לימים ולכל משימה יש עמודה [אינהלציות,ויטמינים,פזיו, וכו]כל משימה שמבוצעת מסומנת במדבקה וכך היא רואה מה היא עשתה ומה עוד נשאר והכי חשוב אם עומדים ברוב המשימות מקבלים תגמול קטן

jasmine38

New member
זה נשמע כמו טיפול התנהגותי

כיצד היא מצליחה להתארגן בשאר המטלות כמו בבית הספר?

LullaBelle

New member
אני חושבת שזה מצוין

ילדים בגיל כזה עדיין לא מבינים את החשיבות של הטיפול, אבל בכיף יעבדו בשביל תגמול. והקטע של המדבקות מוסיף לזה נופך של משחק. היי, אני בת 22 מחרתיים אבל לא הייתי מתנגדת להדביק מדבקות צבעוניות לאחר כל טיפול :) אמא שלי נהגה באופן דומה כאשר דירבנה אותי לאכול יותר על ידי כך ששילמה לי 10 שקלים על כל קילו שעליתי.

עוגיונת

New member
ואני דוקא לא הייתי מתנגדת

לקבל תגמולת קטן, או אם אפשר - גדול בכל פעם שאני ילדה טובה! (מוותרת על המדבקות...)

orit2000

New member
היא רחפנית מקסימה

וכל הטבלאות מקרקעות אותה,ונותנות לה דירבון .כן יש קצת בעיה בסדר ואירגון גם בבית הספר.מה אתם עשיתם שהייתם קטנים? עוגיונת אני שולחת לך

jasmine38

New member
לאורית 2000

מערכת המסרים האישיים שלי אינה תקינה. אודה לך אם תכתבי לי אימייל לכתובת :[email protected] ואשיב לך לשם במסר אישי **נא לציין "אורית2000" אן כותרת שאדע שלא מדובר בדואר ממקור לא מוכר עם וירוס

jasmine38

New member
ל-orit2000

שלחתי לך מסר אישי באנגלית (לא מצליח להקליד בעברית)

למעלה