טיפים לטיפוח הרעמה

הורסמאן

New member
זה פשוט לא נכון

ולא משנה אם התכוונת להרבה רווח או מעט רווח.

להיפך, כאן באנגליה, במרוצים שאני מכיר מקרוב מאוד, ואשר הרווח בהם הוא מהגדולים ביותר שיש בענפים השונים, יש יותר אתיות ושקיפות מאשר בכל ענף אחר.

אני מכיר המון סיפורי זוועה מאנשים שמעולם לא עמדו ליד סוס מרוץ, ושקרים והמצאות שאין להם יד או רגל במציאות. אנשים שמתעבים את הענף מבלי שהם ראו חצי דבר בו. במציאות האמיתית, לא זאת שקיימת בדימיונם החולני, סוסי מרוץ חיים מצויין ונהנים מהתנאים הכי טובים שקיימים.

אני לא מכיר את נושא הווסטרן, אך אם יש בו בעיות אתיות זה בגלל האנשים, לא הכסף.

barter

New member
מאחר וקראתי כמה מהתגובות שלך בעבר

לא אלי , תגובות כלפי פירסומים של כותבים אחרים, סלח לי, אך אני לא לוקחת את דבריך ברצינות רבה מדי.
יום טוב.

horses care

New member

horses care

New member
אני בהחלט מסכימה שלעיתים נעשים

דברים לא אתיים בתחום הסוסים, אם למטרות רווח, ואם למטרות ספורטיביות, ובכל זאת, תאמיני לי, יש לי הרבה שנים של ניסיון, והרבה שנים באירופה, ולא נתקלתי בזה או אפילו שמעתי על הרעיון הזה.
כן, זה נראה לי ממש קיצוני, וגם לא נראה לי שהסיבה עד כדי כך חשובה כדי לנקוט בצעד קיצוני שכזה.
מה דעתך על זה? זה נראה לך דבר הומני ונכון? האם את מרדימה זנבות של סוסים? (שואלת במטרה לדעת, לא לתקוף..)

barter

New member
זנבות זנבות... :/

במידה מסויימת אני שמחה שאפשר להיות מעורבים בספורט ולהשאר תמימים (נאמר לחיוב בלבד) .

אני יודעת לספר רק על הצד "שלי" כמובן מאחר ולא התרועעתי בתחרויות אינגליש למיניהן. ראיתי לא מעט סרטי וידאו מתחרויות שונות והתופעה קיימת בכל הענפים.
קיצוני זה עניין של השקפה ורלטיביות לאידאל שאליו אנחנו מורגלים וזה מחזיר אותי לנושא של התחרותיות והלחץ של המאבק לניצחון - בכל ספורט תחרותי כשמגיעים לרמות הלחצים האלו - הקו האדום מתחיל להיטשטש (בין אם זה סטרואידים אצל ספורטאים, סמים כאלה ואחרים לשיפור של יכולות שונות, ניתוחים שונים שגם הם למטרות שיפור "חלקים" וכו)
אני לא אומרת שזה בסדר או לא בסדר כי אני חלוקה בדעתי בכמה נושאים וזה מרגיש לי מאוד צבוע לנסות להגן על קו אדום אחד כשאני חוטאת באחר.

אני לא הרדמתי שום זנב עד כה :)
אני מודעת לעניין כי הייתי בחוות שבהם זה כן קורה. אם זה מעודד באיזו צורה - הכל נעשה בצורה מקצועית (לפחות היכן שאני הייתי) ונקייה (רפואית).

אני לעולם לא אוכל להגיד בפה מלא שזה הומני ונכון. אבל אני מבינה את הנסיבות.

horses care

New member
קודם כל, תמימה אני לא, אז אין צורך להתנשא

המשפט הראשון שכתבת הוא התנשאות ותו לא.
הסוסים והאנשים שאני מכירה משתתפים בתחרויות בינלאומיות ברמות הגבוהות ביותר, והסוסים האלו שווים עשרות ומאות אלפי יורו.
ועדיין, לא נתקלתי בתופעה, מה לעשות. ושהיתי תקופות ארוכות בכמה וכמה מדינות באירופה, בחוות מתחום הדרסג'..
מה זה קו אדום זה כבר נושא לוויכוח אחר, ואני לא באה להיות השופטת.
רק ציינתי שאני לא נתקלתי בתופעה, ואני בתחום לא מאתמול, וגם לא משלשום.

horses care

New member
ממש לא עצבים, ושוב, אין צורך להתנשא,

את אולי לא שמה לב, אבל המשפטים האלו מתנשאים וגורמים לאווירה לא נעימה בדיון.
מותר לי להעיר על כך, ושוב, ממש לא בעצבים.
כנראה הקווים האדומים במקומותייך נמתחו רחוק יותר מבמקומותיי.

