טיפים להקלטת שירה

aspektor

New member
טיפים להקלטת שירה

שלום, רציתי לשאול ולקבל קצת טיפים להקלטת שירה. איזה אפקטים מומלצים ובאיזה מינון? האם מספיקים האפקטים שבאים עם התוכנה או שכדאי להתקין אפקטים נוספים? בנוסף - רציתי לשאול אם יש למישהו נסיון עם העלמת ש' צ' ו- ס' אצל כאלו שאינם הוגים את ההברות הללו כמקובל (אני אחד כזה :) ) למשל: אצל ג'וני שועלי ההברות הללו מאוד בולטות ובכל זאת בהקלטות שלו כמעט שלא מבחינים בכך. תודה לעונים.

בוא נעשה סדר בדברים

יש עריכת שירה ויש הקלטת שירה בהקלטה אתה תרצה מיקרופון מעולה, פרה אמפ מעולה , ואם אתה מקליט על מחשב אז גם ממיר מעולה. יותר מזה (אולי מעט קומפרסור לזמרים חריגים במיוחד) לא הייתי מוסיף דבר ....נקי כמה שיותר עם איכות סאונד הכי טובה שאפשר! אחר כך זה כבר סיפור אחר לגמרי דבר ראשון שאני עושה זה חותך את כל המילים ושומע את כל הטייקים ויוצר טראק אחד נבחר! אותו אני עורך בהמשך באיזון ווליום בטראק ומיקום. יש כל מיני אפקטים ושטויות שאפשר לשים על שירה , אני אכתוב פה את הנפוצים ביותר נתחיל באי קיו - לסדר תדרים (זמר ששומעים יותר מדי את האף לדוגמא) , לחדד יתרונות בעזרת אי קיו אחר כך קומפרסור - יש אנשים שאוהבים לפוצץ בקומפרסיה , אני נחשב מהעדינים , אוהב לשמור יותר על האותנטיות של הצליל. אבל מצד שני כן לתת לזמר נפח ואגרסיביות אם נחוץ. די אייסר - אפקט שעובד כמו קומפרסור אבל מיועד להברות שורקניות (ס, ש) אתה מגדיר את התדר (בדרך כלל יש על פלאגינים אפשרויות) ומוסיף לפי הצורך....מה שאתה עושה זה זמן תגובה לתדר....אם נניח יש זמר שיש לו מלא ססס , המכשיר יתחיל לעבוד מווליום נמוך וישפיע מאוד על ההברה. ריוורב / דיליי - נועדו לתת יותר אוויר לזמר , צריך להיזהר איתם שלא יהפוך להיות איזה "חתונה" או משהו כזה.....והמבין יבין זה...מעבר לזה יש כל מיני דברים ששמים בצורה כזאת או אחרת ספציפית לאותו שיר....אבל מה שרשמתי עד עכשיו זה פריסט די סטנדרטי מקווה שזה ענה לך על רוב השאלות , בהצלחה! :)

aspektor

New member
תודה על הטיפים...

איך מאייתים באנגלית את האפקט: די אייסר? ולגבי האי קיו - האם אתה משתמש בזה של התוכנה או בפלאג אין אחר? שוב תודה על התשובה המפורטת, עדי

היי עדי

קודם כל DeEsser לגבי האיקיו , אני עובד עם לא מעט סוגים, (מנסה דברים) , אבל גם באי קיו של הקיובייס יצא לי לא מעט להשתמש בהצלחה

למעלה