טיפים לחתונה יעוץ

asihiz

New member
טיפים לחתונה יעוץ

אני מתחתן בעוד חודש עם מספר מוזמנים של כ 170 עד 200 איש.
נפגשתי אתמול עם מנהל האירוע ואמר שאנחנו מחויבים להשאיר טיפ של 10% ממחיר המנות (בין 36000 ל 43000) עבור המלצרים, הברמנים, אנשי המטבח , התאורן ומנהל האירוע.
סביר להניח גם שכמות המלצרים תהיה מותאמת ל 200 איש לא 400 או 600 אז כנראה לא מדובר על כמות רבה של מלצרים.
האם נשמע לכם הגיוני הסכום הזה?

המון תודה מראש על העזרה...

Princess Lotta

New member
לא נשמע לי הגיוני שטיפ זה חובה מלכתחילה

לנו פשוט נאמר ש*נהוג* להשאיר טיפ של בין 20-50 ש"ח למלצר/ברמן (היו לנו 23 מלצרים ו-4 ברמנים)

orangeada

New member
השאלה מה אתם חותמים/ חתמתם בחוזה

לנו בחוזה היה איזה סעיף שמגדיר תשלום סכום של X בתור שירות ולא הסכמנו ולכן זה שונה למשהו כללי- טיפ למלצרים ישולם לפי תשלום שיקבע על ידנו. לא זוכרת בדיוק איך ניסחנו..

PooKiPsiT

New member
אתם מחויבים רק למה שחתמתם בחוזה.

ובכל מקרה הסכום נשמע לי גבוה מידי.

asihiz

New member
גם לי נראה מופרך...

תודה על התגובות...
אבדוק בחוזה אם באמת יש התחייבות ואם לא אז אתן בשיקול דעת...

toxic babe

New member
טיפים

לדעתי זה ממש לא חוקי לחייב לשלם טיפים מראש.
כל עניין הטיפים צריך להיות קשור לרצון של הלקוח- אם הוא היה מרוצה יכול להשאיר טיפ אם לא אז לא.
כנראה שזה מאוד משתלם לבעלי העסקים לחייב לשלם טיפ- כי כך גם המשכורת שהם יצטרכו לשלם לאותם מלצרים תקטן והרווח יהיה רק של בעל העסק.
עסק חכם היה כולל בתוך המנה כבר את הטיפים ובכלל לא מדבר על העניין הזה... כך חוסכים אי נעימויות. אצלנו לא דרשו לשלם טיפ ואין לי גם בעיה להגיד שלא השארנו טיפ (חושבת שמה ששילמנו לאולם זה מספיק גם כדי לשלם למלצרים ושאר העובדים). חלק מהאורחים אני יודעת שמשאירים טיפים למי שהם חושבים שמגיע, אז גם לשלם טיפ כפול נשמע הזוי בעייני.

למעלה