הורסמאן

New member
כמו שכתבתי לה

אם יש בעיות, הן בגלל סוג האנשים ולא בגלל הכסף.

בכלל, אני מוצא את זה די מטריד כשאנשים מעבירים ביקורת בכלליות מבלי לציין פרטים, במיוחד עם זה מופיע בנימה של הערכה עצמית מופרזת.

"טישטוש הגבולות האתיים", בעיני זבחניקים למשל, מתקיים ברגע שהתישבנו באוכף. או מרגע שבכלל קנינו אוכף.
אצל אחרת שהיתה כותבת כאן, פרזול הוא חציית הגבול, או אחזקה באורווה.

כך שצריך להזהר מהצהרות כוללניות מכל סוג שהוא. יחד עם זאת, גם אני חייב הצהרה כוללנית אחת. ברוב רובם המכריע של המקרים, ככול שיש יותר כסף בענף כלשהו, תנאיי המחיה של הסוסים טובים יותר.

אפשר בקלות להראות שבמקומת שבהן אין כסף, קיימת לעיתים התפשרות גרועה על הצרכים של הסוסים. ואדם שלמשל מנסה להתקיים משניים שלושה סוסים, מובטח שלא יהיה מסוגל להעניק להם את התנאים שלהם זוכים סוסים ש"נמצאים בכסף הגדול".

giri

New member
מסכימה

אני, בניגוד אליכם, לא הייתי בחוות של מקצוענים, הכי קרוב שהגעתי לזה זו החווה המקצועית שלי שמנוהלת ע"י מישהי שבעבר התעסקה בצורה מקצוענית בקפיצות ברמה גבוהה. אני יודעת שאצלה אין דברים כאלה מחד, מאידך הגישה שלה לסוסים - אוהבת ככל שתהיה - היא מאד פרגמטית, וסוס שאין לו הצדקה לצרכים של הרוכבים בדרך כלל ימצא את עצמו בפנסיה (אם הוא זקן) או נמכר (אם הוא צעיר וזה רק עניין של התאמה). כמובן שאני לא מתייחסת פה לענייני פציעות או השבתות.
לכל אחד יש את הגבולות שלו כמובן... יצא לי לראות אנשים שעוברים גבול מבחינתי בשביל לנצח בתחרויות, מה שהיה הזוי בעיני היה להכנס לפינה הזו בשביל זנב יפה יותר. מילא מישהו שעובר את הגבול בשביל להשיג מסוגלות ספורטיבית רלוונטית, אבל בשביל זנב יפה, זה הזוי לגמרי בשבילי. נכון שסוס יפה זה נחמד, אבל זה בעיני משני ליכולות הספורטיביות שלו, בטח כשמגיעים לרמות הגבוהות.

jgut

New member
אני שמעתי על כך שיש אנשים שמרדימים זנבות

לסוסים שלהם. לקח לי זמן להיזכר מאיפה שמעתי את זה (לכן לא הגבתי על כך קודם). חברה נתקלה בזה גם כן בארה"ב. דווקא לא בווסטרן, אלא בדרסאז'.

היום דיברתי עם החברה שסיפרה לי על כך. פעם קודמת שהיא דיברה על זה, היה לפני מספר שנים והיה לי את הרושם שמדובר במקרה בודד, זניח וקיצוני. לדבריה, מדובר בהרדמה שמחזיקה לזמן קצר יחסית, למקצה. במקרים שהיא נתקלה, זה היה כדי שהסוס אל "יקשקש" בזנב ויתפרש כהתנגדות. היא לא מופתעת שזה עבר לענפים אחרים.

היא אומרת שהיא נתקלה בכך רק בארה"ב ולא באירופה. לדעתה זה קשור למנטליות והגישה לסוסים. סיפרתי לה על הדיון פה בפורום והיא לא מופתעת שמי שחי באנגליה\דנמרק לא נתקל בכך.

אני מעבירה את הדברים כמו שאני מבינה ממנה. לא הצלחתי לשכנע אותה לבוא לכתוב פה בעצמה.

barter

New member
אגב

עניין ההרדמה לא קורה בשביל שהזנב יהיה יפה יותר - זה בשביל שהסוס לא יזיז את הזנב וישקף לחץ או עצבים. תופעת הלוואי שממנה הגענו - היא שכשהוא לא מנפנף בזנב - יותר קל לשמור על האסטטיקה -מן הסתם שזה לא סיבה מספיק טובה וספק אם יש סיבה מספיק טובה לסיפור הזה.

