טיפים לחסכון בדירה

NightElf

New member
טיפים לחסכון בדירה

רציתי לדעת אם יש לכם "שיטות" משלכם לחסוך כסף בדירה השכורה. ואני לא מדבר על קמצנות או הרעבה או משהו כזה כדי לחסוך כסף
אלא על טריקים ו\או דברים שלמדתם מאחרים או מניסיון כיצד ניתן להוזיל את ההוצאה הכספית החודשית. לדוגמא : החלפת המנורה הסטנדרטית בחדר למנורה חסכונית בחשמל, לא להשאיר את דוד המים דולק יתר על המידה וללמוד כמה זמן הוא צריך להיות דלוק כדי שיהיו מים חמים ויהיה אפשר לכבות אותו, לכבות מנורות כל פעם שיוצאים מהחדר, לשים חסכמים (או איך שלא קוראים להם
) בברזים, לשים בקבוקי מים בניאגרה של השירותים כדי לחסוך מים, ובקיצור הבנתם את הרעיון...
כל טיפ בכל נושא לחסכון בהוצאות יתקבל בברכה

אז ככה

ברור שכל אחד אוסף את הטיפים שלו לחסכון בהתאם לאורחות חייו, אבל כדאי גם לשים לב לעניין של סדרי גודל: חשבון חשמל יתנפח הרבה יותר מהר מחשבון מים (שאגב, לא יוצא כ"כ הרבה, יש לך אומדנים במאמר של ההערכת עלויות במאמרי הפורום, כולל הסבר מפורט על איך מחושב החשבון. בדירה עם שני שותפים זה ממש לא סביר שיצא יקר.). אחרי שכר הדירה, קניות של מזון וחומרים לבית זו ההוצאה הכי גדולה, אז תמיד כדאי לרכוש מיומנויות שמצמצמות אותה. כבר הפנתי אותך למאמר שמנסה לסייע בעניין במאמרי הפורום, אבל כהערה נוספת אני יכולה לומר, שעם הזמן אתה תגלה שאתה מחזיק בבית פחות או יותר דברים קבועים - וזה יאפשר לך להגביר את הפיקוח על כמה אתה מוציא בסעיף הזה. עם ארנונה אין הרבה מה לעשות (אלא אם כן אתה זכאי להנחה, ואז ברור שכדאי לממש אותה), ועם חשמל - באמת כל הדברים שנקבת.

mich78

New member
מממממ

לדעתי זה אינדוודואלי.. אבל אתן כמה משלי
קניות - קונה מה שבאמת נאכל ולא מוצא את עצמו בדרך לפח, משתדלת גם לבשל ולא לבזבז כסף על אוכל מהיר (פלאפל, בורגר ראנץ, פיצות וכו')
אני דאגתי להתקין שעון שבת לבויילר, וכך אני מכוונת את זמן פעילותו, מה גם מכוונת לשעות שרצויות לי
נורות - לימדו אותי שיש נורות פלורוסנט שהחשמל שהן לוקחות זול יחסית ולכן עברתי לנורות פולורוסנט
טיפ קטן ששמעתי פעם, קניות של אוכל כדי לשלם עכשיו (מזומן) קניות גדולות אחרות שיכולות להתחלק כדי ועדיף לחלק לתשלומים ... זהו בערך...

תשלומים

אני לא בעד. לא באופן כללי - אבל עוד יותר לא בקניות. נניח עושים אפילו קניה אחת גדולה לחודש - ומחלקים לשלושה תשלומים. כעבור שלושה חודשים סכום התשלום החודשי ישאר אותו הדבר למה שהיה אילו היינו משלמים בתשלום אחד (אפילו קצת יותר, בגלל ריביות) - וההבדל הוא שעכשיו אנחנו גם חייבים חודשיים קדימה. יש כאלו שמכנים את זה "מלכודת דבש" - אבל אפילו זה לא: חוץ ממראית עין (ולא יותר) של תשלום פחות - לא מרוויחים שום דבר. להיפך: מהרגע שנכנסים למעגל הזה הופך קשה לצאת ממנו, כי זה אומר שבנוסף לתשלומים הדחויים שמחכים להפרע, צריך לבוא בבת אחת תשלום חד פעמי גדול, כדי שלא יהיו עוד תשלומים דחויים. בקיצור, שומר נפשו ירחק.

newKiticat

New member
וגם

לפעמים בגלל שזה בתשלומים משלמים ריבית- כך שבפועל משלמים יותר!

newKiticat

New member
ולי יש קטע אחד רציני

שיותר קשור לחיסכון במים- מים אני מורידה באסלה, אחרי "גדולים", ובבוקר אחרי הפיפי הראשון שיש לו ריח חזק וחריף. אחרי סתם שמתפנים- זה ממש חבל להוריד את המים... חוץ מזה, חיסכון- אם יש זמן, אז ללכת יותר ברגל. זה גם הזדמנות נהדרת לעשות ספורט.

למעלה