צר לי עם אני נשמעת כך או אחרת עבור חלקכם, אין לי שום כוונה לפגוע או לגרום לאיש להרגיש נחות או עליון - לטקסטים כתובים יש נטייה להעביר או לעורר רגשות בצורה שלא תמיד משקפת את רוח הדברים אילו היו נאמרים בקול רם (שפת הטקסטים החדשה (יחסית) בעולם מוכיחה את זה בצורה מאוד עקבית.. בלי סמיילי בסוף משפט יש שמניחים שהצד השני כועס/רומז או שולח איזה "וייב" שבכלל לא בטוח שקיים במציאות של השולח.) אלו היו עשרים שניות של סמנטיקה.

horses care

New member
האם כשמרדימים את הזנב הסוס יכול להחזיק אותו

כך שלא ייראה מורדם? הרי אם הזנב יהיה שמוט ולא יזוז בכלל זה יראה מוזר ולא טבעי ועלול לעורר חשד..

barter

New member
תלוי

יש בגדול כמה שרירים שמאפשרים לזנב לזוז למטה למעלה ולצדדים.. תלוי אם הרדימו את כולם ועם כמה חומר.
בגדול נראה לי שהמגמה (עד כמה שאפשר להגיד את זה , כמובן) נהיית "הומנית" יותר ולא מרדימה את הזנב כאילו הוא מת לגמרי יותר. ובכל אופן זה מחזיק כמה חודשים, לא כל החיים.

תודה על הטיפים!

אין עליך!
אבל כמה דברים,
איפה ניתן להשיג את הMTG? הוא הפחות כימי?
לגבי הITCHAMOL (שאולי עיוותתי את שמו)
האם את התכוונת לשמו הגנרי ITCH-FREE?

ואחרון, לגבי גזירת הקצוות.
ממה שאני יודעת, השיער שלנו בני האדם, וכמו כן השיער
של הסוסים, הוא בעצם "מת", החלק החי הוא זקיק השערה,
מאיפה שצומח השיער, ולכן כל עוד לא משפיעים על הזקיק (עלי ידי משיכה,
מריחת חומרים בקרקפת בחיבור של השיערה) אין כל השפעה על גדילת השיער.
כלומר זה לא משנה אם נצבע את השיער או נגזור אותו, עבור השיער החדש שצומח.
כמובן שאם נזיק לשערה המתה, היא יכולה להשבר, ולהראות רע, אבל אין השפעה על הצמיחה,
ולכן גם אם נגזור את קצוות השיערה זה לא ישפיעה על גדילת השיער החדש.
(זקיק השיערה לא יודע מה מתרחש בהמשכה).
עד כאן זה מה שאני יודעת על שיער.
אבל יש את מה שאני יודעת ויש את מה שקורה בשטח. בשטח אני מסכימה איתך
שברגע שגוזרים קצוות, אפילו שזה לא אמור להשפיעה על הגדילה זה אכן משפיע.
כמו כן, לכל אדם, ולכל סוס, אינדיבידואלי, יש אורך מקסימלי שאליו השיער יכול לגדול ולא יכול לעבור אותו.
אשר משתנה מאדם לאדם (גנטיקה).
נניח לאדם מסויים האורך המקסימלי של השיער שלו יכול להגיע עד המותניים. (סתם דוגמא)
כל זמן שהוא יגזור את שיערותיו הם ימשיכו לצמוח. ברגע שהוא יגיע למותניים במידה והוא לא יגזור,
השיער לא ימשיך לצמוח.
מצד שני אם הוא יסתפר, השיער יחזור לצמיחה עד לאותה נקודה שוב.
והסוגייה שעולה מזה, איך זקיק השיערה החי יודע מה קורה בקצות השיער המת.

giri

New member
יודעת לענות לך על שיער אנושי

זה לא - חוזרת, לא - משפיע.
מה שכן, יש שתי השפעות לאורך -
אחת, שערות ארוכות וחלשות לקראת סוף חיים נתלשות ומושכות איתן שערות שכנות.
והשניה, קצוות נוטים להיות מחודדים, ולהתפצל, ולתת מראה שפיצי. כשחותכים את השערה לרוחבה מקבלים מראה מלא יותר ונפח רב יותר.
כמו כן, ככל שהשיער כבד יותר הוא צונח יותר ומאבד נפח.

אני מניחה שכל אלה נכונים במידה כזו או אחרת גם לזנבות. אני יכולה לומר שכשגוזרים זנב, הוא בדרך כלל מיד נראה מלא יותר, ולו רק כי הוא בדר"כ עבה יותר בנקודה הגבוהה יותר.

למעלה